| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Brýle

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 3220  [Dalších 3160 >>]
Okolík 129526
22.9.2023 15:53:18
Na multifokály jsem si zvykala asi 2 týdny. Optik poradil nasadit je poprvé v nějaký volnější den, např. o víkendu a nesundavat, vydržet. Ten víkend byl náročný, "plavalo" mi skoro všechno. Pak jsem si postupně zvykla a po těch 2 týdnech jsem si uvědomila, té diskomfort a nezvyk zmizel.... V horách a na schodech je potřeba předklonit hlavu a koukat skrz střed skel.
Len 108740
22.9.2023 15:35:24
Ja mam zanet v ocich vzdy jako projev alergie. Dlouho jsem si myslela, ze nemuzu uz nosit cocky, protoze mi vadily v ocich, nektere hned, jine treba az odpoledne. Nakonec jsem zjistila, ze cocky mi nevadi zadne, vsechno je to alergie na roztok. Nemuzu pouzivat na cisteni nic krome peroxidu neobohaceneho nejakymi zvlhcujicimi extraburty a pak je pred pouzitim omyt v solnem roztoku. No a v obdobi senne rymy je pokud mozno nepouzivat. Mam -3.25 na obou ocich, pul diptrie pribylo kvuli covidu. Bryli mam asi deset paru, stridam to dost, naucila jsem se je nakupovat na internetu, kde jsou i opravdu levne, mam i zatmavovaci, vsechny tencene, zadne nevysly na vic nez £100. Ted pozoruju prvni zhorseni zraku na blizko, premyslim, ze si jedny multifokalni bryle poridim.
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
22.9.2023 15:09:10
Proto jsem si pořídila ty multifokální. Původně jsem měla ty obyčejný, ale když jsem se dostala přes 2 dioptrie neviděla jsem v nich na čtení. Mohla jsem si vybrat buď si dávat čtecí brýle přes ty čočky nebo ty multifokální. Na samotný čtení nepotřebuju nic v těch čočkách to nějak nakombinovali, že jsem viděla na dálku i na blízko.
ALL 4469
22.9.2023 15:04:21
TaJ, nemohla bys mi případně dát tip na tu Tvoji optičku? A je drahá? Já si nechala ty svoje udělat v malém městě, vyjdou teda výrazně levněji a dosud jsem tam byla s běžnými brýlemi na dálku spokojená. Ale když tady tak čtu, jaké jsou rozdíly v přístupu a výsledcích, tak váhám, jestli jsem trochu nepodcenila výběr...
ALL 4469
22.9.2023 14:59:28
Multifokální čočky jsem ještě nezkoušela. Tam je to lepší? Dřív jsem nosila čočky jen na lyžování (týden do roka), ale od té doby, co už jsem s nimi nezvládala číst, jsem přestala. Byla jsem v nich celý den bez možnosti sundat je a v hospodě nebo u kasy a pod. mi vadily.
ALL 4469
22.9.2023 14:56:33
A co jsou ofisky? Já mám s počítačem trochu problém. Většinou tedy bez brýlí ok, ale někdy je to někde mezi - ani s brýlemi na dálku, ani bez nich to není úplně dobrý. Asi podle únavy...
ALL 4469
22.9.2023 14:55:03
Díky za povzbuzení. Zatím mi to nejde, asi bych potřebovala návod. Když se snažím, tak do dálky to po chvíli nějak jde, na blízko taky, ale neumím ten střed. Nevidím před sebe na podlahu a na chodník. Na schody jsem si ještě netroufla. A nevidím na počítač...
Senedra 14756
22.9.2023 14:50:03
ALL, přesně popsané důvody, proč jsem do multifokálů šla. Na dálku mám brýle už někdy od 4. třídy, přidala jsme tedy i na blízko..
Senedra 14756
22.9.2023 14:48:46
Mortadelo, bohužel mám takovou práci, že pořád střídám dívání se do dálky, do blízka, počítač... Mít dvoje brýle, tak mě po hodině šlehne, jen bych je nasazovala a sundavala...
ALL 4469
22.9.2023 14:47:40
Tak takové pečlivé měření neproběhlo. Jenom koukání do dálky, do středu a dolů. ~d~
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 3220  [Dalších 3160 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.