| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Brýle

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 3220  [Dalších 3120 >>]
TaJ 81121
26.5.2023 17:46:21
Senedro, jinak já jsem si první multifokály vyzvedávala už na začátku pandemie, kdy bylo všechno zavřené a vládla ta největší panika, takže mi je optička přinesla ven před obchod i se zrcátkem, ona v roušce, já v roušce...~;)
TaJ 81121
26.5.2023 17:43:32
Senedro, to, že musíš sklánět hlavu, když jdeš třeba ze schodů, to je normální, naše dlouholetá optička mě hned upozorňovala, že u těch multifokálů musím koukat pořád jakoby rovně skrz ty brýle, středem, ne někde spodem, abych se právě někde nepřizabila a je to fakt, zkoušela jsem to...Já tedy mám ten rozdíl zatím malinký, zvykla jsem si na ně hned, mám na dálku na obou 2,5 a na blízko 1,5 a v práci potřebuju obojí rychle střídat, takže nějaké přendávaní brýlí by bylo dost nepraktické. Když je větší rozdíl mezi těmi na blízko a na dálku, tak se na to prý zvyká někdy déle a někdo třeba vůbec...
Blanče 42184
26.5.2023 15:44:16
Mám děsnou spoustu očních vad plu nemůžu nosit čočky, oči mám odoperované už v dětství. Multifokály jsem nasadila v okamžiku, kdy jsem buď viděla na silnici nebo na tachometr. Poslední mě po slevě stály čočky tuším něco přes 20 tisíc, mám v podstatě to nejvíc, co dneska věda umožňuje. Jako jediný dárek loni k vánocům jsem si pořídila ještě jedny - sluneční. Jsem navíc i šeroslepá a mám hodně špatnou akomodaci čočky, nemůžu mít ani ty stmívací ani kryty na běžné. Díky nim jsem začala znova po 10 letech lyžovat (teda tam to byla souhra náhod, ještě se mi konečně povedlo najít lyžáky, ve kterých můžu jezdit dýl, než hodinu). Jako druhé, náhradní mám multifokály "kancelářské" ty jsou výrazně levnější, ale je fakt, že ty základní jsou natolik dobré, že nemám potřebu mít k monitoru jiné. Nechávala jsem si je dělat u mladých kluků optometristů, kteří po škole pár let ještě studovali, učili se a teď mají optiku nadupanou těmi nejnovějšími přístroji. Je to strašnej ranec, ale oči má člověk jen jedny.
wer 81075
26.5.2023 15:23:49
To zaměření podle obličeje udělá přístroj propojený s počítačem. Už není potřeba starého zkušeného optika, který zakreslí ~;).

Moje brýle stály přes 20 000, mám docela široké to spektrum do blízka, ne "nejlepší" ale víc než střed. Hodně ztmavovací. Obroučky jsem si vybírala, aby mi slušely, doslova lichotivý mému obličeji, dobře sedí, jsou lehounké, toto splňovaly taky ty jedny z dražších. Kolik přesně stály skla bych se musela podívat.
V akci, jedny skla zaplatíte, druhý pár zdarma, mám ještě jedny náhradní, tam jsem platila jenom obroučky.

Jsou to moje první brýle, zvykala jsem si dýl než týden, všechno se se mnou houpalo. Ale teď jsem děsně spokojená.
Jak se mi horšil zrak, bývalá jsem hrozně unavená.
Monika 123907
26.5.2023 14:01:57
Jo, a rozdíl mezi očima mám taky dost velký, to snad není podstatné, každé sklo se dělá zvlášť?
Monika 123907
26.5.2023 14:01:13
Mám skoro 4 roky staré a tehdy stála skla 11.000,- Kč, údajně se slevou pro stálého zákazníka ;-) Taky mám obavy, kolik budou teď stát nové, které už dost potřebuju (kvůli změnám vidění na blízko), navíc ten můj optik je už asi v důchodu, v optice je taková poměrně mladá slečna, tak mám trochu obavy ... Ten můj optik totiž tvrdil, že multifokály může mít každý (měla jsem obavy podle toho, co jsem tak slyšela), ale musí být dobře udělané. Při objednávce proběhlo "vyšetření", různě mně nechal koukat na různá místa podle toho maloval na skla, aby to dobře zadal do výroby (dělalo se jinde) ... Říkal tedy, že třeba první 1-2 dny můžu mít potíže při změně zaostření na dálku x na blízko, než si zvyknu, ale bylo to v pohodě úplně od začátku ...
Jsem na sebe na štvaná, protože jsem toho optika nedávno potkala (bydlí tady blízko) a nenapadlo mě se ho zeptat, jestli už nepracuje vůbec nebo ještě někdy v té optice je. A ještě víc jsem naštvaná, že jsem včera zmeškala termín u očařky, to se mi ještě nikdy nestalo - ještě ve St večer jsem na to myslela a včera jsem se probrala až cestou z práce (termín byl v jednu, chtěla jsem si tam "odskočit") ~:( Napsala jsem omluvný a prosebný e-mail, jestli mi dají náhradní termín, jsem zvědavá ...
Senedra 14756
26.5.2023 13:58:15
Piggy, taky mám vysoký rozdíl mezi levým a pravým okem na dálku.

