| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 8637  [Dalších 8367 >>]
withep 93862
11.12.2014 14:59:21
Mohla bych se téměř podepsat pod to, cos napsala, i ty dvě knihy mě celkem nasměrovaly. Z nevýchovy jsem viděla asi dvě videa, a z toho druhého - Pět principů nevýchovy, nebo tak nějak se jmenovalo - jsem jeden (Výstup, ne postup) hned použila a zafungoval přímo kouzelně :-). Resp. zafungovalo, že jsem si uvědomila, jaká je daná situace z hlediska dítěte, přenesla zodpovědnost na něj, dala mu důvěru a naplno zapnula svou trpělivost. Ty knížky jsem četla už dost dávno, a respektující přístup k dětem u mě vázne z mnoha důvodů (většinou kvůli přesile 3 děti na 1 matku), už jsem dost vystřízlivěla a občas se řídím spíš kritériem, co škodí méně (tj. raději autoritativně zavelím než bych dítě i sebe otravovala nekonečným lamentováním). Ale přesto, nebo spíš právě proto si občas něco takového inspirativního přečtu/pustím a něco málo si z toho vezmu.
Tatramelka+3 66284
11.12.2014 14:01:12
Diky Royo, ja jsem dneska shledla tu prvni pulhodinku, zatimco deti chrupaly po o a vic se tim zatim neprocitala. Poslala mi to dneska kamaradka. Zajimalo me jen, vzhledem k tomu, jaka tam uvadeji cisla spokojenych ucastniku i eventuelni dalsi nazory.

...no a zatim se tu dozvim o sobe spousty jinych veci~t~.
Tatramelka+3 66284
11.12.2014 14:01:05
Diky Royo, ja jsem dneska shledla tu prvni pulhodinku, zatimco deti chrupaly po o a vic se tim zatim neprocitala. Poslala mi to dneska kamaradka. Zajimalo me jen, vzhledem k tomu, jaka tam uvadeji cisla spokojenych ucastniku i eventuelni dalsi nazory.

...no a zatim se tu dozvim o sobe spousty jinych veci~t~.
Tizi 106716
11.12.2014 14:00:24
Já nevýchovu neznám, ale myslím, že člověk musí mít z jakéhokoliv směru výchovy/nevýchovy dobrý vnitřní pocit, že tak to dělá správně. Já mám dobrý pocit z RaR, ne proto, že by to bylo něco objevného, ale protože se náš táta takto choval k nám dětem a nám s ním bylo dobře. Přečetla jsem knížku a dala mít pár tipů navíc a nějaký další úhel pohledu, ale hlavní pro mě asi bylo, že nějak takto bych stejně vychovávala nebo chtěla vychovávat.
Roya
  • 
11.12.2014 13:53:50
Absolvovala jsem e-kurz. S principem nevýchovy absolutně souzním. Způsob, jakým je Nevýchova prezentována a propagována na jejich stránkách i jinak mi připadá velmi odrazující, i když mě jejich marketingový manažer či kdo to byl ujistil, že oni vědí nejlépe, jak co nejvíce oslovit. Ten kurz jsem si koupila NAVZDORY jejich marketingovým strategiím, ne kvůli nim. Připadá mi to velká škoda, že takto můžou odradit spoustu lidí od principu, který je podle mě univerzální a fungující (v podstatě je to to, co psala "úča", ale víc rozpracované do konkrétnějších oblastí), ale je možné, že mají pravdu a že jejich strategie slaví úspěch - to nemůžu posoudit, když neznám poměr počtů lidí, které oslovili/odradili.
Alraune 129596
11.12.2014 13:52:35
Asi tak.
Tatramelka+3 66284
11.12.2014 13:45:22
Cairo, asi jsi spatne poslouchala. To co popisujes tam pani vnima jako jeden z ne idealnich postoju rodice a ne to, co chce lidu predstavit.~d~
caira (Vojta1/03,Mates11/04) 5858
11.12.2014 13:38:17
Tatramelko, shlédla jsem první dil a vůbec mne to neoslovilo.
Naši kluci měli odmala stanovené mantinely: co se smí a co se nesmí.
Já taky přece nejdu do sámošky, nevezmu rohlík a neodejdu - je tam to že MUSÍM zaplatit. MUSÍM ráno vstát, vypravit děti do školy. MUSÍM do práce.
Každý občas něco musí... nejde dělat jen to, co je pro mne osobně dobré.. a čím dřív se s tím děti seznámí, tím lépe pro ně.
Ví, e jsou pravidla, která nelze porušit, a když ano, následuje trest (viz sámoška a rohlík)
Ví, že jsou DOPORUČENÍ, kterými je DOBRÉ se řídit: Př: nejezdit rychle, když je ledovka (protože jsou ponaučeni ode mne, že jsem na ledovce obrátila auto na střechu)
a to jsem uvedla jen pár příkladů.....
Vychovávat ano, vždyť i já v práci čerpám ze zkušností svých starších a zkušenějších kolegů. Kdybych měla čekat, až se ponaučím sama svým životem, nevím nevím, jak by vše vypadalo.

