| neznámá | 91073 |
|
5.12.2017 9:52:23
Já nasnáším zimu, naopak Vánoce jsou pro mě světlem na konci tunelu. Rozsvěcení třeba 14x stromku si doslova užívám. Už teď máme nazdobené stromky doma a je to fajn, krásně to rozsvítí pokoj. Děti vědí, že ten hlavní bude až na štědrý den. Tak vnímají i všechny Mikuláše, hlavní je jen jeden, ale užijí si i ty ostatní.
Já nepotřebuji vychované děti. Mě stačí, když se přestanou škádlit a provokovat k pláči, že nebudou hystericky řvát, když se jeden k druhému přiblíží. Spěje to k tomu, že budeme mít dva jídelní stoly, stejně jako jsme měli doma za mého dětství, jinak se asi v klidu ani nenajíme. Babičky, zasloužilé matky, je hlídají pouze po jednom, více najednou je pro ten věčný brekot a řev nedávaj. ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
5.12.2017 9:50:21
Bát se a dostat záchvat jsou dvě různé věci.
Že se nějaký dítě bojí víc a jiný míň je normální. Trauma z Pepy z XI. A, co má na sobě kozich po babičce a dělá blllm normální není - ve školním věku. |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
5.12.2017 9:49:12
A i jestli je "psychicky chorý", tak co? Je to důvod nebrat na něho ohledy?
Připadá mi to jako velice bezohledný přístup, a nevím, zda je náhoda, že ho uplatňují lidi, kteří jsou naopak na své VLASTNÍ pocity nadprůměrně hákliví, ale u druhých to mají položené tak, že "o tom, na jaký pocity máš nárok, rozhoduju JÁ, a pokud máš náhodou jiný, tak je to tvůj problém, protože jsi DIVNEJ nebo dokonce duševně nemocnej". ![]() |
| Monty | 129940 |
|
|
5.12.2017 9:46:38
Kat,
jedna z věcí, který se člověk v útlém dětství má naučit je pracovat s emocemi. Když to neumí ještě ve škole takto extrémním způsobem, je něco špatně. |
| K_at | 121378 |
|
5.12.2017 9:46:20
Monty, a musi to byt zachvat = extrem? Muze se bat vic nez nekteri jini? Ja se treba bojim strasne nerada. Nenavidim to. I jako dospela. A stezka odvahy cca v8 letech na tabore pro me byla desiva. Nenavidim lekani se.
|
| K_at | 121378 |
|
5.12.2017 9:43:41
Libiku, velmi zalezi na provedeni akce. A nelibi se mi to hodnoceni detskych emoci a jejich "narokovosti". Clovek nikdy nevi, co jake dite kde prozilo a muze to vyplavat v nejaky podobny situaci. Ale rodic to urcite nevypne vysvetlenim.
|
| Monty | 129940 |
|
|
5.12.2017 9:41:57
Kat,
ano, myslím si, že prvňáček, co má záchvat z čerta představovaného deváťákem je buď psychicky chorý nebo oběť rodičovské výchovy. Případně kombinace obojího. Libik to napsala přesně. |
| libik | 142094 |
|
|
5.12.2017 9:33:54
Já myslím, že pokud se pošvíkne sedmileté dítě z čerta vedeného učitelkou, je to buď cizinec nebo oběť předchozí rodičovské výchovy "když budeš zlobit, čert si tě odnese do pekla". KIdo nedělá z předškoláka debila a nepěstuje atmosféru hrůzy, neměl by mít v případě, že se při prvouce objeví čertík s paní ředitelkou, pomočeného génia
.Já netvrdím, že to musí být pro všechny děti super zážitek, ale to pro ně není ani písemka z dějepisu. |
| K_at | 121378 |
|
5.12.2017 9:27:01
Monty, chces mi tvrdit, ze za emocionalni rozpolozeni a instinkty mohou rodice a ze je harant na dalkove ovladani? Jako ja nevim, ale kdyz jsem mela jako dospelak strasny stres a hruzu pred prvni besidkou, tak mi bylo h..o platny, ze mi nekdo rekne "neboj, to zvladnes, neni ceho se bat". Takze predstava, ze rodic rekne " neboj" a decko poslechne, je pro me hodne vtipna.
|
| libik | 142094 |
|
|
5.12.2017 9:22:40
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.