| K_at | 121378 |
|
4.10.2023 22:03:41
Babi, protože mám kretény sousedy? Protože bydlím na blbém místě? Tak zvednu zadek a pro pizzu dojdu. A jo, je to rozcapenost. Stejně jako Bolt, foodora, rohlík atd. Jasně, je to příjemná věc. Ale rozcapenost taky.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
4.10.2023 22:03:11
A až tam nepojede stěhovák? Sanitka? Řidič autobusu preventivně vypustí zastávku?
To je jako s migranty - řešení není najít jim místo "u nás", ale vyřešit, aby nemuseli opouštět svou zemi... Tím, že uzavřeš lokalitu, vytvoříš ghetto, a ghetto je větší problém než jen jednotlivá napadení, už to není k řešení policií, už je to takřka neřešitelné, ghetto totiž vychovává z dětí "lidi z ghetta" |
| babi_ | 48341 |
|
|
4.10.2023 22:02:04
Rose,
"Jestli někdy někdo najde funkční systémové řešení, zaslouží si nobelovku a místo na výsostech (a to říkám jako skoroateista) V současné době nám nezbývá než řešit alespoň jednotlivosti a snažit se zachraňovat aspoň jednotlivce, a když to bude mírně naivním gestem, budiž, každá kapka dobrá... a jestli se podaří udržet pozornost a zopakuje se taková akce a především návštěva, třeba pár dětí z toho vytěží aspoň na chvíli pocit, že někoho zvenčí zajímají..." přesně tak. |
| babi_ | 48341 |
|
|
4.10.2023 22:01:17
Kat, píšete z jiného směru, ale ve výsledku o tom samém. Systém nefunguje. Jdou do něj peníze, ale efekt to nemá.
Neznám řešení. Jen soucítím s někým, kdo se narodil "blbě", a v důsledku toho nemá "nárok" na doručení pizzy, i když si ji zaplatí. Myslím, že Člověk v tísni to dělá dobře. Jak píšeš i ty - vzdělání atd... |
| K_at | 121378 |
|
4.10.2023 21:57:23
Babi, řekla bych, že s Missy každá píšeme o něčem jiném.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
4.10.2023 21:57:00
Jestli někdy někdo najde funkční systémové řešení, zaslouží si nobelovku a místo na výsostech (a to říkám jako skoroateista)
V současné době nám nezbývá než řešit alespoň jednotlivosti a snažit se zachraňovat aspoň jednotlivce, a když to bude mírně naivním gestem, budiž, každá kapka dobrá... a jestli se podaří udržet pozornost a zopakuje se taková akce a především návštěva, třeba pár dětí z toho vytěží aspoň na chvíli pocit, že někoho zvenčí zajímají... |
| babi_ | 48341 |
|
|
4.10.2023 21:56:51
Kat, no však, momentálně mi nedoručí pizzu, když bydlím v ulici ABCD. A? Můžu se přestěhovat? Mohu "napravit" sousedy? Co je to "rozmazlenost"? Proč se můžou nechat rozmazlovat miliony lidí po celé republice, ale já ne?!?
|
| babi_ | 48341 |
|
|
4.10.2023 21:54:33
Kat, však Missy píše, že to nefunguje, to jste ve shodě.
|
| K_at | 121378 |
|
4.10.2023 21:52:47
Rose, mícháš věci dohromady. Promiň, ale kurýr s pizzou fakt není nárokový. Je to rozmazlenost. A jestli je někde nebezpečno, nemá povinnost riskovat. To je přímý důsledek nějakého jevů, že dodavatel řekne stop.
Problém to bude ve chvíli, kdy tu pizzu nedostane u okýnka s sebou, protože je to Rom, nebo bydlí na ulici ABCD. Navíc věřím tomu, že je spousta lidí, pro které pizza s dovozem až domů je celkem luxus. A opravdu se neustrnou nad tím, že 1 pizzerie tam nevozí. |
| babi_ | 48341 |
|
|
4.10.2023 21:50:39
Jo a zrovna dneska mi přišel mejl od ČvT s upozorněním na defacto "tématickou" sbírku, na kterou jsem tedy přispěla:
https://www.lepsiskolaprovsechny.cz/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=FND_LS-2023-1.vyzva-1000&utm_content=FND_LS-2023-1.vyzva-1000 tak pokud někoho pohoršuje pizza, může tu ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.