Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Grainne | 67561 |
|
|
18.7.2013 9:17:01
7dmi, jde o to, že na tohle se musí myslet s předstihem, že jednou to dítě chtě, nechtě, budeme muset odložit, do školky, do školy, tu a tam k babičce........protože žádný společenský systém nepočítá s intenzivní výchovou do 15cti let, poté se dítě začne oddělovat přirozeně a samo.
Případně ano, můžeme tomu přizpůsobit celý vlastní život, dítě doma i vzdělávat a pak ponechat všemu naprosto přirozený vývoj, to samozřejmě lze, ale málokdo k tomu má možnosti, případně i chuť a životní touhu. Na tom samozřejmě pak není nic špatného, ta první varianta je obvyklá společensky, ta druhá je opravdu velmi respektující, ale zároveň pro rodiče velmi omezující a pro první případ o to ví platí, že na to musíme dítě připravit. |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
18.7.2013 9:14:16
"tím táborem to nebylo" to myslím jako že ten tábor sám o sobě je fajn, nijak mu tam neubližovali atd.
|
| Kudla2 | 58452 |
|
|
18.7.2013 9:13:16
Grainne,
kamarádka má dítě, které vede k samostatnosti myslím mnohem víc než ty naše, přesto je na ni dítě extrémně fixované a tábor doslova probrečelo (už ho tam nepošle, ale tím táborem to nebylo). Myslím, že je potřeba se smířit s tím, že jako rodič prostě nemůžu ovlivnit úplně všecko. |
| 7kraska |
| • |
18.7.2013 9:12:11
ja bych taky neodlozila styskajici si dite....ale jde o to, nakolik matka muze byt porad s ditetem, i cele leto, jestli nemusi do prace...to jsem nastesti nikdy resit nemusela, mohla jsem si praci zorganizovat sama a nakonec dite bylo rado, ze je s nekym jinym, kdyz jsem pracovne na chvili odjela, ze mu matka stale nestoji za zady
na tabor muzeme volat oddilove vedouci na mobil, ale dite stejne nema cas s nami mluvit, a vlastne ani chut, kdyz je tam s nejlepsimi tremi kamaradkami |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
18.7.2013 9:08:54
Ale to dítě může být naprosto v pohodě - ovšem jen do telefonátu s maminkou. Rozum mají mít obě - babička i maminka. A pokud si stýská během dne a brečí, tak telefonát to zhorší, pak ano, takové dítě se nemůže poslat nikam na týden, musí se na něj pomalu - prostě na to ještě nedozrálo.
Sestřin syn nebrečel, ale ze stesku a stresu z odloučení vždy dostal nevysvětlitelnou teplotu, která jen tak odezněla při příjezdu domů. |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
18.7.2013 9:06:42
Adel - právě proto nechtějí vedoucí na táborech, aby děti měly mobily a telefonovaly domů. Dcera mi říkala, že právě i velký holky pak brečely a vedoucí nevěděly, koho spíš utěšit, koho držet za ruku. A nekteří rodiče odmítaly připustit, že po jejich telefonátu je dítě hodinu rozhozené, i když předtím bylo naprosto v pohodě - a rozhazuje to celý program, protože když zavolá během dne, tak se nemůže nechat plačící dítě jen tak někde a věnovat se jiným, o to dítě se musí někdo postarat. No a když je to večer - těch vedoucích tam taky není tolik, aby se každý mohl věnovat tomu dítěti, který po telefonátu s rodiči smutní a brečí.
|
| Grainne | 67561 |
|
|
18.7.2013 9:05:13
Takto stýskající dítě bych neodložila.
|
| Grainne | 67561 |
|
|
18.7.2013 9:03:41
Takto reagující dítě zkrátka není připravené na podobné způsoby odkládání, takže pokud není připravené, rodič by je odkládat neměl.
Přiměřený stesk je přirozený, ale zároveň je to přiměřená cena za rozšiřování určitých možností získávání nových zkušeností. Tohle přiměřené není a je potřeba to přehodnotit. není to chyba dítěte, je to chyba rodičů. Dítě může být přecitlivělé, nebo nepřipravené, ale v obojím případě je třeba vycházet z potřeb a pocitů dítěte, ne rodiče. |
| adelaide k. | 20327 |
|
|
18.7.2013 9:02:17
Graine, ne vždycky to tzak je. Já jsem jezdila za a s prarodiči co si pamatuju, v určitékm období jsme byli snad každý víkend u některé babičky.
A brečet do telefonu mamince jsem měla tendenci ještě ve 13 na táboře Prostě se mi fakt stýskalo ![]() |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
18.7.2013 8:57:22
Tak já taky nerozumím, pokud dítě hystericky pláče. Ne že bych nechtěla, ale prostě to nejde. Ale neodbydu nikoho, kdo je v takovém stavu a dítě už vůbec ne. Ale po telefonu to prostě nejde, nemůžeš dítě pochovat, počkat s tím, že až se vypláče a zklidní, tak si o tom povyprávíme.
No nevím, pro své hystericky pláčící dítě do telefonu bych okamžitě zajela, i když je možný, že bych ho neodvezla, protože by se třeba zjistilo, že je vcelku spokojený, jen ten telefon ho rozlítostňuje - no a pak bych už dítě netýrala tím, že si s ním budu povídat po telefonu, ne? |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.