| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
21.9.2023 23:01:40
já mám asi čtvrt dioptrie, ale potřebuju jiný na blízko a jiný na dálku kvůli astigmatismu, v optice říkali, že tak tři dny, než si zvyknu, já jsem je nasadila a úplně v pohodě hned, asi mi fakt chyběly
|
| Slonisko | 65085 |
|
|
21.9.2023 22:58:31
Radu nemám, mě naopak optička varovala že si na multifokální brýle budu muset postupně zvykat, ale já v nich nadšeně odešla a od té doby je sundávám jen na noc. Ale já už byla ve fázi kdy jsem střídala brýle na dálku a na blízko. Původně jsem měla někdy před čtyřicítkou dostala jen ty na dálku + korekci astigmatismu, takže jsem je používala pořád.
Pak přišlo období střídání, to mě dost nebavilo, navíc jsem se často v práci zvedla od stolu s brýlemi na blízko a že se přes ně pokouším ostřit na dálku mi došlo až v půlce cesty někam. Multifokály byly vysvobození, byla jsem nadšená že nemusím v obchodě lovit druhé brýle když si chci přečíst složení výrobku a tak. Ale právě i ta optička říkala že ne každý je snáší. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
21.9.2023 22:38:22
Multifokální brýle nevím, ale já teď bojovala i s klasickými na dálku... nějakých 15/16 let nosím výhradně kontinuální čočky a teď jsem si na nátlak oční lékařky pořídila brýle, jakože pro případ nouze a na střídání a zaskočilo mě, jak jsou nekomfortní... vidím obroučky, ztratila jsem periferní vidění, točí se mi hlava, zvedá žaludek, dlouho zaostřuju, vidím šmouhy na sklech, a to ani nemluvě o tom, že na noc se odkládají a když se vzbudím, špatně vidím
vydržela jsem tři dny a vrátila ae k čočkám (a to mám jen necelé 2 dioptrie) |
| ALL | 4469 |
|
|
21.9.2023 22:21:42
Mám poprvé v životě multifokály. Kdysi mi někdo říkal, že je na ně nutné si chvíli zvykat. Optička mi při objednávání řekla, že prý ne. Kamarádka s nimi viděla hned. No a mně to nejde. Podlaha / chodník přede mnou plave, při otáčení hlavou se mi dělá nevolno, špatně hledám ty správné úhly, abych viděla, mám pocit, že na blízko mi překáží - dosud jsem na blízko žádné brýle neměla a vidím bez nich. Mám na dálku -2.5/2.25, na blízko teď nově 0.0/0.25. (Zvláštní je, že na blízko mám pocit, že mi vadí sklo u toho oka, kde není žádná dioptrie... ) Zvyknu si? Potřebuju asi manuál, jak koukat. Nebo to nejsou brýle pro mne? Je fakt, že jsem to zkusila zatím jen párkrát na chvíli, je to nepříjemné, tak se mi do toho nechce...Jak jste na tom byli vy? Máte radu? (Optičku se chystám znovu navštívit. Jednou jsem měla problém s novými brýlemi na dálku a stačilo, že mi s nimi jen nějak hnuli, a bylo to ok, tak doufám v něco podobného...)
|
| Sam01 | 129844 |
|
|
29.5.2023 12:43:49
Ajaj to je moje neoblíbené téma. Za poslední brýle jsem dala asi 35000,-kč a už teď vím,že potřebuji nové a manžel taky. Oba máme dost přes 5 dioptrií. Naposledny jsem se ptala naší optičky někdy v březnu na kolik by to vyšlo a jen jedno sklo vychází tak na cca 15000 takže obě 30 000 + ještě obroučky. Je to peklo,ale bez brýlí prostě nemůžeme fungovat. Je fakt ,že ty skla máme tenčený s antireflexem a samozabarvovací takže to prostě naskáče. Oba v tom,ale i řídíme takže se to hodí.
|
| Salamajka | 156972 |
|
|
26.5.2023 21:29:34
Moc děkuji. Kolegyně má multifokaly a dlouho si zvykala. Teta má už druhý a v pohodě jen ty nové si musela zajet. Já mám ještě ke všemu tomu po úrazu neurologické problémy. Teď mi asi sedla léčba. Nechci zakriknout, tak nevím jestli to pokoušet. Ještě jsem slyšela i názor, že můžu mít kruté bolesti hlavy právě skrz ty dioptrie. Jen si nejsem jistá jestli to není pouze babská pověra. Neuroložka se nevyjádřila. Tak nevím. Mi třeba i třeští hlava z toho, že nejsem zvyklá na tíhu brýlí. Teď jsem jela 3.5 hod ta sestrou šílený to bylo. Kdysi jsem v práci nosila ty dálky běžně a řešila jsem u optika ty nožičky. Mám každý ucho jinak a jedny jsem musela měnit ty ozdobné konce protože to tlačilo šíleně. Momentálně v práci jedu 12 hod pod umělým osvětlením a někdy večer pul světel zhasnu a úplně úleva. Takže to je risk za docela dost peněz. Děkuji ještě jednou. ❤️
|
| Sl+2 | 111129 |
|
|
26.5.2023 21:28:07
Neodpovím přesně na dotaz k multifokalům, ale máme v široké rodině výborné zkušenosti s optiky v Polsku. Naposledy já a manžel, rámečky plus skla normální na blízko a speciální odlehčená skla s filtrem modrého světla, u nás nabídka 10k každý, v Polsku 3,5k a 5k. Proměřil na všech možných přístrojích, věnoval se nadstandardně.
|
| Blanče | 42184 |
|
|
26.5.2023 21:08:35
Salamajko nevím, jestli bifokál se ještě dnes používá - to byly takový ty co měly jakoby dvě sezazený sklíčka, uprostřed byla rýha. Multifokál právě má zajistit ten plynulý přechod, u mě to teda funguje dobře, žádné problémy s tím, že bych si musela dávat pozor, kterou částí se koukám nemám. Přijde mi na nich blbá jediná věc - normální brýle si zkusíš v těch jejich rámečcích. Multifokály tu a tam někomu opravdu nesednou a nezjistíš to dřív, než ti je vybrusí.
|
| Jitulka+2kaštánci | 38784 |
|
|
26.5.2023 20:38:28
Ja mam multifokalni bryle uz nekolik let....nedam na ne dopustit.Nejsou levny to je fakt. Zrovna ted mam nove a rovnou jsem si dala zabarvovaci doseda,kdyz je slunicko a velka spokojenost.
|
| Salamajka | 156972 |
|
|
26.5.2023 18:18:11
Já se přidávám s dotazem. Nafasovala jsem brýle na dálku dioptrie slabé, ale Dr mě upozornil, že s nimi na blízko budu blbě vidět. Což je pravda. Takže je vlastně nosím jen na řízení a když vím , že budu muset koukat do dálky. Třeba na ceduli v autobuse nebo Pragotrony na nádraží. Jinak mi přijdou zbytečný furt je sundávám. Na blízko mám už dávno, ale též žádné hrůzy. Nechala jsem si je udělat skrz studium a v práci občas používám. Pravda v obchodě občas prd vidím drobné nápisy, mám 0. 75 1 oko druhé 0.5 u dálek 0.5 a tuším 0.25 nevím přesně. Šli by jste do bifokalu? Má to smysl?
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.