| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1070] Názory 10711080 z 8637  [Dalších 7557 >>]
Tante Ema 107184
17.7.2013 20:30:27
Kdyby převládl rozum, bylo by to celkem OK. Kdyby srdce tak vlastně taky.
Blbé je, když převládne naslouchání vlastnímu vnitřnímu bordelu (hůře prázdnotě) hybridizovanému s neurózou.
Znám hodně lidí, kteří vychovávají dítě dle toho a toho autora, aniž ale pochopili princip toho, co dotyčný autor má na mysli. Typicky u RaR a Prekopové. A pak je ještě dogmatické chápání, to je taky lahůdka.
Lidi s ubitým rozumem se na něj spoléhat nemůžou.
Dee Dee+2 kluci 91465
17.7.2013 20:28:45
Kamisi, já mám bohužel pocit, že nepřevládl rozum.Rozum vymizel. Cit ale taky, v tom máš pravdu. Dost lidí se řídí stádností a tím,jak na ně působí manipulativní okolí.

Vrátit se nazpátek, k sobě, ke svým kořenům, do svého nitra by to chtělo.
Dee Dee+2 kluci 91465
17.7.2013 20:27:03
Víš, jakej je důvod? Mojí mamku vydírá kdekdo. je příšernej dobrák a bohužel má pocit, že je na světě od toho, že se musí všem obětovat. Včetně otce, kterej není nijak zlej a má jí rád....ale mamka je prostě šílená.

Co já bych za to dala, abych si to uvědomila dřív a nezneužívala jí tak. I teď se občas musím krotit. Ona se úplně rozdá pro svoje vnoučata....
Tante Ema 107184
17.7.2013 20:23:46
Cit a víra šly do kopru.
Kamisi 129832
17.7.2013 20:01:06
Jasně, že je každé dítě jiné a ne každé je úzkostlivé.
Ale jestliže jsi mamku jako malá vydírala, nějaký důvod si k tomu musela mít a podle mého správné je jakožto rodič snažit se zjistit - jaký. To je celé, co jsem chtěla říct. To neznamená povolit všechno, co dítě chce. Znamená to - naslouchat.
Kamisi 129832
17.7.2013 19:56:18
Dee Dee, ono není úplně snadný vymanit se z tlaku rodičů a okolí a ze svých zajetých programů, takže chápu, že člověk hledá inspiraci jinde.
Je ale pravda, že většina lidí přestala vnímat srdcem, rozum převládl.
Dee Dee+2 kluci 91465
17.7.2013 19:54:35
Kamisi, ne.Já si myslím,že takové úzkostlivé děti jsou a není radno jejich city zlehčovat.

Ale budu se bít do vyčerpání, když tady někdo bude hájit názor, že takové jsou všechny děti.

Děti jsou individuality.

Já jsem sama třeba nedospěla, mám v hodně čerstvé paměti, co jsem cítiala já a vím,že jsem mamku vydírala. Do určitého věku samozřejmě
Dee Dee+2 kluci 91465
17.7.2013 19:52:46
Rozhodla ses dobře.Mě je tady na Rodině dost často smutno.Myslím si, že to neskončí dobře. Mnoho mých kamarádek jede podle knížek typu R a R,ale cit pro vlastní dítě, pro konkrétní situaci a HLAVNĚ VÍRA V SEBE A VE SVŮJ ZDRAVÝ ROZUM šli do kopru.

Ale zase když ty matky mají pocit, že nedovedou vychovat dítě podle sebe, ať radši jedou podle R a R. To je ta inteligentnější metoda.
Kamisi 129832
17.7.2013 19:52:41
Dee Dee - je zvláštní, když je dítě v sedmi letech úzkostné? Někomu to vydrží i do dospělosti.
Když to dítě "hraje", jak popisuješ, taky to má svůj důvod - třeba pocit nedostatku pozornosti od rodičů. Na to je taky dobrý reagovat, nepotlačovat a nezlehčovat.
Skapik,Ráďa93,Hanek97,Maty06 59775
17.7.2013 19:49:59
Cim
ze me a to jsem dospela taky plavou emoce obcas nekdy :-)
mam takovy exemplar doma , ja bych se domluvila s babickou aby pripadne zavolala ona pokud by se nejakym zpuseobem vyhrotila situace a nebo pokud by dceri bylo teskno a chtela mi volat ...
mozna ji komplikujes zivot ty tim ze volas :-) ja mam vzdycky obavu jak to deti vladaji a ti dospeli co jsou s mymi detmi mi v 98 % reknou ze si deti na me ani nevzpomely :-)
do jiste miry je to klasicka reakce ditete na prazdninach ,predpokladam ze to je ex babicka , ale tak pokud v ni mas trosku duveru tak jim snad neni zle ne ? jako aby bylo treba zachranovat
[<<Předchozích 1070] Názory 10711080 z 8637  [Dalších 7557 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.