| Z+2 | 109449 |
|
|
5.12.2017 12:01:59
Ne. Byl jsem na vojně za doby, kdy byla na rok. A skončil jsem jako poddůstojník. Chvilku jsem velel v podustojnické škole i četě holek co na vojandy studovaly. A chvilku dokonce rotě, při dlouhodobé nemoci velitele z povolání. Takže jo, chvilku jsem tu důstojnickou funkci měl. Bylo to nepopitratelně zajímavé.
|
| Monty | 129940 |
|
|
5.12.2017 12:01:51
Z+2,
v zásadě souhlas, pokud se bavíme o ZDRAVÝCH dětech. |
| Monty | 129940 |
|
|
5.12.2017 11:59:05
Kudlo,
ale ty píšeš o něčem úplně jiným. Každý má "právo" na jakýkoli iracionální strach nebo fobii, ale je snad důležitý vědět, že to je MOJE (TVOJE) osobní fobie, se kterou se musím naučit žít, nikoli něco, co bude celoživotně někdo respektovat a umetat mi cestičku, abych nezažil ani tu nejmenší nepohodu. Podívej, já jako malý dítě taky jednou měla nervovej záchvat, kdy jsem sebou sekla o zem a omdlela - protože děda zabil mýho kapra Ferdu, se kterým jsem si předtím hrála ve vaně. Byly mi tři? Asi tak. Od té doby nejím kapry, i když dneska už spíš proto, že se mi nechce patlat se s kostmi, ale jako malý dítě bych se poblila, kdyby mi to někdo nutil. A nikdo mě taky ani nenutil, respektovali to. Ovšem už kvůli tomu nepřestali sami jíst kapry a nechránili mě před jakýmkoli pohledem na kapra, na káď s kaprem, na jedení kaprů. Chápeš, co tím chci říct? Kdyby přede mnou od tý doby denně mlátili kapry po hlavě paličkou, abych si na to zvykla, tak bych z toho třeba mohla brát dodnes antidepresiva. Je velkej rozdíl mezi násilným "odnaučováním", respektováním a "preventivním odstraňováním každého smítka z cesty". |
| Myšutka* | 94689 |
|
5.12.2017 11:58:36
Libik, máš pravdu, debata odbočila od původní otázky.
Já za sebe - nevadí, pokud se nevymkne kontrole. |
| Z+2 | 109449 |
|
|
5.12.2017 11:58:04
Jasně , že jsou bázlivé děti. A s těmi je potřeba pracovat a to sebevědomí a sebejistotu do nich dostat. Nikdy jsem neslyšel o tom, že by někomu ponohlo něčemu se vyhnout. Ale spoustu krát jsem viděl jak někomu pomohlo zvládnout něco, čeho se bojí. Jsem bytostně přesvědčený, že jak je třeba se otužovat co se týče počasí, tak i co se týče stresů. A Mikuláš, stejně jako strašidelné příběhy je přesně k tomu určený.
![]() |
| libik | 142094 |
|
|
5.12.2017 11:56:59
Jo tys byl rovnou důstojník? Za totáče?
|
| Kudla2 | 58452 |
|
|
5.12.2017 11:56:37
libiku,
já myslím, že jsme se víceméně shodli, že tradice je OK, ale ti, kdo se toho nechtěj účastnit, by měli dostat tu možnost to se ctí udělat (a ne aby jim nějakej duševní mrzák předhazoval, že jsou kvůli tomu nějak vadní). (Podobný debaty se vedou i o pomlázce). |
| libik | 142094 |
|
|
5.12.2017 11:55:40
Souhlas, Kudla
![]() Ale Zetko jen tak provokuje, sám by si stříknul do gatí, kdyby měl narukovat ![]() |
| Z+2 | 109449 |
|
|
5.12.2017 11:54:58
Jasně, že byl. Zajímavý rok, kde jsem se toho o sobě spoustu dozvěděl. Myslím, že by naprosto stačil půl rok a společnosti by to prospělo. Nejen mužům, ale i ženám.
|
| Kudla2 | 58452 |
|
|
5.12.2017 11:54:38
Libiku,
oni maj plnou hubu potřebnosti vojny nejčastějc ti, co měli modrou, jsou moc mladý a tudíž se jich vojenská povinnost netýkala, a ženský. Zkrátka ti, co se sami vojně vyhnuli, ale jiný by tam hnali. Pokládám to za srá.čství dosti vysokého kalibru. ![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.