| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Mikuláš

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 2955  [Dalších 2765 >>]
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
5.12.2017 12:24:25
Nemusí to překonat, ale divný jsou.
Dobro z pekel 122831
5.12.2017 12:23:43
~:-D To bylo co?? Pionýrský tábor?? U bojovýho útvaru, pokud bys šáhnul na mazáka, tak druhej den nechodíš, zažil jsem to několikrát.Za tichého přihlížení důstojníků.
Marika Letní 140743
5.12.2017 12:22:18
"Kdyby se jim navíc povedlo děti vystrašit a ty byly pak ještě hodnější, tak by to bylo deální. "

Dítě je hodné ze strachu? To je jak z předminulého století. ~8~ Tohle u nás nevedeme. Jsme hodní, protože je fajn být hodný na druhé a vycházet s nimi. Je fajn, že druzí jsou hodní na nás.
Monty 129940
5.12.2017 12:20:02
Marko,
jenže ono to tak v životě je. Že na sebe lidi různě útočí a nejčastěji silnější na slabšího. Nebo minimálně na toho, o kom si myslí, že je slabší. A kdo se neumí bránit, je vždycky slabší.
On je dneska děsný trend všechno řešit nějakým "přepíčeně humánním způsobem", jenže všichni lidi (ani děti) nejsou kultivovaní intelektuálové a schopnost dát přes hubu provokatérovi se může v životě zatraceně hodit. Ne nadarmo naši předkové říkávali, že na hrubý pytel patří hrubá záplata.
Monty 129940
5.12.2017 12:16:41
Myšutko,
to sice je, ale určitá hranice "normality" prostě existuje, byť třeba není přesně definovaná úderem nějakého věku. U tvého příkladu se strachem z vody - u dvouletého zcela pochopitelné, že ho vezmu do náruče, u čtyřletého ještě akceptovatelné, u školáka už je to mimo normu.
Marika Letní 140743
5.12.2017 12:16:31
"To je to samé jako s pomlázkou"

Tu nesnáším taky. Prostě tyhle "bezva" tradice, které spočívají v tom, že jeden útočí na druhého (obvykle slabšího), vidím jako pitomé.

U nás Mikuláš nadělí sladkosti a ovoce za okno a je z toho příjemhý pocit a těšení. Proč by mělo mít dítě strach a obavu fakt nevím. Ono je těch nepříjemností v životě i tak dost, proč je ještě uměle vytvářet. ~a~
Z+2 109449
5.12.2017 12:06:36
Apropo, řešil jsem na vojně i šikanu a ne svojí a jsem přesvědčený, že na daném útvaru jsem ji ukončil. Byl jsem schopný se postavit mazákům a to i v fyzickém střetu několika na sebe. Jsem si díky tomu jistej, že těch situací, kdy bych se vyděsil se může stát relativně málo. A do života mi zrovna tohle dává dost sebejistoty.
Ale samozřejmě, že psát si můžu cokoliv a ty s Kudlou a u Tebe mi to přijde docela škoda si mně můžete urážet jak chcete. ~;((
Myšutka* 94689
5.12.2017 12:05:14
No a právě to pomalu a postupně je asi hodně individuální. Mám dvě děti, jedno se narodilo bázlivé. Strach z vody jsme mimo jiné překonávali tak, že když jsme byli u moře, tak jsem ho měla v náručí, tisknul se ke mě a tak jsme došli do vody... Tj. měl maximální pocit bezpečí u matky a přitom zkoušel co udělá voda. Po pár dnech už plaval mezi mnou a otcem.
Zrovna u toho Mikuláše bych asi volila "vyzkoušet" si to s maminkou, jít na maximum, ale ne za hranu. Hlavně ta matka pozná, kdy už má dítě dost a má šanci experiment zastavit. A to je individuální.

libik 142094
5.12.2017 12:02:44
Tak já bych nafackovala každýmu (jako bytostný pacifista), kdo nechá dítě žít strašidelný příběh o tom, že ho nějakej hulvát odnese do pekla ve smradlavým pytli. Myslím, že příčetný rodič toto u žádného dítěte nerozjede a od nejútlejšího věku tomu brání a v tom smyslu tuto tradici pořádá (s nadhledem, humorem a jasnou informací, že děda zrovna hraje Mikuláše),, pokud to ulíte třetí osobě jako v případě Myšutky, je to fakt tragédie.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 2955  [Dalších 2765 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.