| Žžena | 83005 |
|
31.8.2022 15:07:32
Po jaké době jste si těch všenek všimli?
K tomu přenosu: běžně se donesou s nakoupeným vybavením či krmivem z obchodu. Není nutné, aby se potkala zvířata. |
| Monika | 123907 |
|
31.8.2022 14:48:20
Chceš reklamovat nebo si stěžovat?
Reklamovat musíš samozřejmě u prodávajícího (což jsi asi udělala), přičemž pokud jde o vady, které byly při převzetí zjevné (mladší zvířata, jiné pohlaví - pokud je to možné poznat, to já nevím) a přesto jsi převzala, tak žádná práva nemáš. Pokud jde o stížnost, tak jestli je prodávající podnikatel (tj. prodává zvířata systematicky, nešlo o výjimečný prodej), tak ČOI, jinak asi leda tak "na lampárně", resp. můžeš žalovat u soudu. ČOI tedy taky nerozhodne o tvých právech, takže jestli chceš slevu nebo vrátit peníze (proti vrácení zvířete), stejně je to na soudní spor. Vady musíš v případě soudního sporu prokázat, nevím, jak by to šlo s těmi všenkami (dokázat, odkud se vzaly). |
| Lavi | 32665 |
|
|
31.8.2022 14:31:06
Přeji pěkné odpoledne;-)
Měla bych otázku: kam se obrátit, abych reklamovala zvíře. Koupili jsme z "navoněné" biofarmy 2 slepice a 1 kohouta hedvábniček. Paní, které jsme zaplatili čtvrt roku předem téměř dvojnásobnou cenu než je obvyklé(chtěla jsem si připlatit za prezproblémovost celého nákupu , nám nejprve neustále odkládala termín předání, nakonec jsme dostali s velkým zpožděním o měsíc mladší slepice bez finanční kompenzace, navíc měli všenky. Baba nic nechtěla uznat, klasická manipulátorka, vše obracela proti mě (napsala jsem, že jsme si dovezli všenky, okamžitě to svalovala na nás, že je chytli u nás, ale všenky se přenáší pouze ze zvířete na zvíře a u nás je neměli od koho chytit; člověk by řekl, že baba je snad z Ruska![]() Nakonec se z jedné ze slepic se vyklubal kohout. Takové jednání mi velmi vadí a nechci to nechat jen tak. Aby neokrádala další lidi. Kam se tedy obrátit? S místní veterinární správou bude jedna ruka... ČOI? Díky za reakce. |
| TaJ | 81121 |
|
|
20.8.2022 22:32:59
Babi, nejspíš taky 🙂, ale kdo to má všechno stíhat?😁
|
| babi_ | 48341 |
|
|
20.8.2022 22:18:52
TaJ, určitě vás čeká smyčka u Telgártu. Tu obdivuji vždy znovu a znovu, a to nejsem vláčkař.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
20.8.2022 21:31:25
Marťasíno, to jsem netušila, to je tedy zajímavý květ
![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
20.8.2022 18:59:02
Beat, jo, to mě určitě v budoucnu se synem taky nemine...nějak mu začíná být naše zemička malá a pokukuje právě po Slovensku 🙂
|
| Beat | 107867 |
|
|
20.8.2022 18:53:33
TaJ, vzpomněla jsem si na tebe na nádraží Cierna nad Tisou. To je neuvěřitelný zážitek . Jednak ta velikost a množství koleji , jednak ten retro stav budovy. Ten je naprosto nezměněn od doby stavby.
|
| Beat | 107867 |
|
|
20.8.2022 18:51:26
Koníčku, dobra ZOO. Malou zmiji jsme malém včera prejeli na kole cestou nahoru na tu Královu Hoľu.. A s tím luňakem už jsi kolikata, musím se lip dívat. Nikdy jsem ho neviděla. Nebo o tom nevím.
|
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
20.8.2022 18:46:51
Máme na zahradě letos prvně samici křižáka pruhovaného i s jeho hnízdečkem - mrkněte na net, je to zajímavý a nepůvodní "pavouček". Na Šumavě jsem měli letos po dlouhé době čest se zmijemi - hnědou samicí a hrůzostrašným šedočerným zmijákem. Viděli jsme též bobry a vydru. Ledňáček lítá pravidelně u nás na rybník. Bydlí u nás ropuchy, slepýši, skokani, ještěrky. Krásný slimák největší + slimák popelavý. Dlouhozobka pravidelně sosá floxy. Batolec duhový rád sedá na mého muže a saje mu pot. Luňák červený občas krouží nad rybníkem. Kocour nosí domů divoká káčata, tak mu je rvem z huby a vracíme je na rybník. Nad rybníkem jsme loni a letos viděli menšího černobílého ptáka - něco jako alka nebo alkoun, a nevíme co to je. Už jsem vznesla dotaz na ČOS. A konečně jsme identifikovali pěnici černohlavou, která nám tu krásně pěje spolu s pěnicí pokřovní.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.