| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
4.10.2023 22:48:25
já vůbec nevidím důvod, proč psát všude o tom, že holka nadějná pro sport , která dostala tolik podpory, toho nevyužila - toto mi vadí, copak to byla její povinnost?
možná není správný výstižný slovo urazil, ale něco o nevděčnosti se dá vyčíst i z toho, jak na to reagují někteří tady, jako by to byla povinnost té holky |
| babi_ | 48341 |
|
|
4.10.2023 22:41:50
Yuki, a kdo se strašně urazil? Znáš to nějak zblízka? Četla jsem, že trenér se snažil ještě párkrát dojít, bez úspěchu, tak řekl, že dveře jsou otevřené, a dál tedy nepodniká nic (a dveře jsou otevřené). To je to uražení se?
|
|
|
4.10.2023 22:34:54
co se týká té nadějné běžkyně, někdo se rozhodl, že bude páchat dobro, a ona o to asi až tak nestála a tak se někdo strašně urazil
proč pořád očekáváme, že když někomu pomůžeme, dáme šanci na změnu, že on bude vděčný a už napořád bude projevovat vděk? a kromě toho se úplně změní, ideálně ještě změní svou rodinu a kamarády copak ta holka ve svým věku měla nějakou možnost cokoliv měnit? jenom si vzpomeňte, jak těžký je pro některý tady z nás, dospělý ženský, změnit se, a to už máme děti, uvědomujeme si spoustu věcí, máme zkušenosti, rozumíme situaci - co potom kdo může chtít od děcka? |
| babi_ | 48341 |
|
|
4.10.2023 22:32:27
Kat, bavily bychom se tu o příspěvku na kroužek? Zaujal tu někoho můj odkaz na příspěvek na vzdělávání přes ČvT?
|
| babi_ | 48341 |
|
|
4.10.2023 22:31:19
Kat,
nejde o tu pizzu, to je "jen" symbol. Četla jsi můj příspěvek o duhovém průvodu? Jde tam o procházku s přáteli? Fakt nutně musej do ulic? Kurýr povinnost nemá, ale společnost má povinnost zabezpečit takové podmínky, aby se tam kurýr nebál. O tom je studentská akce. |
| ~•~Missy~•~ | 4201 |
|
|
4.10.2023 22:30:04
Těžko říct Kat. Já co znám cikány z mého okolí, tak jednak oni mají strašlivě silné pouto k té své rodině, komunitě, až tak, že to kolikrát přebije všechno ostatní. Všichni slaví, zpívají, no co tu sedíš a učíš se, na co ti bude škola, pojď se napit ne? Dále pak takový to přírodní - no tak je těhotná, no super, bude miminko, oslavíme to, se těšíme, no co, že je holce 16, nevadí, nemá dodělanou školu, a co? Děti jsou pro ně top priorita, pro ně udělají všechno - ale jiný všechno, než jak to máme nastavený my. A žít "jinak" v podstatě "nejde", protože to by znamenalo se naprosto odříznout od těch všech kořenů a odstěhovat se...nejspíš někam na Mars. A to oni nezvládnou, přetrhat ty pouta. Myslím, že základ je prostě to úplně odlišný myšlení a styl života.
To, že u balerínky ty lidi kolem čuchali slávu, peníze, o tom nepochybuju, ale zase, pokud to postavíme tak, že nevíme, co chtěla ta holka a zda to vůbec chtěla, tak jsme zase u toho, jestli teda vůbec chtějí žít jinak A zaplatit za to nějakou cenu - dřinu, píli...![]() |
|
|
4.10.2023 22:28:27
Kat, proč by mělo kohokoliv naštvat, že studenti udělají nějakou svou akci? oni někoho nutí posílat jim peníze? oni po někom chtějí něco?
možná jsem to nepochopila, ale je to jejich akce, to snad můžou, nebo ne? co se týká romských rodin a dětí - není možný je izolovat, není možný s nimi bojovat a co se děje? izolujeme je a bojujeme s nimi máme ve škole hodně problémovou rodinu, romskou, naštěstí jen jednu (jednu takto problémovou, ostatní romské rodiny jsou v pohodě) mám nějakou tu zkušenost, jak to funguje, poslední dobou se nám docela daří komunikovat jen s občasným zvýšením hlasu a minimálním vyhrožováním (z jejich strany) takže vím, že nemá smysl bojovat, ale je potřeba spolupracovat a o to se pravděpodobně pokouší ti studenti, nějak zahájit komunikaci, nějak začít přes děti, ukázat jim, že je aspoň někdo neodsuzuje už za to, kdo jsou a komu se narodili |
| Okolík | 129526 |
|
|
4.10.2023 22:26:35
Kat, opravdu jsi nepochopila, že ta pizza je symbol?
![]() |
| K_at | 121378 |
|
4.10.2023 22:23:36
Rose, ano. Jen tak za pochodu mě napadlo, že místo pizzy mohl být třeba příspěvek na nějaký kroužek pro děti. Pokud je v okolí něco dostupného. Řešili to s člověkem v tísni, tak mohlo třeba jít o něco, co by aspoň některé děti trochu vytáhlo za zdí.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
4.10.2023 22:21:02
Já bych chtěla, aby tam bylo víc policie, aby okamžitě mohli řešit konflikty hned v zárodku, aby tam fungovali streetworkeři, aby tam byly funkční programy pro děti i dospělé...
Aby řešení nebyl plot... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.