Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
22.4.2022 8:27:19
Mně v tý době občas mamka něco přinesla od kolegyň z práce, z ciziny nebo z Tuzexu. Ani nevím jestli to koupila nebo dostala.
Šitýho jsem měla taky dost. Hodně se využívalo služeb švadleny. |
| Koníček mořský | 156666 |
|
|
22.4.2022 8:26:49
Před rokem 89 přece žádní chudí nebyli !! Proto se žádné sbírky nedělali. Dělalo se jakoby nic. Já chudá nejsem, přesto chodím do sekáčů a klidně si od někoho něco vezmu zadarmo, když to chci. Beru si něco i od popelnic. A občas někam něco dám a někdo si to vezme. Je fajn, když je zdrojů víc a když maji lidi radost, že něco dali nebo že si něco vzali.
|
| 77kraska | 132593 |
|
22.4.2022 8:10:55
KOnicek, ja nevim, premyslim o tom
pred rokem 89 bylo trochu trapne, tedy v mem okoli, rozdavat obleceni mimo rodinu...v ramci rodiny se rozdavalo, přešívalo, pujcovalo....ale mimo rodinu se vetsinou nerozdavalo...a kdyz mel nekdo neco fakt pekneho/draheho/ze Zapadu, tak to jinemu proste prodal a to celkem draho...takove obchody jsem zazila na gymplu (dziny) i na VS (kozene sukne) zase je fakt, ze tehdy byla o obleceni dost nouze...lidi nemeli narvane skrine jako dneska...a spoustu toho museli vlastnorucne vyrobit |
|
|
22.4.2022 8:07:24
Když tak o tom přemýšlím, vůbec s Hroudou nesouhlasím. Podle mě právě charita a různé sbírky do bohaté společnosti patří. Žádná společnost není tak bohatá, aby byli bohatí všichni. Takže ti co zrovna bohatí jsou by měli pomáhat těm, co zrovna bohatí nejsou. Největší bohatství každé společnosti je lidská sounáležitost.
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
22.4.2022 8:03:06
Myslím že i autosedačky někdo užije. Ale můžeš je oslovit s dotazem na fb.
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
22.4.2022 8:01:47
Zúčastním ale s omezenějším rozpočtem.
Šatník pro mě není charita z 19. století ale recyklace především dětského oblečení která stejně probíhá i za peníze či zdarma mezi rodinou a přáteli. Děti rostou rychle a oblečení má delší trvanlivost. Přece ho nevyhodíme když ho unosí ještě další. Proto se mi líbí i nábytkové banka. Nemám ráda vyhazovat funkční věci zvlášť když je někdo využije. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
22.4.2022 7:57:11
Nestiham sbirku, protoze mam v sobotu zas cely den kurz.
Ale mam tu neco pripraveneho pro Satnik - myslite, ze by chteli i detske autosedacky? Mam tu dve slusne Romer do 150 cm. |
| 77kraska | 132593 |
|
22.4.2022 7:55:33
zrovna Satnik bych nezavrhovala, protoze tam da clovek veci, ktere by mu zbytecne lezely doma....tam neni zadna marze ani DPH, proste se lidem doma ocitly veci, pro ktere nemaji vyuziti...jasne, mohli by se trochu krotit pri vlastnich nakupech, ale to ne kazdy umi
pred rokem 1989 jsme jako rodina nevyhovujici satstvo ukladali na pudu na chalupe, protoze tehdy bylo trapne nekomu davat neco pouziteho (i kdyz vyjimky byly - pocetne rodiny si satstvo vzaly, ale byl z toho divny pocit, ze v moderni spolecnosti jsou chudi, co si nemohou dovolit nove obleceni) a tehdy nebyly zadne charitativni obchody ani recyklacni popelnice na textil apod. ......a to satstvo jsem pred par lety z pudy musela vesmes vyhodit, protoze bylo beznadejne demodovane, nektere materialy uz nepouzitelne (umele) atd....kdybychom to to satstvo daly do Satniku v roce 1985, pokud by byl byval existoval, tak z nej mohla mit spousta lidi uzitek pamatuji si svoje nadseni, kdyz v 90. letech zacala brat stare obleceni Diakonie v Broumove, kolik krabic obleceni z cele rodiny jsem tam poslala...to jeste nic jineho nebylo |
|
|
22.4.2022 7:34:52
Zúčastním a těším se. Účastním se už několik let a baví mě to. Baví mě nakupovat pro někoho, koho neznám a představuju si, jak si vaří, krmí dítě nebo vykonává hygienu. Je to takové nekonkrétně konkrétní. Protože raději nechci vědět ke komu se ty věci dostanou. Mohla bych hodnotit, zda si to "zaslouží". Každá pomoc má spoustu stran mince. Kdo chce, ať pomůže, kdo potřebuje, ať si nechá pomoci. Každý ať činí jak myslí.
Taky chodím uklízet příkopy u silnice a nedumám o tom. Když pomáhám nebo třeba i "pomáhám" mám hezký povznášející pocit. Ten mi dělá dobře. Když se mi chce na něco přispět udělám to. Kdybych o tom dumala, neudělám nic. Občas něco udělat chci. Můj osobní paradox sobotní potravinové sbírky je, že tam musím dojet. Když už tam dojedu, zajdu si do zahradnictví, na oběd a na kafe do kavárny. Patřím do bohaté společnosti. Osobně si myslím, že je v pořádku pomoc různorodá, z různých zdrojů a nevím, proč by měla být jen od státu. Navíc i ti "chudí" lidé jsou kolikrát hodně diskutabilní. |
| magrata1 | 95172 |
|
|
22.4.2022 7:28:15
Jinak letos nepřispěju. Do charity dávám oblečení. Mám kolem sebe několik lidí, co nám dává pytle oblečení. Já to proberu, co se nám hodí (velikost, pubertální vkus) si necháme, zbytek dávám do charity. Kdybych si to od těch lidí nebrala, hodili by to do popelnice, což by bylo škoda, protože to jsou vesměs neopotřebené značkové věci, co se jim jen okoukaly a potřebují místo ve skříni na nové. Pak připravuji soc. slabší jedince skoro za darmo na talentovky, doučuju zadarmo, pomáhám adresně.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.