Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Dee Dee+2 kluci | 91465 |
|
17.7.2013 21:04:21
aky, vtip je v tom, že R a R není metoda pro každého.Neesituje na světě metoda výchovy, která je aplikovatelná na všechny. Kdybych vám tu psala, že jen jeden typ mužů je vhodný, tak mě tady zabijou všichni.Přesto věří, že existuje "kuchařka" na výchovu dětí.
Znám děti, pro které je to skvělé. Ale můj syn třeba jednu skalní R a R a Montessori pedagožku z tohoto omylu vyvedl. Nicméně bere to tak, že má prý handicap a že zdravé děti jsou jiné. Tak uvidíme. |
| Monty | 129940 |
|
|
17.7.2013 21:01:55
Každé ne.
Podle mne je to hodně závislé na tom, jak k tomu přistupují rodiče. Syn byl zvyklý trávit čas u babičky a dědečka od nějakého roku a půl. Nikdo mu nepodsouval, že by to mělo být něco divnýho nebo že je to "výjimečná" situace. Bylo to normální. Nebrečel, nestýskalo se mu, protože si vytvořil návyk na pobyt u nich nebo jak to nazvat, prostě to nebylo "cizí" prostředí a nikdo to tak nebral. To, že někam nechce jezdit teď, když je mu deset vůbec nesouvisí s tím, že by se mu stýskalo po rodičích - stýská se mu po počítačovejch hrách a válení se v posteli. ![]() |
| aky | 102722 |
|
|
17.7.2013 21:00:59
Monty, ja som si par priruciek o RaR precitala, ale asi som to zle aplikovala, lebo jediny prirodzeny dosledok bol ze som mala tlak okolo 200 a deti si robili co chceli.
|
| moudrost |
| • |
17.7.2013 20:57:23
podle me breci kazde dite ktere je delsi dobu pryc " v cizim" - radsi bych nevolala
|
| Monty | 129940 |
|
|
17.7.2013 20:53:05
Vitaminy,
byla jsem mockrát v cizí zemi, kde jsem nikoho neznala. Mne to naopak baví. Nejsem sentimentální typ. Mmch. zrovna nedávno jsme se o tom doma bavili s přítelem, když jsme v TV zachytili kousek nějaký výměny manželek - ti lidi jsou od sebe tejden a dělají scény, jako by rukovali na vojnu na sedm let za Marie Terezie. Ne každý je stýskací typ. ![]() |
| Kreaty | 128225 |
|
|
17.7.2013 20:52:20
to bych si jednou chtěla přečíst
moje máma byla chladná a bez emocí, několikrát jsem jí volala od babičky, že se mně hrozně stýský a ona mně položila telefon, od té doby už nezavolala, přitom babičce volala, to jsem slyšela přes dvěře, ne mě si ani nevzpomněla, prostě mě tam odložila a byla ráda, že mě nemusí mít doma a já jsem po ní tak toužila, po jejím pohlazení, po kontaktu s ní... pak střih a osmdesátiletá matka volá dceři z domova důchodců: mě se tak stýská, chtěla bych být s vámi, aspoń na vánoce,....dcera:mami tam se máš líp, užij si to tam s kamrádkama ... |
| Kreaty | 128225 |
|
|
17.7.2013 20:47:04
Tak to zkus na sobě odjet na měsíc někam do cizí země, kde nikoho neznáš. Uvidíš jak je stýskáni iracionální cit. Naprosto nepotřebný, koneckonců i láska je zcela nepotřebný cit, vlastně nám blbě komplikuje život, bez ní by se žilo tak hezky v pohodě, racionálně. Ono vlastně všechny pocity jsou k ničemu a komplikují nám život. Když ti umře babička, tak si stačí říci, že byla stará a umřít musela.Proč brečet, vždyť je to tak zbytečné.
![]() |
| Brunhilda | 29897 |
|
|
17.7.2013 20:40:01
Nevolala bych a zeptala se babičky, jak se dítěti daří a jak to zvládá. Takové dítě si většinou ani nevzpomene a v případě, že slyší maminčin hlas, tak to samo přijde.
Jinak bych se zeptala, jak se má, co tam dělá, jestli se mu tam líbí a na pláč reagovala jen v případě, že by mi dítě brečelo "přijeď si pro mě". Pokud bych od prarodičů věděla, že všechno probíhá v pohodě, ale jen se mu stýská, pak bych to dítěti řekla - že je normální, že se dětem stýská po domově a že i někdy pláčou. Kolikrát si to ty děti i vyčítají a plakat nechtějí, ale nemůžou za to. Snažila bych se ale k tomu přistupovat co nejvíc věcně. |
| Kamisi | 129832 |
|
|
17.7.2013 20:35:54
Myslím, že to myslíme stejně, jen používáme jiná slova. Rozumem mám na mysli právě to uvažování v zajetých kolejích, vliv okolí, přemýšlení stylem "co tomu řeknou ostatní" a přizpůsobování se většině.
|
| Monty | 129940 |
|
|
17.7.2013 20:30:47
Přiručky nečtu, měly by na nich být podobný výstražný nálepky jako na cigaretách.
Stýskání řadím do kategorie zbytečných emocí, tudíž je nepodporuji a nepěstuji. Průměrné dítě zvládne být u průměrné babičky bez toho, aby trpělo odloučením od rodičů. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.