Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Tatramelka+3 | 66284 |
|
|
11.12.2014 13:15:33
![]() Citim, ze jsme v tomto pohledu nastavene na podobne note. Naprostou vetsinu toho co jsem zde popsala jsem dokazala prekonat a preprat v sobe. Tesi me, kdyz vidim jak deti reaguji na urcite situace a mohu porovnat s tim, jak jsem se chovala ja. Me ale proste z hlavy nenapadlo premyslet o situaci z pohledu ditete a nebo treba z pohledu kolegy v zamestnani. Moje mama tak nikdy nepremysli. Proste pokud jsi normalni, tak ti to dojde! |
| úča |
| • |
11.12.2014 13:12:42
Já jsem ale nic takového neříkala. Říkala jsem, že běžně na lidi velmi silně působí pouhá nápodoba, často víc, než by člověk pokládal za možné.
NA tebe možná nepůsobí, dalo by se to předpokládat vzhledem k tomu, že u tebe je všechno jinak než u ostatních lidí. Kromě toho to skutečně není nic, co by nebylo možné. |
| Tatramelka+3 | 66284 |
|
|
11.12.2014 13:08:20
No Monty, me bohuzel PanBuh tolik nenadelil a poprve jsem se postavila rodine az kdyz jsem cekala sve prvni dite a chtela ho porodit tam, kde jsme meli tatinka. Od te doby valcime neb moje mama je presvedcena, ze cokoliv delam ja a nebo moje deti, tak to vsechno ridi tatinek. Proste si ani omylem neumi predstavit, ze bych ja a nebo moje deti dokazali myslet vlastni hlavou.
Nechci aby deti prevzaly tenhle model, nechci se tak chovat, nechci vsechno vedet a znat a predpovidat. Nechci pouzivat fraze, ktere se mi automaticky vyderou na jazyk jamile se objevy problem. Nechci mit oci v sloup pokazde, kdyz se po mne neco chce... . |
| adelaide k. | 20327 |
|
|
11.12.2014 13:07:05
A dělá pak spoustu jiných zcela svých vlastních chyb
![]() Nicméně já myslím že nikdo není takový borec aby mu nebyl k užitku jiný pohled, minimálně k zamyšlení. |
| adelaide k. | 20327 |
|
|
11.12.2014 13:05:22
To není úplně o výchovných pravidlech.
|
| Monty | 129940 |
|
|
11.12.2014 13:05:19
Nesrozumitelně jsem se vyjádřila já, účo.
Plyne z toho, že ne každý musí nutně opakovat chyby svých rodičů, naopak by si z nich měl vzít ponaučení a nedělat svým dětem to, co sami jako děti nesnášely. ![]() |
| úča |
| • |
11.12.2014 13:03:38
Ano. A co z toho pro mě plyne? Neobhajuju ani tvoji matku ani hulvátské chování k dětem, pokud to tak vyznělo, omlouvám se za nesrozumitelné vyjádření.
|
| Monty | 129940 |
|
|
11.12.2014 13:01:23
Hm, moje matka žila a žije v domnění, že děti jsou něco jako záklaďáci na vojně a musí plnit rozkazy.
Už jako dítě jsem věděla, že je to blbě, takže to nedělám. Mmch., matka se normálně hroutí z toho, že od velmi útlýho věku používám v konverzaci se synem slovíčka "prosím" a "děkuji", protože podle ní se dětem prostě rozkazuje. Na druhé straně ale sama vidí výsledek, protože je sice divná, ale není úplně blbá. ![]() |
| Tatramelka+3 | 66284 |
|
|
11.12.2014 13:00:36
![]() ...a proto jsem svuj dotaz smerovala lidem, kteri s tim maji zkusennosti. Je nas proste takova parta co tyhle knihy cteme a diskutujeme. Pro me je treba prirozene uvarit rajskou, taky me to nikdy nikdo neucil, okoukala jsem to a mam pro vareni cit, mamka ji mela vzdycky vybornou i moje rajska je vyborna, jako ta jeji. Poznala jsem ale lidi, kteri vychovali sve deti jinak, cestou, ktera se mi libila a prisla mi srozumitelnejsi nez to co panovalo u nas doma. Nemyslim si, ze jsem spatne vychovana, jen proste bych chtela delat nektere veci jinak... |
| úča |
| • |
11.12.2014 12:59:10
Je to těžký, taky jsem vyrostla s rodiči, kteří dodnes žijí v permanentní panice "držení kontroly". Každý má něco naloženo, s čím se musí prát. Ale vidíš na tom, jak strašně moc účinkuje pouhá nápodoba, i když se s ní dávno rozumem neztotožňuješ.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.