| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Kýla – tříselná, pupeční, brániční

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 429  [Dalších 39 >>]
Jana
  • 
24.3.2008 13:59:43
Můj syn měl oboustranou tříselnou kýlu,jelikož byl předčasně narozený.Byl operován ještě před odchodem z porodnice při váze 2 kg.Říkali,že je to risk dát dítě domů,že mohou nastat komplikace,uskřinutí kýly.Před operací dostal transfuzi jelikož byl chudokrevný.Vše proběhlo bez komlikací,večer po operaci už čile pil,bylo to OK.
Insula 28056
24.3.2008 7:50:41
Jak píše Líza, při pláči to nejde, to je normální. Ale musí jít zamáčknout v klidu.
Líza 17721
24.3.2008 7:11:54
Cimoril, při pláči žádná kýla zatlačit jít nemůže, protože při pláči ze zvyšuje nitrobřišní tlak. Na tom je založený i princip, podle kterého doktoři kýlu vyšetřujou u dospělých - někdy nemusí být vůbec patrná a pak pacientovi řeknou, ať zakašle (tlak se zvýší) a kýla sama od sebe vyleze. Takže dát zpátky ano, ale ne ve chvíli, kdy dítě řve.
Pro svůj klid bych to ukázala dětskému chirurgovi a chtěla bych od něj, aby mi přesně vysvětlil, čím se znepokojovat a čím ne.
Cow :-) 67672
23.3.2008 21:08:42
Pokud se ti na děťátku nebude něco zdát, raději s ním "zbytečně" zajdi na chirurgii. Jednou má tu diagnozu a k uskřinutí dojít může-to už je pak docela vážný stav.
U moji dcery jsme třís. kýlu diagnostikovali v pěti letech a během pár dní šla na operaci, byla jsem tam s ní. Vše proběhlo o.k.
TERINEK 72293
23.3.2008 20:53:59
Cimoril, buď v klidu, pokud spinká, ale řekla bych to hned v úterý vašemu pediatrovi a at s tím něco dělá... nám to taky furt odkládali, nakonec to i přesto "skorouskřinutí" dopadlo dobře a malá byla v nemocnici jen dva dny. Kamarádce synkovi kýla uskřinula, šel akutně na operaci a byl v nemocnici přes týden... :-(
Begonie 17189
23.3.2008 20:47:48
Adamek mel od narozeni taky triselnou kylu, dr. nam rikala, ze se to samo nespravi a ze bude muset na operaci. Nakonec sel v pul roce a celou tu dobu predtim, kdyz brecel, tak jsem byla vydesena, ze to je urcite z toho, ze se mu uskripla. Nakonec me uklidnil jeden kamarad chirurg, ktery rekl, ze to bych urcite poznala, ze by proste vrisal silene a rozhodne by neprestal. A taky bych to videla, ta kyla je prostena tom malym brisku videt. Tak nevim, jestli me chtel jen uklidnit, nebo jestli to skutecne muze pčobehnout i bez priznaku, ale me to docela pomohlo. Samotna operace trvala od odneseni na sal po prineseni vzbuzeneho rvouciho miminka asi 20 minut, nejhorsi byly ty chvile predtim, kdy nesmel dostat nakou docela dlouhou dobu najist a pak par hodin potom, kdy opravdu rval jak tur. Ale vecer uz to bylo dobry a ted ma jen uplne neviditelnou jizvicku.
modrej obláček 21863
23.3.2008 20:26:46
Holky,

díky za rady, jsou to fakt nervy:/ My už byli objednaní, ale v předoperačním vyšetření Matějovi zjistili chudokrevnost, takže bral měsíc železo, to nepomohlo a prý to ještě není ok, tak zas čekáme měsíc dva, než půjde na další testy, jestli je to lepší. ach jo...
Ale už usnul u prsa:))) a spí dál, i když jsem od něj utekla, tak snad je to ok:))
Lili 60681
23.3.2008 19:46:25
Cimoril,holky už ti poradily:))takže jen dodám..pokud řve,tak kýla dovnitř zatlačit nejde,protože napíná bříško.Pokud ti v pohodě usnulo,tak to bude OK.Ono se u tak malých miminek čeká právě co nejdýl kvůli anestezie,je to pro ně docela zátěž a ne všude "umí" uspat tak malá miminka.
TERINEK 72293
23.3.2008 19:21:59
Při uskřinutí by mimi asi neusnulo, ale je to lepší fakt vyřešit před... operace je potom náročnější a i hospitalizace je delší...
TERINEK 72293
23.3.2008 19:19:11
Cimoril, tak to stejné jsem prožívala před dvěma lety... taky jsem pořád nevěděla...
nakonec to dopadlo tak, že malá řvala, řvala a "hrčka" už nešla zatlačit, tak s ní manžel jel do nemocnice, kde ji to násilím zatlačili, objednali za dva dny na operaci a poslali domů... Pediatr mi potom říkal, že to měli udělat rovnou...
Chodíte na kontroly na chirurgii?? Nám se to stalo pár dní po kontrole, takže ani ty kontroly nic neřeší... Nejlepší je to spravit co nejdřív...
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 429  [Dalších 39 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.