Tatramelka+3 66284
11.12.2014 13:35:34
Souhlasim a mam osobne vyzkousene a jsem s vychovou svych deti spokojena a myslim si, ze to mam i celkem srovnane a vyzkousene co nam jak funguje. Nechtela jsem se tu nejak moc rozepisovat, spis me zajimalo, jestli to nekdo dokoukal a co pozitivniho ci negativniho si z toho odnesl. Ja si to urcite odkoukam, ja totiz prectu i tu nejblbejsi knizku o vychove a i kdyz neni zrovna ctiva a nebo se s ni neztotoznuji, tak mi chce nechce proste neco da.

Me je proste lito, ze jsem u svych kluku nikdy nepouzivala takovy ty fraze, ze zlobej, nebo takovy to "Vidis, cos provedl!" "Ty jsi hroznej!" Nemyslim, ze by se tim hroutil svet, ale svoji zivejsi holce to proste obcas reknu a pak me to mrzi, protoze zpravidla ty situace nejsou vlastne jeji vinna. Pouta pozornost a nekdy ma na to svate pravo! Prestehovali jsme se s manzelem do zahranici, kuli jeho praci, neni to poprve, putujeme takto uz leta, co dva roky jine bydleni. Jen tady je to proste porad na vode, co tri mesice resime co s nami bude, zamestnavatel nas udrzuje v permanentnim stresu, na druhou stranu jsme tu prvne umistili nase ditko do skolniho zarizeni a jsme s nim nadmiru spokojeni a klukovi se naramne dari. Nicmene pro mne to pohoda neni, uz rok jezdim nakupovat nove cejchy do vzdalene IKEI, ale pak si rikam, na mesic to nema cenu, pak se situace zase rozstipne a posunou nam odchod o 2 mesice. Bydlime v peknem byte, ale je maly a potrebujeme nutne jeste jednu mistnost a jeste jednu koupelnu, neni to neresitelne, ale na mesic nam nikdo smlouvu neda a na rok si nic predpatit proste nemuzeme dovolit. Takhle to placame uz druhym rokem. Ale od ledna uz snad budeme na novem miste, za novych podminek. Ale musim prezit ten mesic, vanoce, stehovani, donedavna jsem resila nove bydleni, skoly atd..Hodiny u mailu a v byte bordel jak v tanku, manzel uzavira projekty a pripravuje navazujici praci, tak ze je vecne v cudu a nebude to lepsi do konce roku nez preda firmu. Vim, ze jsou mnohem horsi veci na svete (smrt, vazna nemoc atd.), ale proste se nam toho za posledni rok seslo hodne najednou a ja mam pocit, ze to nevydrzim az do ty faze nez si sednu do zarizeneho, vybaleneho bytu, dite bude ve skole, manzel v nove praci, malosi si pod mejma nohama budou vesele hrat s masinkama a ja budu srkat kavu a nebudu myslet vubec, ale vubec na nic a nebo se budu tesit na vikend.

...proste abych se dobrala k tomu zminenemu videu na Nevychove, me to proste hodne uklidnuje a pripomina mi to, co mam delat, kde je moje cesta:-).
JaninaH 12107
11.12.2014 13:17:36
Tatramelko,
o tomhle jsme hodně diskutovaly s kamarádkou, s kterou jsme chodily na kurs RaR. Došly jsme k tomu, že zpočátku je nevyhnutelné, že člověk ve stresu nebo v náročnější situaci sklouzne ke "starým vzorcům". Důležité je si to uvědomovat a snažit se, jak to jen jde, používat ty "nové vzorce" a zvyknout si na ně. To půjde.
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 8637  [Dalších 8367 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.