Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Vanda.w | 138093 |
|
|
22.7.2013 12:55:31
Xantipo,
k babičce jela do smečky dalších 3 dětí, tam jsem ji zavšivenou poslat nemohla. Sama doma ještě nikdy nebyla, bojí se, tak jsem to nikdy nelámala s tím,že je ještě malá. V autě před obchodem,když někam potřebuju na pár minut v pohodě vydrží,ale doma se sama být bojí. Telefon taky ještě nemá, asi až ježuch nadělí. |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
22.7.2013 12:55:00
Jak prdět? Prostě by dítě bylo doma jako jindy a režim byl jako jindy. Vyrazit si taky můžu jindy, ne zrovna tento týden.
![]() |
| Inka |
| • |
22.7.2013 12:54:03
Když se nám vyskytl s manželem týden sami, tak jsme rovnou z práce někam vyráželi, buď spolu nebo každý zvlášť, k jídlu byl doma tak jogurt. Nevím, jestli bych dokázala na tak malý dítě týden prdět, ať si poradí, nejspíš ne, takže kdyby zůstalo doma, byl by to trest pro rodiče.
|
| Xantipa. | 34439 |
|
|
22.7.2013 12:53:58
Přesně - když je dítě ve stresu, který je nad jeho síly.
Já reaguju ve stresu taky divně - vypínám, neřeším, nereaguju na nic a všechno je mi jedno - to je moje verze hysteráku. Nepomůže nic, potřebuju se zklidnit a pak je se mnou řeč. Ale jinak ne. Proto bych dítěti dal den na uklidnění celé situace a myslím, že by bylo vyřešeno. |
| Vanda.w | 138093 |
|
|
22.7.2013 12:51:00
Adelaide,
jsem ráda, že nejsem jediná,kdo má takový exemplář doma;-) Mě přijde,že snad neexistují produktivní řešení takových situací. Ať jde o vši nebo úklid psacího stolu. Výsledkem všeho je brek, v horším případě scénka se vztekáním, posléze naštváním....celé to divadýlko končí její lítostí nad tím,jaká je špatná(to jí neříkám já,to si vyvodí z celé situace). Ubezpečím jí,že ji mám ráda,i když nechce uklízet a je s ní těžké se domluvit, pomazlíme se, vše vypadá dobře do doby, než po ní něco dalšího chci. Právě jsem měla dojem,že někde v komunikaci dělám chybu,ale nedokážu to sama zefektivnit. |
| Senedra | 14756 |
|
|
22.7.2013 12:50:12
Na hysterák u osmileté naštětsí dochází tak jednou za půl roku, ale pak stojí za to. Ve chvíli, kdy vidím, že stav přerostl únosnou mez ( většinou předchází všeobecná rozmrzelost, vybírání si v jídle protivnost a podobně), odesílám pryč, nastíním, co se bude dít, až se dítě zklidní. A poznamenám, že když se takhle ke mě chová, tak já se s ní bavit nebudu. Po zklidnění pochovám, pomazlím, opusinkujeme se a pokračujeme v tom, co je potřeba. A dám maximálně půl hodiny, velmi vyjímečně hodinu hájení. Takže madam se vyvzteká, ale ví, že nějakou věc stejně musí absolovovat.
Jinak - přijde mi, jestli tvoje dcera nebyla prostě přetažená - přijela z jedné akce, čeká jí týden u babičky, do toho ty vši... Naše hvězda takhle reaguje právě v případech, kdy je hodně unavená, přetažená a podobně. Dost často schytáváme ysteráčky začátkem školního roku a po prázdninách. |
| Ivka3 | 115865 |
|
22.7.2013 12:49:36
Já taky nejsem mlátička a s přibývajícím věkem už vůbec ne, ale nejstarší, když v první(!) třídě přinesl v žákovský přepsanou 5 na 2 byl tak seřezanej
, že si to pamatuje celý život. Dělal to můj bratr, který je problematický celý život a měla jsem hrůzu, že syn bude obdoba. Doufám, že už je to promlčené, synovi je 18 a nikdy nic podobného neudělal.Tím chci říct, že prostě někdy je asi vhodné![]() ![]() |
| Xantipa. | 34439 |
|
|
22.7.2013 12:48:46
Já to někde četla, že ta holčina řve, když má být sama, tak jsem se jen podivila, proč řve.
Doma jsem se taky s dětmi nikdy prát nemusela, ale je fakt, že je nechám pocítit důsledky jejich chování, když mě dožerou a není s nimi řeč. Což by v tomto případě znamenalo - žádný odjezd. A že bych jako rodič neměla volno? No, neměla, co by se dalo dělat. Jinak moje dítě doma zvládlo být samo v osmi letech, mám mobil, děti taky. Jsem přesvědčená, že příště by si to rozmyslela. No a nebo je taky řešení přesunout odpovědnost na někoho jiného - třeba tu babičku, když by ona souhlasila, tak by jela vybavená šamponem a možná by žádný scény nebyly. |
| Inka |
| • |
22.7.2013 12:44:41
Ale to by byl trest pro rodiče. Když bych počítala s týdnem volna a místo toho bych celý den trnula v práci, jestli se mu nic nestalo nebo neudělal z bytu kůlničku na dříví, pak letěla domů jak šílená, nakoupit vařit a večer místo vyrážení na tahy sedět doma. Osmiletý dítě není způsobilý být třeba 15 hodin samo doma, aspoň moje nebylo.
|
| Vanda.w | 138093 |
|
|
22.7.2013 12:43:06
Tut."No to bych jí řekla - takže Ti nevadí, že zítra se ti bude hemžit v hlavě? No to jsem zvědavá, co na to kamarádi, myslíš, že jim to taky bude jedno?
A v tom případě spíš ve stanu a povlíkáš denně povlečení sama vč. žehlení. No nevím, má dcera byla hodně paličatá a diskutující, ale představa, že by se jí v hlavě vylíhly vši a věděl o tom někdo jiný, než jen ona - to by snad nepřežila." Jí by hemžení vadilo, jenže ví, že difuzil zabil hemžící se vši, hnidy se nehemží,ty jsou v poho, zatím...až se vylíhnou,teprve,pak by mohlo být psycho z hemžení,ale to je pro ni relativně daleko,tak to neřeší. Ve stanu by nespala, protože by se bála a začala řvát jen proto,že tam bude v tom stanu na zahradě v noci sama. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.