Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| magrata1 | 95172 |
|
|
22.4.2022 7:16:55
Navíc je přehršel požadavků, co musíš doložit. Dokládáš všecko pořád dokola, administrativní pruda jako blázen. My máme už 2 čtvrtletí nárok na nějaký ten příspěvek, jenže jsem ztratila při malování 2 doklady (roční zúčtování plynu a vody). Vodárny jsou totálně nedostupné, nepošlou odpověď, nereagují. Dodavatel plynu je prý zahlcen novými zákazníky. Takže teď čekám na nové faktury. Nevím, proč nestačí výpis z účtu, kde jsou platby doloženy. Proti kamarádkám máme platby nižší, takže fakt netřeba podezřívat, že schválně platíme 3x víc na zálohách, abychom dosáhli na dávky. Máme barabiznu na hypotéku, ta se nepovažuje za náklad na bydlení. Kdybychom bydleli v nájmu, platíme min. 4x víc (hypo 3500,-), nezapočítává se bydlení dcery na koleji. Zdražené jízdné pro studenty u nás měsíčně dělá 2500,-.
Kdysi jsem to počítala, utekly nám dávky o pár stovek. Kdyby MM nechodil do práce, měli bychom na dávkách víc než tak, že do práce chodil, navíc by ušetřil za dopravu. Tady na dávky dosáhne jen ten, kdo dlouhodobě nepracuje, z rodiny nesmí pracovat legálně nikdo, jinak ten nárok nemá. |
| Žžena | 83005 |
|
22.4.2022 6:36:01
Zaplatit DPH (které je na potraviny nižší) by mi nevadilo. Vadí mi placení marže řetězcům. To je na palici. Lepší by bylo koupit rovnou paletu od výrobce.
|
| K_at | 121378 |
|
22.4.2022 6:19:31
Petro, jo. Tohle je přesně 5a "pomoc" v praxi.
|
| petluše | 39676 |
|
|
22.4.2022 6:05:26
Účastnila jsem se každoročně. Je to dobrovolné. Nicméně poslední dobou se tu v místní pobočce potravinové banky i šatníku jede divná politika, jejich prohlášení už jsou skoro na hraně. Takže letos ne.
|
| Salamajka | 156972 |
|
|
22.4.2022 6:01:33
Určitě ne už přes rok živím svého tátu. Od státu jsme nic nedostali na vše slyším jste moc bohatí Hmm beru 120 Kč hrubého tak jo. Práci neseženu bylo mi řečeno, že musím dát výpověď jít na pracák a pak si hledat práci na 10 konkurzech vždy ta samá odpověď. Jojo holt se musíme nějak poprat samí.
|
| rišulka | 117642 |
|
|
22.4.2022 1:07:01
Hroudo, děje se něco, jak se máš? Máš tu vysoký kredit, už o něj nestojíš? No tvůj altruismus zasluhuje obdivu!
Tohle - protože máme vymytý mozky neoliberální ideologií - se tady neříká, ani nahlas, ani ze srandy. A - ne, na sbírku nepřispívám - z důvodů tebou popsaných (vládní "práce", DPH, distribuce - chybí ti tam neziskovky) a vlastní dřívější špatné zkušenosti, taky se v tu dobu necourám po obchodech, bo z těch pomýlených davů mám tik. A - zítra nákup phm a potravin v PL, plus sjednání termínu k zubaři, také tam, bo tady se sehnat nedá; víkend budou kytky a tvargle v Olmiku, pak alter divadlo, pak kytky a tvargle na balkoně a svépomocná akce na blízkém drůbežím statku a pospolitá přednáška o připravenosti na krize, včetně přípravy do školy na písemky z aj, pp a ov, plus věčné opakování násobilky, a adekvátní příprava na další spec. vyšetření, mezitím knihy, háčkování a mazlení s kočkama :) zdravím tě velice ![]() |
| Tizi | 106716 |
|
|
21.4.2022 22:18:53
Ne, nikdy se neúčastním. Ale pomáhám jinak.
|
| Lenk@@@ | 9861 |
|
|
21.4.2022 21:41:31
Je to nova sluzba v NHS, asi to zatim nebude vsude. Navic zalezi na psychiatrovi/GB jak bud schopni tu sluzbu propagovat.
|
| Mediana | 41907 |
|
|
21.4.2022 21:30:55
Trvalý problém u nás je, že obecněji se prostě neví, co je to neoliberalismus. U nás ten pojem neproniknul příliš daleko za akademické kruhy. Takže naprostá většina lidí se na něj nedívá jako na ideologii a specifickou hodnotovou perspektivu, ale prostě jako na přirozený řád věcí. Tak to prostě chodí ve svobodné společnosti - a je vymalováno. Jde to převážně za médii, které taky berou tržně-založený systém za danou samozřejmost, o které se nediskutuje a nepojmenovává se. Čest výjimkám.
Charita jako rovnocenný pilíř solidarity je na státní úrovni totéž, jako když ve VZP postaví na pult láhev od okurek, ať do ní lidí házejí víčka na dítě vyžadující mimořádně nákladnou péči. Je to individualizace a privatizace solidarity. |
| Len | 108740 |
|
|
21.4.2022 21:24:38
Lenko, zadne podobne pomoci jsem si nevsimla (mam manzela s psychiatrackymi diagnozami, syna s autismem, prave jsem obdrzela dopis od ombudsmana s omluvou za otresnou peci a slibem napravy, mam podklad pro zalobu a zcela uprimne zvazuju zajistit rodinu timhle zpusobem). Navic tam musi byt zachranna sit, protoze je velka pravdepodobnost, ze tihle lide to dlouhodobe nezvladnou, PIP absolutne neni dostatecny k nicemu nez k chudobe. Sama se angazuju v carers"" asociaci a ty pribehy jsou v naproste vetsine otresne a podobne jako vejce vejci. Zvazuju, ze zacnu psat ombudsmanovi i za jine lidi, spousta lidi nema kam se obratit o pomoc, vsechny services, ktere existovaly, bud uz nejsou a nebo jsou uplne priskrcene.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.