| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 1094  [Dalších 1004 >>]
zuza24 82925
11.6.2013 7:27:25
Prosím, bolí hlava Vaše děti, které mají diagnostikovanou šilhavost. Má šestiletá dcera si stěžuje skoro každý den. Odkoukané to mít nemůže, jelikož doma nikoho hlava nebolí. Nevím jak to řešit. Zda-li jít k obvodní, k očnímu jedeme až v červenci, nebo rovnou na neurologii?
Gab
  • 
13.5.2013 6:46:06
Ja byla dvakrat. Zhruba ve dvou a ve 22. Vratilo se mi to i podruhe, tak vazte slova. Neztracim nadeji. Rada bych sla zase.
Cd
  • 
7.5.2013 12:27:18
Dobrý den,
píši spíše z pozice co se mi podařilo o problematice najít a nastudovat. Vždy záleží na věku dítěte. Do určité věkové hranice cca 8 let je náprava jednoduší a adaptace očí rychlejší a snažší. Čím dříve dojde k rovnovážnému postavení očí, tím lépe. Zatím jsou tři způsoby léčby co mi jeznámo - korekce vady + okluze vedoucího oka, operace nebo ortoptické cvičení. Vše zaleží samozřejme na konkrtétní případu pacienta, odchýlení oka, věku pacienta, příčiny šilhání atd. V zahraničí jsou testovány a i prokázány uspěchy s "ortoptickou" terapii. Je to však trochu jiná terapie než je v našich končinách zvykem. Používají se nejmodernější 3D technologie a slabší oko je "provokováno" ke spolupráci se zdravým. Lze však říci, že domacím cvičením uspokojivého výsledku nedosáhnete. Tedy v ČR je jedinou cestou operace /pokud Vám byla doporučena/.
Lucisto 75524
12.3.2013 14:18:12
Má dcera šilhá levým okem, koncem května jdeme na velké vyšetření a budeme objednáni na operaci. Zajímá mě, jestli se někomu podařilo vyléčit šilhání jinak než operací, např. kraniosakrální terapie, léčitel, metoda EFT, různé cviky atd.
Děkuju.
martinaxxx 110128
18.12.2012 10:05:21
chtěla bych se zeptat zdali má někdo zkušenosti s občasným šilháním u dětí.mému synovi 4,5 let občas ujíždí oko ven a to většinou když třeba přemýšlí nebo když je venku sluníčko tak víčko přivře a je vidět že oko je pod víčkem právě ven do strany.za měsíc máme jít na operaci.já se však divím,jelikož doktorka nikdy oko ujeté zrovna do strany neviděla,pouze jednou když jsem ho dala k oknu když zrovna svítilo sluníčko.po doktorech chodíme už od 1 roku,jenže všude akorát říkali něco jiného,až jsem se dostla do prahy na karlák k doktorce Michaličkoví.ta ho viděla 2x a právě nám hned dala termín operace a právě to šilhání ani neviděla.brýle měl napsané už od předešlé doktorky a když mi dala před půl rokem dokt.termín operace,říkala že se to nezlepší,tak proč tedy nosit brýle?můj syn totiž kouká stylem že má ohlou hlavu a kouká přez ně.tak mu je radši nedávám.vidí dobře,je to pouze na šilhání 1,5 diop.na každé oko.a bojím se operace,jelikož je to narkoza.má s tímto někdo zkušenosti?bjím se že je to operace očního svalu,že mu ho třeba zkrátí natolik že pak bude šilhat pořád,takhle je to tak 3x za den.jo a je pravda že má dítě zalepené oči 24 hodin po operaci?dá se to vůbec s malým vydržet?děkuji za odpověď~n~
Bubáček 131774
14.10.2012 16:39:57
evaviki
Dobrý den, můžu se zeptat jak jste dopadli při operaci ve FN Vinohrady? My tam s dcerou máme jít také, tak by mě zajímalo co a jak. Tady je muj meil
Sikulka.cz@seznam.cz
Budu moc ráda, když se ozvete~3~
Bubáček 131774
25.9.2012 13:58:33
Tak my jsme už objednaný a v lednu jedem do Motola. Jen zatím nevím jak to tam probíhá (zda tam může být alespoň jeden z rodičů, jak je to se stravou atd)
Babul ,1dítě
  • 
24.9.2012 17:45:53
holky já váhám...ale už jsme se objednala do nemocnice na radu..
Petra-dvouletý syn
  • 
16.9.2012 22:40:30
Byla jsem na operaci očiček s mým dvouletým synem.Operace dopadla dobře bez komplikací i u ostatních dvou malých dětiček, kteří s námi byli na pokoji,jeden den jsme přišli, druhý den operovali ( jedno dítě asi cca-2 hodiny ) a pak měly všechny děti zavázané očička celý den. Většinou to prospali až do rána, to bylo dobře-nesměli si totiž obvazy sundávat,sundali to až třetí den a čtvrtý den ráno nás propustili.Akorát mi p.doktorka říkala, že nás ještě operace čeká,ale doufám, že našemu synovi to pomůže, má teď očička jako vietnamec, červená a musíme kapat kapičky.
Jinak zde mám hodnocení na nemocnici:
www.dobrapovest.cz/premises/detail/540531
pokud někdo tam byl s dětmi, může tam přidat svoje-klidně odlišné od mého.Mějte se a přeju zdravé děti
Da+Vi+Ma 105173
15.9.2012 20:16:50
Já nevím,ale asi určitě jich bude víc.My jsme dostali doporučení do Černých Polí.Máte některá zkušenost přímo s touhle nemocnicí?
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 1094  [Dalších 1004 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.