| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

(?)
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1094  [Dalších 994 >>]
Kolářová Adéla 53847
15.9.2012 14:09:42
Da, a není v Brně víc dětských očních oddělení?
Da+Vi+Ma 105173
14.9.2012 22:43:10
jo,tak já už se právě v dnešní době asi ničemu nedivím.Myslím,že spádově asi patříme k nám do okresní nemocnice,kde jsou ovšem jen všeobecní oční lékaři-ne dětští a navíc se tu postupně oční oddělení a ambulance ruší~q~
štěpánkaa 100291
14.9.2012 20:37:12
no a poradila, kam patříte "spádově"?~a~~a~~a~ myslela jsme is, že dnes už si na to zdravotníci "nehrají"~Rv
Kolářová Adéla 53847
14.9.2012 20:29:15
Jéé, to je náhoda... ale to je divné, že vás odmítli, tak zkus ještě někoho jiného. my jsme brýle nasadili a hotovo, sundala si je asi 2x, pak když byla menší, tak je sundávala, když "zuřila", ale jen párkrát, hned jsme ji je vrátila a hotovo. Teď ráno vstane a hned ukáže a řekne "brylky", jsou ji 2 roky. Brýle máme dvoje, obojí plastojé - jedny jsou jen za uši a druhé mají takovou pružinku kolem hlavy a ty má raději. Vytrvej, fakt to naučit jde.
Da+Vi+Ma 105173
14.9.2012 20:17:37
Jé to je náhoda,my máme taky Viktorku.Ona právě byla moc šikovná,všechno bez problémů absolvovala,včetně rozkapání očí a měření.Mě právě řekla sestřička v Brně,že nejsme spádově tam,takže nás nevezmou.Brýle má plastové a myslím,že ji nikde netlačí ani nic jiného,jen je prostě pořád sundává.
štěpánkaa 100291
14.9.2012 19:10:02
to snad není možný, ještě dneska panuje mezi lékaři takové tmářství~a~~a~~a~ myslím přijďte za rok, pamatuji se, že v období 1-2 roky jsme chodili na kontroly každý měsíc~d~
pokusila bych se na tvém místě najít DĚTSKÉHO močního, ideálně se specializací na strabismus. V Praze bych poradila, ale na Moravě fakt nevím, kam jít. Dětských očařů je jako šafránu.
Tvoje dcerka má malé dioptrie, není divu, že brýle nechce nosit. moji kluci začínali na 5 dioptriích, takže rychle zjistili, že s brýlemi fakt vidí lépe. Kupovali jsme takové obroučky, aby jim dobře seděly a neobtěžovaly je (s takovými gumovými obloučky za uši).
Řekla bych, že je potřeba, aby s brýlemi chodila déle než popisuješ, pak teprve se uvidí, zda to má efekt.
My naštěstí máme lékaře, jehož krédem je "nejlepší operace je ŽÁDNÁ operace".
Kolářová Adéla 53847
14.9.2012 18:57:11
při takových malých diopriích je jasné, že pozná všechny obrázky - zaostří si, a tím zašilhá. Naše Viktorka má 12dioptrií a taky jsme to nepoznali, vše viděla. Šla bych jinam, navíc, když nechodíte ani k dětskému očnímu. My taky nechodíme podle spádu, to je divné, že vás odmíli, podle mě máš právo na volbu zdravotnického zařízení. Je možné, že ty brýle má špatné, vidí s nimi hůř a proto je nechce, jinak nechápu, proč by nebylo možné ji naučit je nosit. My jsme s tím neměli sebemenší problém. Neplakala při měření? To prý pak nemusí být to měření přesné.
Da+Vi+Ma 105173
14.9.2012 18:49:06
Evisto,já bych taky byla ráda,kdyby je nosila,ale chtěla bych vidět,jak přinutíš dítě,aby si je nesundalo.
Da+Vi+Ma 105173
14.9.2012 18:47:03
Malá má 1,25 a 1,75 dioptrie.My právě nepozorujeme žádný rozdíl,když brýle má a nemá,věškeré obrázky a věci ukazuje stejně.Navíc nemáme žádnou zprávu z vyšetření,žádnou nedostáváme
Da+Vi+Ma 105173
14.9.2012 18:38:24
Pokusím se odpovědět všem postupně
To,že jí ujíždí oko pozoruji už dlouho,začalo to asi s příkrmy,kdy mi šilhala na lžičku.V jednom roce jsme nás na moji žádost poslala dětská Dr. na oční,kde se na malou podívali a řekli,že to zdřejmě dělá záměrně,že se jí to ještě samo spraví a že nás chtějí vidět za rok...což by bylo ve dvou letech.
Letos na jaře jsem opět chtěla,aby nás Dr. někam poslala,protože jsem viděla,že se to nelepší,napsala nám žádanku do Brna-Černých Polí,tam nás ovšem odmítli,protože tam spádově nespadáme.Takže jsem si přes jednoho lékaře domluvila vyšetření u současného očního u kterého jsme dnes byli,není to ovšem dětský oční lékař.A já bych raději přímo k nějakému dětskému očnímu lékaři,který se tím zabývá.
[<<Předchozích 90] Názory 91100 z 1094  [Dalších 994 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.