| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Respektovat a být respektován

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 950] Názory 951960 z 8637  [Dalších 7677 >>]
Vanda.w 138093
22.7.2013 12:55:31
Xantipo,

k babičce jela do smečky dalších 3 dětí, tam jsem ji zavšivenou poslat nemohla. Sama doma ještě nikdy nebyla, bojí se, tak jsem to nikdy nelámala s tím,že je ještě malá. V autě před obchodem,když někam potřebuju na pár minut v pohodě vydrží,ale doma se sama být bojí. Telefon taky ještě nemá, asi až ježuch nadělí.
Xantipa. 34439
22.7.2013 12:55:00
Jak prdět? Prostě by dítě bylo doma jako jindy a režim byl jako jindy. Vyrazit si taky můžu jindy, ne zrovna tento týden.~d~
Inka
  • 
22.7.2013 12:54:03
Když se nám vyskytl s manželem týden sami, tak jsme rovnou z práce někam vyráželi, buď spolu nebo každý zvlášť, k jídlu byl doma tak jogurt. Nevím, jestli bych dokázala na tak malý dítě týden prdět, ať si poradí, nejspíš ne, takže kdyby zůstalo doma, byl by to trest pro rodiče.
Xantipa. 34439
22.7.2013 12:53:58
Přesně - když je dítě ve stresu, který je nad jeho síly.
Já reaguju ve stresu taky divně - vypínám, neřeším, nereaguju na nic a všechno je mi jedno - to je moje verze hysteráku. Nepomůže nic, potřebuju se zklidnit a pak je se mnou řeč. Ale jinak ne. Proto bych dítěti dal den na uklidnění celé situace a myslím, že by bylo vyřešeno.
Vanda.w 138093
22.7.2013 12:51:00
Adelaide,

jsem ráda, že nejsem jediná,kdo má takový exemplář doma;-)

Mě přijde,že snad neexistují produktivní řešení takových situací. Ať jde o vši nebo úklid psacího stolu. Výsledkem všeho je brek, v horším případě scénka se vztekáním, posléze naštváním....celé to divadýlko končí její lítostí nad tím,jaká je špatná(to jí neříkám já,to si vyvodí z celé situace). Ubezpečím jí,že ji mám ráda,i když nechce uklízet a je s ní těžké se domluvit, pomazlíme se, vše vypadá dobře do doby, než po ní něco dalšího chci.
Právě jsem měla dojem,že někde v komunikaci dělám chybu,ale nedokážu to sama zefektivnit.
Senedra 14756
22.7.2013 12:50:12
Na hysterák u osmileté naštětsí dochází tak jednou za půl roku, ale pak stojí za to. Ve chvíli, kdy vidím, že stav přerostl únosnou mez ( většinou předchází všeobecná rozmrzelost, vybírání si v jídle protivnost a podobně), odesílám pryč, nastíním, co se bude dít, až se dítě zklidní. A poznamenám, že když se takhle ke mě chová, tak já se s ní bavit nebudu. Po zklidnění pochovám, pomazlím, opusinkujeme se a pokračujeme v tom, co je potřeba. A dám maximálně půl hodiny, velmi vyjímečně hodinu hájení. Takže madam se vyvzteká, ale ví, že nějakou věc stejně musí absolovovat.

Jinak - přijde mi, jestli tvoje dcera nebyla prostě přetažená - přijela z jedné akce, čeká jí týden u babičky, do toho ty vši...

Naše hvězda takhle reaguje právě v případech, kdy je hodně unavená, přetažená a podobně. Dost často schytáváme ysteráčky začátkem školního roku a po prázdninách.
Ivka3 115865
22.7.2013 12:49:36
Já taky nejsem mlátička a s přibývajícím věkem už vůbec ne, ale nejstarší, když v první(!) třídě přinesl v žákovský přepsanou 5 na 2 byl tak seřezanej~f~, že si to pamatuje celý život. Dělal to můj bratr, který je problematický celý život a měla jsem hrůzu, že syn bude obdoba. Doufám, že už je to promlčené, synovi je 18 a nikdy nic podobného neudělal.Tím chci říct, že prostě někdy je asi vhodné~f~~d~
Xantipa. 34439
22.7.2013 12:48:46
Já to někde četla, že ta holčina řve, když má být sama, tak jsem se jen podivila, proč řve.
Doma jsem se taky s dětmi nikdy prát nemusela, ale je fakt, že je nechám pocítit důsledky jejich chování, když mě dožerou a není s nimi řeč.
Což by v tomto případě znamenalo - žádný odjezd.
A že bych jako rodič neměla volno? No, neměla, co by se dalo dělat. Jinak moje dítě doma zvládlo být samo v osmi letech, mám mobil, děti taky.
Jsem přesvědčená, že příště by si to rozmyslela. No a nebo je taky řešení přesunout odpovědnost na někoho jiného - třeba tu babičku, když by ona souhlasila, tak by jela vybavená šamponem a možná by žádný scény nebyly.
Inka
  • 
22.7.2013 12:44:41
Ale to by byl trest pro rodiče. Když bych počítala s týdnem volna a místo toho bych celý den trnula v práci, jestli se mu nic nestalo nebo neudělal z bytu kůlničku na dříví, pak letěla domů jak šílená, nakoupit vařit a večer místo vyrážení na tahy sedět doma. Osmiletý dítě není způsobilý být třeba 15 hodin samo doma, aspoň moje nebylo.
Vanda.w 138093
22.7.2013 12:43:06
Tut."No to bych jí řekla - takže Ti nevadí, že zítra se ti bude hemžit v hlavě? No to jsem zvědavá, co na to kamarádi, myslíš, že jim to taky bude jedno?
A v tom případě spíš ve stanu a povlíkáš denně povlečení sama vč. žehlení.
No nevím, má dcera byla hodně paličatá a diskutující, ale představa, že by se jí v hlavě vylíhly vši a věděl o tom někdo jiný, než jen ona - to by snad nepřežila."

Jí by hemžení vadilo, jenže ví, že difuzil zabil hemžící se vši, hnidy se nehemží,ty jsou v poho, zatím...až se vylíhnou,teprve,pak by mohlo být psycho z hemžení,ale to je pro ni relativně daleko,tak to neřeší.

Ve stanu by nespala, protože by se bála a začala řvát jen proto,že tam bude v tom stanu na zahradě v noci sama.
[<<Předchozích 950] Názory 951960 z 8637  [Dalších 7677 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.