| Vítr z hor | 100046 |
|
|
7.4.2023 9:57:33
Domácí práce jsem obecně neplánovala, takže dobrý
![]() |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
7.4.2023 9:54:09
Větře jsou to jen pověry 😉 Ale nemáš dělat nic. Máš se modlit.
Vzhledem k tomu, že je Velký pátek považovaný za den modliteb, smutku a klidu, zůstávají zapovězeny i domácí práce. Vyhněte se poklízení i zametání. Je to den půstu, takže rozhodně nevařte maso (s výjimkou ryb). Mnohde dokonce nevařili vůbec. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
7.4.2023 9:53:31
Jsem docela ochotna sázet až zítra, jen jsem si chtěla přesadit pár kytiček doma v květináči, natahat ve skleníku fólii, vystěhovat ven olivovník (ten sama nevytáhnu, hodlám to delegovat) a dovnitř nastěhovat záplavu sadby + nainstalovat topítko, aby mi to tam nezmrzlo.
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
7.4.2023 9:50:52
Na Boží hod? To už má prý být cajk - ale dnes by se pralo v krvi Kristově, tak neperu, no
![]() |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
7.4.2023 9:50:00
Únava, bolest v krku, ztráta hlasu, s tím bojuju už 2 měsíce, atb mám dobraná, byla jsem na PN, na kontrole zdravá, ale po pár dnech zpátky ve škole nic moc.
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
7.4.2023 9:49:54
Tak prý:
Na Velký pátek se nemá hýbat zemí, neb ona kvílí spasitele. Kdo na Velký pátek orá, tomu se chleba nedostává. O květináčích nic neříkají. O pokrývání geotextilií taky ne. O přenášení do skleníku taky ne. ![]() |
|
|
7.4.2023 9:47:07
Ne. Prát se na Velký pátek nesmí. Bys prala v Kristově krvi. V tekoucí vodě se mají omývat lidé - má očistné duchovní poslání.
Nesmí se skoro nic dělat. Máme se postít a rozjímat. |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
7.4.2023 9:45:34
Dnes se nemá hýbat s půdou, protože se otevírají hroby. Mohlo by to přinést neštěstí.
Až do letošního roku jsem to vždycky dodržovala, ale dnes potřebuju zprovoznit foliák a vysázet tam sadbu, kterou jsem koupila. Jiné roky jsme to měli hotové na konci března. Včera večer jsem navezla část hlíny, dnes budu vozit hnůj a jestli nebude pršet, tak snad i hlínu navrch. Ale sněží, tak uvidím. Prát dnes můžeš, nemá se prát v neděli, na Boží hod. Jestli ale bude venku hezky, tak budu prát povlečení. Syn je nemocný a válí se mu tam pořád kočky, které mazaně využily toho, že je doma. |
|
|
7.4.2023 9:43:39
Hýbat půdou se nemá že je tam Ježíšovo tělo?
V tento den jsou zapovězeny veškeré práce na zahradě, v sadu i na poli. Zřejmě i ve skleníku. 😉 Pranostika praví: „Na Velký pátek se nemá hýbat zemí, neb ona kvílí spasitele.“ A další lidová moudrost říká: „Kdo na Velký pátek orá, tomu se chleba nedostává.“ |
|
|
7.4.2023 9:40:18
“ Btw, pred chvíľou vyliezol syn, a oči vytreštené, že sme s MM obaja doma. Vraj KDO BUDE VYDĚLÁVAT NA DŮCHODY?”
🤣 na ty vaše ON a na ten jeho důchod si musí poplatníky zplodit on. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.