| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Mikuláš

(?)
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 2955  [Dalších 2675 >>]
K_at 121378
5.12.2017 8:50:00
Zet,az budes odnaset ze tridy zoufale vzlykajici a absolutne vydesene dite, tak mozna nazor zmenis. Navic, ja treba ted nevim, kdo nam dnes do te tridy vleze a co bude delat. Zarizuje toto vyssi sarze a pristup je takovy, jako tvuj. Ze chvilka strachu nevadi. Mne prijde prasteny to, ze hlavni jsou cert (strach), andel,ze je krasnej. Mikulas je trouba, co nosi dobroty. Podle me by mel Mikulas byt ten hlavni sef, co vladne Andelum i Certum.
Myšutka* 94689
5.12.2017 8:49:10
Ano, pokud je to v rukou soudných lidí. Můj syn po jedné téhle "bezpečné" akci oněměl na několik měsíců, do deseti let měl "papír" na nemluvení ve stresu... V zásadě následky řešíme dodneška.
Já vím, že většina akcí je super, dcera je vymetala jako dítě ve velkém stylu. Ale mělo by to být regulované rodiči podle povahy dítěte. Když mám dítě hodně citlivé, budu ho otrkávat pomaleji, než excentrickou vrtuli.
Jahala. 89330
5.12.2017 8:45:32
Val, kdyby to začalo až adventem tak bych byla šťastná...
Z+2 109449
5.12.2017 8:44:46
Já si myslím, že děti je třeba připravit i na nekonformní situace a zrovna ta s čertem a Mikulášem je řízená a bezpečná. Tenhle ochranitelský přístup mi přijde v konečném důsledku pro děti nebezpečnější než leknutí se čerta.
Navíc ta chvíle po leknutí je plná endorfinů a ulevy a za to i to leknutí stojí. Proto se vyhledává.
Myšutka* 94689
5.12.2017 8:34:34
Zefýr, já jsem právě po zkušenosti se synem došla k názoru, že tyhle akce vyžadují skutečně vnímavé dospěláky, kteří dokáží i sledovat reakce dětí a včas přibrzdí. Jako nevadí mi to, patří to k zimě stejně, jako vystřihování vloček nebo koledy, ale vadí mi, že je to svým způsobem povinná zábava i pro ty děti, které to za zábavu vůbec neberou.
Docela mi vadí kecy, které občas slýchám nebo čtu, že nechání doma je to změkčilost k dítěti protože pisatel obvykle ví houbec, jak moc může drsný přístup ublížit. Každé dítě je jiné a některé jsou prostě hodně citlivé...
Dcera tyhle akce milovala a teď už se jich účastní z pozice staršího spolužáka, ale právě proto že viděla, co jedno blbé strašení dokáže, tak třeba kluky přemluvila, že čerti budou u malošků jenom v pozadí. Od učitelek vím, že i tak jsou v každé třídě děti, které kvůli strachu zůstávají ten den doma.
Z+2 109449
5.12.2017 8:00:51
Z mého pohledu je podobná aktivita skvělá a daleko spíš ji oceňuju než aby mi vadila. Kdyby se jim navíc povedlo děti vystrašit a ty byly pak ještě hodnější, tak by to bylo deální. Ale to nepředpokládám, při vesnické Mikulášské taškařici byly mezi prvníma na podiu a dcera na otázku Mikuláše v čem by se měla zlepšit s naprostým klidem odpověděla, že v ničem, že je už teď dokonalá. ~;)
susu. 129001
5.12.2017 6:58:50
Nevadí a dcera to měla ráda.
Sněhulka a sněhuláčci 99425
4.12.2017 20:51:57
Jo, věřím, fakt. To je hrůza, tohle slyšet. Proto říkám, že je to prostě o lidech, kdyby se chovali normálně a rozumně, tak je to pro 95 % dětí hezká a milá tradice, (zbytek jsou řekněme nějaké od přírody úzkostnější povahy, co za to nemohou a pak takové dítě respektuju, když ho mám)...
Myšutka* 94689
4.12.2017 20:18:06
Sněhulko, rodič se může snažit jak chce (tj. nestrašit), mého syna jedna jediná koza v jeslích čertem vyděsila tak, že jsem několik let řešili následky. A pak už nepomáhalo vůbec nic, jak viděl čerta, tak byl hrůzou bez sebe ještě v sedmi letech.
[<<Předchozích 270] Názory 271280 z 2955  [Dalších 2675 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.