| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Mikuláš

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 2955  [Dalších 2725 >>]
libik 142094
5.12.2017 11:06:47
Jste normální?~8~

Jakým právem byste nutili člověka, aby se v dospělém věku nečeho nedobrovolně účastnil? Navíc výcviku k zabíjení~a~
Monty 129940
5.12.2017 11:00:31
Mmch., vzpomněla jsem si, že můj bratranec měl jako malé dítě chorobný strach ze psů. Zcela bez důvodu, nikdy mu žádný pes nic neudělal. Ale stačilo, aby někde zaštěkal a měl šílený hysterák. Nikdo z rodiny nebyl takový idiot, aby ho jako dvouletýho lámal třeba tím, že ho bude nutit pohladit si pejska, všichni to respektovali, protože byl MALEJ.
Kdyby takhle reagoval na psy jako školák (přičemž je nemusí milovat, může si udržovat odstup a pořád se jich může svým způsobem "bát"), tak by to už normální nebylo - to je to, co jsem myslela "učením se ovládat emoce/strachy". Protože reakce batolete na iracionální strach je jiná u batolete, jiná u školáka a jiná u dospělého. Kdyby dospělý reagoval na psa nebo na čerta stejně jako batole, většině lidí by to normální nepřišlo.
Myšutka* 94689
5.12.2017 11:00:12
Ale jo, vždyť píšu, že nejsem pro rušení těchto akcí, ale současně bych u těch nejmenších, tj. první třída, brala v potaz, že ne všem je sedm a ne všichni jsou drsňáci.
Monty 129940
5.12.2017 10:49:42
Vadí mi postoj "ono to postrašení neuškodí nikomu".

Myšutko,
to sice chápu, ale opět - mluvíme o školácích a jak jsem psala dříve, pokud je doma rodiče straší nějakými čerty nebo čímkoli, tak ta vina padá NA NĚ.
A dítě nepřecitlivělé, doma nestrašené a vědoucí, že jde o převlečené deváťáky sice může mít z besídky pocit, že to je brajgl nebo trapárna, ale fakt z toho dost těžko bude mít nervovej záchvat nebo celoživotní trauma.
Myšutka* 94689
5.12.2017 10:46:52
Monty, mě nevadí besídky, jak jsem psala, dcera se jich vesele účastnila a v současné době pomáhá s jejich organizací. Vadí mi postoj "ono to postrašení neuškodí nikomu". Proto bych byla radši, aby besídky probíhaly bez řinčení řetězy a bez řevu deváťáků nebo školnic.
A opravdu formou besídky, ne formou "do třídy vletí horda pubošů a dělají bugr". Je-li to ve škole zvyk, nehodlám se drát za jeho rušení, ale očekávám, že učitelé bez keců přijmou omluvenku.
Myšutka* 94689
5.12.2017 10:42:04
Neznámá, učitelka byla propuštěná (ne na náš popud, my jsme měli jiné starosti, než se na ní hojit) a později dostala zákaz práce s dětmi... Dle psychiatrů by syn běžné "leknutí" zvládl. Zpětně vím, že jsme měli podat trestní oznámení, nešlo o běžné bububu.
neznámá 91073
5.12.2017 10:26:36
Myšutko, čert to odstartoval, ale dle toho co popisuješ, to byla jen otázka času kde, kdy nebo co to odstartuje. Mohl to být pes nebo nečekané auto, já bych to za vinu učitelce a čertům nedávala.
A samozřejmě by v čas Mikuláše byl doma.
Monty 129940
5.12.2017 10:25:41
Myšutko,
no a kolik myslíš, že je přecitlivělých dětí, kterým spustil trauma čert v jeslích?
Chápu, že ve vašem konkrétním případě by to asi byl problém, ale celkově v populaci je to výjimka. Proto asi není třeba rušit paušálně po všech školách mikulášský besídky. To bys pak už nemohla dělat nikdy nic, protože z každé "kraviny" má někdo v extrémním případě záchvat a v méně extrémním "nepříjemný pocit". ~d~
Dobro z pekel 122831
5.12.2017 10:22:51
Já byl na vojně dva roky a za ty dva roky jsem smysl vojny nepochopil.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
5.12.2017 10:18:33
To je hodně ztracenýho času, taky myslím, že by půlrok stačil.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 2955  [Dalších 2725 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.