| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 8637  [Dalších 7907 >>]
Mishula 130062
17.10.2013 13:30:24
Na výběr nedávám a nikdy jsem nedávala a přesto, ačkoliv to tvého manžela asi překvapí:-), se dcera občas šprajcne, že to nechce, že chce tamto. Někdy ustopím, někdy jí pak dám na výběr ze dvou jiných věcí, aby měla pocit, že si teda mohla vybrat.
ronniev 8556
17.10.2013 13:25:02
Taky to tak mám - klukům (teď 14 a 16) bylo donedávna fuk, co nosí, mladá si vybírala odmalinka.
Dávala jsem "omezený výběr" - já ti řeknu, co se hodí vzhledem k účelu, počasí... a ty si vyber, co si z toho vezmeš. Občas tak vznikaly neodolatelné kombinace typu vodník (zelené šatky, botky rudé), ale fungovalo to. Od cca 8 let zasahuju už jen velmi výjimečně, hodně se to naučila odhadnout sama a má i slušný vkus, pánbůhzaplať.
Suza007 91095
17.10.2013 13:17:34
já dávám dětem na výběr, pokud je to možné - takže si můžou vybrat, co chtějí namazat na rohlík k snídani (ale nemůžou dostat k snídani čokoládu); můžou si vybrat, jaké chtějí tričko (ale oblečení musí odpovídat venkovnímu počasí), můžou si vybrat, na jakou pohádku chtějí koukat (ale nemůžou koukat celý den), můžou si vybrat, kterou knížku si půjčí v knihovně a v obchodě kterou sladkost koupíme (ale jenom jednu) apod.

přijde mi to tak správný, ačkoliv scénám to rozhodně nezabrání :-)
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
17.10.2013 13:16:48
Tak jasně, že když si to tričko přinesla, tak jsem jí ho dala, a pochválila jí, jak je šikovná. ~;) Tak asi jo, můžu si za to SAMA. ~t~
Lassiesevrací 134328
17.10.2013 13:13:51
No ale někdy jsi musela začít s tím, žes jí vyhověla a oblečení vyměnila. Tak je i logické, že to už bude pořád takto vyžadovat. Já doufám, že nejmladší s tím takto brzy nezačne. ~;(( Ale neříkám, že se mi to nemůže stát. To si ještě povíme ~t~
Monika 123907
17.10.2013 13:10:12
Jo, tak to máme naprosto stejně. Maminky kluků mi taky moc nechtějí věřit :-)
Lída+2 28136
17.10.2013 13:04:10
No lepší jen jednu....na cestu do školky

na lítání odpoledne...měli jinou....NEBO NA ZAHRADU....takže opět výběrf nebyl.
Ono těžko na ně něco bylo , když byli školkový, zlepšilo se to poslední roky.....
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
17.10.2013 13:03:04
Lassie, já mám ty dva kluky, těm jsem vždycky dala oblečení, jaké jsem chtěla, takže s malou jsem to praktikovala stejně a ona byla schopná v roce a půl jít do skříně a vyndat si jiné tričko, než jsem jí oblíkala ~e~, kluci doteď nevědí, co mají ve skříni, prostě je to nějak v ní, v roce a půl našla pytel s čepicema, co mi dala kamarádka po svých dětech a zkoušela si jednu za druhou a běhala do předsíně se podívat, jak vypadá ~:-D, půl dne jsem si jí nemusela všimnout.
Anna Veselá 126368
17.10.2013 13:00:43
Dělám to úplně stejně jako ty. O důležitých věcech rozhodnu já (resp. udělám jakoby předvýběr), detaily si zvolí dcerka sama. Takže třeba ráno řeknu, že bude mít oblečené kalhotky, punčochy, kalhoty, triko a mikinu, a ona sama si už pak vybírá konkrétní kousky podle momentální chuti. Že má na sobě nakonec model v pěti barvách? No a co ~:-D A stejně ji nechávám vybrat i v jiných, pro ni důležitých, věcech (jestli si dá k večeři na pečivo radši šunku nebo sýr, jestli chce jít řádit na hřiště nebo radši do parku sbírat kaštany apod.). Pro moji mamku třeba naprosto nepochopitelné. Pro mě samozřejmost, i slovo a rozhodnutí dítěte má svoji váhu (samozřejmě v mezích). Ale já už mám teda holku starší než ty, bude jí pět, a kluk je na nějaké vybírání zase ještě malý, ten má všechno na háku ~:-D
.Katka 3847
17.10.2013 12:57:48
Já mám na tohle extrémně tvrdohlavý děti, zvlášť to mladší. Nemělo cenu jim do výběru mluvit. Když si vybrala něco nevhodného, tak jsem řekla třeba "bude ti zima", a většinou jí zima stejně nebyla. Někdy jsem pro jistotu vzala třeba mikinu, kterou pak ani nepoužila. Handrkování o oblečení jsem vzdala celkem záhy, škoda energie.
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 8637  [Dalších 7907 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.