První multifokály jsem měla těsně před kovidem ( vyzvedla jsem si brýle v sobotu a za další týden se všechno zavřelo). Ty mě stály asi 14 tisíc ( i s obroučkami, ale samotné čočky s jakousi slevou cca 10 tisíc). Zvykala jsem si tak dva týdny, první tři dny byly hodně náročné, měla jsem i migrénu a všechno plavalo, podlaha mi připadala křivá... Nicméně seděly skvěle.

Druhé - cca 16 tisíc, čočky o něco dražší. Asi se nepovedlo je tak dobře trefit, mám trochu problém, když jdu třeba ze schodů, musím sklánět celou hlavu a občas hledám,kudy přesně koukat, když se brýle trochu posunou. na ty jsem si zvykala rychleji.

Chodím do malé, relativně levné optiky a nekupuju si nějaké extra špeky. I čočky mám vybrané z takové střední kategorie.
Piggy 5422
26.5.2023 13:51:44
Tak mě dohnala situace, kdy mi dr. napsala recept na multifokály (bifokály), s tím, že si to můžu rozmyslet, zda si ještě ponechám ty své staré už s velice kompromisními dioptriemi nebo půjdu do nových brýlí...
1. tak bych ráda věděla od těch, kdo je mají, na kolik je vyšly (jen skla, bez obroučků)?
2. o zvykání jsem slyšela různé, sama nevím. Lišilo se zvykání u nižších a u vyšších dioptrií? Sama mám momentálně předepsáno na dálku -5,75 a -7,0 (+(-0,5) cylindr)
3. má to smysl, když mám rozdíl mezi dioptriemi na dálku a blízko na obou očích 1,25 dpt, ale mezi levým a pravým okem cca 2,0 dpt?
4. Umí to každá optika udělat?? Dostala jsem sice kontakt na 2 optiky v Praze, ale co kdyby byly moc drahé...
Varianta sundávání či vyměnování brýlí moc nepřipadá v úvahu u mne.
Děkuju předem a rady, tipy a postřehy.
Tatramelka+3 66284
6.4.2023 9:54:46
Ahoj,

my jsme všichni brýlatí. Všech pět členů rodiny. Tak máme svého dvorního optika a ten tedy se rozhodl vyzkoušet tyto brýlové čočky na svém vlastním dítěti, ale také k tomu je takový rezervovaný a hned jak jsem to na něj vybalila, že nás paní doktorka posílá pro tyto brýlové čočky. Tak mi říká prrrr. Ona je to novinka a potřebují to prostě odzkoušet na co největším vzorku lidí, to Vám říkám dopředu.

Mě doktorka řekla, že pokud se dítěti zhorší zrak, tam nám vrátí peníze a pořízené brýle. Náš optik to uvedl na pravou míru, že máme další náhradu čoček zdarma. A tak mi z hovoru vyplynulo, že se do tohoto projektu vráží nemálo zajímavých peněz, pokud se podaří ulovit dušičku.

Mým dětem ale tyto čočky vyloženě nedoporučil, protože všechny tři sportují a používají klasické čočky na sport čili nekoukají celý den přes brýle a v kontaktních čočkách tráví cca 2 - 4 hodiny denně.

Jinak pokud se to opravdu osvědčí, tak to je určitě fajn věc a když byly děti malé, hned bych po tom skočila.

Nováková Jaroslava 159993
6.4.2023 9:29:36
My jsme se rozhodli pro brýlové čočky Miyosmart, jsou u nás v letošním roce také novinkou, u dcery kontaktní čočky nepřipadaly v úvahu. Dcera je má krátce, takže zda se myopie zhoršila Vám můžu říct až za půl roku, ale jedinou nevýhodu vidím v tom, že čočky nejdou tenčit (dcera má v 9 letech 6,5 dioptrie, což už je bohužel vidět). Pokud to nevíte, tak laik na sklech nepozná, že jsou něčím jiné. Nejdou sice úplně do všech obrouček, je potřeba, aby obroučka byla až k obočí a brýle perfektně seděly, ale v dnešní době se dá z opravdu velkého množství vybrat takové, které se budou líbit. Cena jedné čočky je 3990 Kč. Zvykání na brýle u dcery nebylo zase tak problematické, první dny měla opravdu trochu horší odhad vzdáleností, sama ale ani neumí popsat, v čem je to jiné. Výrobce udává 14 dní, kdy by dítě nemělo jezdit na kole a dělat rychlé sporty, právě proto, že nemusí mít tak přesný a rychlý odhad, ale děti si rychle zvyknou. Bolesti hlavy nebo jakékoli další jiné vedlejší účinky nenastaly, možná lehce únava, ale to mohla být součinnost více faktorů. Výrobce garantuje, že pokud se dioptrie zhorší o více než půl dioptrie za rok, tak jedna skla vymění zdarma, upřímně doufám, že skla pomůžou a nebude to třeba. A popravdě by u dcery půl dioptrie za rok byla čtvrtina toho, jak jí to skáče teď. Dítě má svou knížku, kam se zaznamenávají kontroly u lékaře a v optice a vyplňují se další údaje - například kolik tráví času venku, činnostmi na blízko, zda mají rodiče zrakovou vadu... Pokud bude chtít někdo znát výsledky za půl roku, rok, tak se připomeňte. :-)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 3220  [Dalších 3120 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.