| Kudla2 | 58452 |
|
|
5.12.2017 11:47:19
"zdravý dospělý člověk sebou při spatření "škrobu" neflákne na zem a nezačne ječet. "
A odkdy se bavíme o "dospělým zdravým člověku" a "fláknutí se na zem a ječení"? Já jsem myslela, že se bavíme o prvostupňovým dítěti a nikoli o jeho vnějších projevech, ale jeho POCITU (kterej je pro většinu normálních rodičů o dost důležitější, než "jak to vypadá navenek" a "co by tomu řekli lidi") ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
5.12.2017 11:42:59
Val,
no, neznamená to, že je v pohodě, ale to je tak nějak příznak fobie, že ti nějaká věc způsobuje "nepohodu". To se dá asi těžko odstranit úplně. Teď v neděli byla v TV škola vaření s Pohlreichem a ten tam vysvětloval, že maso se škrobem musí míchat lžičkou, protože se mu ekluje mít škrob mezi prsty. Což chápu, já zas nesnesla jako dítě, když mi při psaní křídou přejel nehet po tabuli, vždycky mi z toho naskočila husí kůže a je to fyzicky strašně nepříjemný pocit. Nicméně dá se to obejít a nemusel kvůli tomu nechat práce kuchaře. Jistě mohou být některé fobie horší a více omezující, ale nic to nemění na tom, že zdravý dospělý člověk sebou při spatření "škrobu" neflákne na zem a nezačne ječet. |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
5.12.2017 11:41:15
Libiku,
přesně. Navíc nevím, kterej choromysl může mít za PŘÍNOS, když někdo musí rok trpět bez pomoci šikanu a druhej rok "za odměnu" může sám šikanovat. ![]() ![]() ![]() |
| libik | 142094 |
|
|
5.12.2017 11:30:12
To si, myslím, nikdo neodsuzuje.
|
| Monty | 129940 |
|
|
5.12.2017 11:25:37
Val,
no, on to nemusí mít zpracované, jen to prostě dává najevo jinak než batole. Vždyť o tom píšu, strach ze psů můžeš mít celý život, ale jen tom útlém dětství je normální a pochopitelnou reakcí hysterák. |
| Myšutka* | 94689 |
|
5.12.2017 11:17:39
Tak třeba v naší poradně se řídí paní heslem "on vám během prvního půl roku dozraje". Pokud je dítě napřed ve "školních" dovednostech, tak hravost a dětskost ji nezajímá. Jako asi bych těžko dyndala odklad na základě "bojí se strašidel" :D
|
| Monty | 129940 |
|
|
5.12.2017 11:15:54
Myšutko,
no ale k tomu snad slouží odklad školní docházky, nebo ne? |
| Myšutka* | 94689 |
|
5.12.2017 11:15:30
Libik, já tady opakovaně píšu, že rozhodně nechci nic zakazovat, ale vadí mi paušální odsuzování rodičů, co v ten den nechají děti doma, ve smyslu "rozmazlujou je". Obvykle k tomu mají důvod a moc dobře ví, proč to dítě doma nechávají.
|
| Myšutka* | 94689 |
|
5.12.2017 11:13:53
Monty, já ti rozumím. Taky jsem pro to, aby se děti učily strachy ovládat. Ale každé dítě se vyvíjí různě rychle v různých oblastech. Proto bych tu striktní věkovou hranici "školák" brala volněji. Protože právě v té první třídě bývá ještě hodně dětí nevyzrálých, opravdu dětských. Můžou třeba plynně číst, suprově počítat, být v tom napřed a přitom být dětinští. A za rok už jsou v pohodě.
|
| libik | 142094 |
|
|
5.12.2017 11:10:22
Myšutko, mně je líto, co proběhlo v rámci mikulášské tradice ve vašem konkrétním případě, ale asi se shodneme na tom, že je to extrém. To je jako by se dvouleťák vyděsil velkého psa a díky tomu se zvažoval názor o zákazu psů ve městě.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.