| Klauri | 95515 |
|
7.9.2019 18:13:31
To je ono, pří méně diotriích to i školní dítě doostří bez brýlí, ale za cenu, které uvádíš.
|
| Stará Misule | 82389 |
|
|
7.9.2019 18:07:49
Brýle se dávají podle mne do školy od té doby, co dítě nevidí na tabuli. Dr se pta pokaždé, zda je to nutné zvyšovat. No co na to říct, pokud by nebylo, nejdeme tam. Dcera vidí míč, až když ji přistane v obličeji, tak má brýle, a musí dávat pozor. Je pravda, že dcery kamaradka brýle nosit nechce, ale je furt unavená, podrážděná a bolí ji hlava.
|
| Klauri | 95515 |
|
7.9.2019 17:54:50
Píšu taky, že až neznamená, že každý a těch 6 jsem myslela v cykloplegii, kdy prostě vyřadíš akomodaci a bez rozkapání můžou mít děti i méně než jednu dioptrii a po rozkapání i 6-7 dioptrií.
Taky uvádím při kolika dioptriích se ve školním věku dávají brýle. |
| Stará Misule | 82389 |
|
|
7.9.2019 17:44:56
Tak to nevím, jak jsi na to přišla, mám dceru, která má na každém oku 4 dioptrie, a opravdu nezaostri, jak potřebuje. Bez brýlí nevidí lidi, natož obličeje, na tabuli vůbec, ani z první lavice. Když ji zvýšili dioptrie, tak nadšeně skákala, jak je svět krásně barevnej.
Asi jako jo, něco viděj, ale dcera to popisuje jako život v bubline. Je v 7 třídě. |
| Len | 108740 |
|
|
7.9.2019 16:57:37
Dcera dostala bryle o neco malo slabsi, nez potrebovala. Ale byly ji ctyri roky a na kazdem oku mela zhruba +8 dioptrii + astigmatismus. Stalo se to nahle po prodelani praseci chripky. Ted je ji skoro 12 a ma na jednom oku +2 a na druhem +3,5 dioptrie.
Ja dostala bryle v puberte, nevidela jsem asi od trinacti, ale bryle jsem byla ochotna akceptovat az v sestnacti, to uz jsem mela -1,75 dioptrie na kazdem oku a dostala jsem rovnou takhle silne. Ted mam -3 na kazdem, uz se to od druheho porodu nehybe. |
| Klauri | 95515 |
|
7.9.2019 16:47:49
Děti mají velkou schopnost akomodace, zaostří až 6 dioptrií, což dospělý nedokáže. Dětem se dioptrie vždy měří v cykloplegii. Ale obecně pokud nešilhá a není tupozrakost se brýle předepisují od určitých dioptrií a nebo potíží dítěte.
od 6 let: +5 dpt a více u hypermetropie -1 dpt a více u myopie +1 dpt a více u astigmatismu vždy se předepíše tolik dioptrií, kdy člověk vidí přes skla nejlépe |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
7.9.2019 16:30:40
Syn dostal v pěti letech brýle na astigmatismus, bez dioptrií, nosil je hodně poctivě, ale teď už je neměl několik roků, není potřeba
já mám astigmatismus taky, je přes 40, pořád ještě bez dioptrií když mi bylo šest, dostala jsem brýle na šilhání, tenkrát prý astigmatismus neuměli poznat, ale nechtěla jsem je, asi po roce jsem je přestala nosit a ono se to upravilo samo v necelých 40 jsem si šla pro brýle, že blbě vidím, když jsem unavená, tak našli ten astigmatismus, nosím brýle fakt jen při velké únavě, někdy na počítač nebo televizi a znám lidi, co nosí brýle i na astigmatismus pořád, ono asi záleží na každém, neviděla bych v tom pravidlo jen snad když oči dostanou zbytečně brzo nejsou pomoc, začnou se flákat a zhoršují e rychleji, jeden syn prý určitě bude muset brýle mít, ale ještě počkáme, takže asi tak, jak píšeš, pokud jsou to dioptrie, dá se u dětí čekat, vyvíjí se, tak se jim nechává čas a nepomáhá se tak moc, pokud to není nutný |
| Sněhulka a sněhuláčci | 99425 |
|
|
7.9.2019 16:18:16
Moc témat tu na sobotní odpoledne není, tak přispěji se svou troškou do mlýna, už se na to chystám dlouho;). Nemáme tu nějakou očařku? Mám pár otázek týkajících se brýlí:
Slyšela jsem názor, že je lepší u méně dioptrií brýle nenosit - trénuje se oko a neleniví, i že naopak nosit hned - předchází se zhoršení. Co je pravda?? Od kolika dioptrií je tedy "běžné" či potřeba brýle nosit? A to hlavní: liší se toto u dospělých a dětí??? Určují se dioptrie stejně u dětí i dospělých? Předpokládám, že ano (viz i zdejší diskuse z června). Zarazilo mě, že oční lékařka dala dítěti automaticky nižší brýle, než naměřené dioptrie, že prý se to tak u dětí dělá? Pište klidně cokoliv dalšího, co vás napadne k tématu, zajímá mě to. Díky a hezkou sobotu . |
| Žďárská Eliška | 155548 |
|
8.8.2019 8:48:42
Tak za sebe mohu také doporučit grandoptical. Jestli hledáte nějakou optiku kde ty brýle seženete za dobrou cenu, já jsem si je tam kupovala poměrně nedávno a měli tam akci na ty brýlové čočky a poměrně velkou myslím že 40%, takže jsem tam nechala příjemnou cenu v závěru.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
2.8.2019 8:35:17
uff... když vidím ty ceny za brýle, o kterých píšete, říkám si, proč včera ve zprávách tak důležitě rozebírali, že končí příspěvek na brýle od pojišťovny ve výši 150,- Kč
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.