| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Mikuláš

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 2955  [Dalších 2685 >>]
libik 142094
5.12.2017 9:22:29
Zetko, kterou životní situaci nacvičí dítě tím, že prožije setkání s někým, kdo je špinavej a dělá bleblebleueee?~t~
Monty 129940
5.12.2017 9:16:37
Myšutko,
rodiče ve škole nejsou, ale mají snad nějaký vliv na to, co si dítě myslí nebo nemyslí. A pokud jako rodič dítěti řeknu, že převlečených deváťáků fakt není důvod se bát, tak počítám, že mě bude brát vážně. Pokud ne a dostane z besídky ve škole nervovej záchvat, tak opravdu není psychicky v pořádku.
libik 142094
5.12.2017 9:11:07
Valkýr, ve vší úctě, ty máš sklony ke katastrofickým scénářům ve všech směrech~:-D,
OT dostala jsem Strašlivku, 2 bilety k Ježíškovi (20.12.), naprosto debilní termín, ale já jaksi jít musím~;), nechceš mi dělat garde?
libik 142094
5.12.2017 9:08:03
Já vycházím ze své reality normální velmi proklientské školy, jestli jdou někde debilní deváťáci, co je učitelský sbor nezvládá, tradice za to nemůže.

Potřeba matek dělat ve škole tóčo (Marka) je trochu mindráček, ne?

A pravdu má Alraune, je to akceptace zajíců mazáky.
Myšutka* 94689
5.12.2017 9:07:52
Paulis a co když to prvňáček nepřekoná a např. se pomočí? Stalo se ve třídě známé učitelky - dítě z ciziny, nečekalo to a vyděsilo se opravdu příšerně.
Myšutka* 94689
5.12.2017 9:05:21
Monty, u školního dítěte jde obvykle opravdu o nějaký problém. I kdyby to byla jenom přecitlivělost nebo nedozrálost.
Na druhou stranu, nám psycholožka i psychiatr tvrdili, že do sedmi let dítě opravdu může mít tak silnou fantazii, že když uvidí čerta, tak všechno ujišťování o masce jde do kopru.
A problém tomu, že nevěří rodičům? Ve škole ti rodiče právě nejsou a pokud se v ní dítě necítí bezpečně, tak je u těch citlivek zaděláno.
Mě se třeba líbil přístup u dcery v první třídě - všichni se společně namaskovali, paní učitelky si PŘED dětmi oblékly kostýmy a pak měli besídku. Nikdo se nebál, děti byly spokojené.
Paulis 44845
5.12.2017 9:04:11
Nevadilo. Čert a Mikuláš tak nějak patří k našim tradicím a je hezké od školy, že se angažuje.
Domů je zvát nemusím, ale při hromadné akci to může být fajn. A myslím že pro bojící se prvňáčky i lehce poučné - to čeho se báli,nakonec překonali a jsou za hrdiny. Bohužel - na stránkách naší vesnice se objevilo že kdo chce čerta a Mikuláše, nechť zavolá to a to číslo a hned pod tím 2 komentáře - jestli se čert přiblíží jen na dohled od našeho baráku, tak že jim rozbiju hubu.. :-(
K_at 121378
5.12.2017 9:02:20
Monty, tak kdyz se batole/predskolak vydesi certa, muze mit holt strach i jako skolak. Na prahu puberty to bude blby. Ale prvnak/tretak atd.... Muze se stat.
Monty 129940
5.12.2017 8:59:07
Hlavně ten přístup jaksi podporuje dítě v tom, že je čeho se bát. Podotýkám, že mluvím o školácích, ne batolatech. A stav, kdy školní dítě nedůvěřuje rodiči už je pro mě signál něčeho nezdravého. Rozumím tomu, že se školkáč poleká čerta. U školního dítěte to pokládám za chorobný.
A pokud doma rodiče čertem vyhrožují a straší a podporují to tímhle způsobem, jsou praštění.
neznámá 91073
5.12.2017 8:55:27
15x Mikuláš mi nevadí, děti si to užívají. Ony to vnímají jinak, vím z okolí a od našich dětí, tak mají zažito, že přes den chodí převlečení lidi a večer domu přijde opravdový Mikuláš.

Když jsem byla malá, tak nám kolem domu večer taky prošlo 15 skupin Mikulášů a mnoho z nich zavítala i k nám domu, nikdo se nedomlouval, chodili jak na pomlázku, postrašili, jedna skupina předala košík s nadílkou a čekalo se kolik jich ještě přijde.

Ani to jsem jako dítě nevnímala jako devalvaci, těšila jsem se na to. Ten pravý Mikuláš byl s košíkem a ostatní byli levý. Pak jsme se ve škole hádali, který Mikuláš byl ten pravý.~t~

To samé jako několik nadílek pod stromečkem, doma, u babičky, u tety.....to miluji doteď.

Čert nás vypek pouze u nejstaršího dítěte. Nepřišlo nám, že by se tak bál, nakonec měl radost z nadílky, mluvil o tom se směsí radosti a posvátného úcty. Ale pak jsme ho na Štědrý den nemohli dostat ke stromečku na dárky, měl strach, že tam bude i čert.~t~

A jsem fakt macecha, děti čertem straším, dokonce nám Mikuláš nechává čerta za komínem a užívám si alespoň pár dnů klidu, pak bohužel dětem rychle otrne a je po klidu~t~
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 2955  [Dalších 2685 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.