| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1010] Názory 10111020 z 1094  [Dalších 74 >>]
Majka + 2x2 10282
25.2.2006 21:48:25
No s tím šilháním do 3 let bych nesouhlasila. Holka šilhala, protože ulehčovala slabšímu ošičku a ve 2 letech už ho vůbec nepoužívala a koukala jen jedním. Zdravé oko jsme pak museli lepit půl roku.
Dooly. 12201
22.2.2006 18:38:16
Petruš,asi záleží k jakému očnímu přijdeš.Nás poslala dětská v roce a on řekl,že ještě půl roku počkáme.A po půl roce jsem dostali brejličky,skonstatoval,že se nic nezměnilo.Ale taky mi vysvětlil že někteří lékaři zastávají názor,že se to nemá řešit až do 3let.

Od jara budeme dojíždět na cvičení do dětského stacionáře při jesličkách a od srpna pujdu do prace a Viky do jesliček,kde s nimi každý den cvičí sestřička v ordinaci.Děti tam pak pokračují i v docházce do školky,kde se s nimi také cvičí.
elindra 28290
22.2.2006 18:14:56
Petro, nemusíš čekat, zajdi k očnímu, nejlépe dětskému. Je pravda, že do roka může být šilhání způsobené širokým kořenem nosu, nebo něčím podobně neškodným (odborníci prominou) a samo se to srovná, ale taky nemusí a čím dřív začnete, tím líp. Oční lékař má k dispozici přístroje, snadno pozná jak to je. Za zkoušku nic nedáš. Kamarádka optička mi říkala, že jednou dělala brejličky osmiměsíčnímu miminu. Na druhou stranu, když je mu 11 měsíců, tak do toho roka počkat není tak hrozný, taky trvá, než vás objednají... Přeju vám, ať to nic není a jestli jo, tak to zvládněte :-)
Petra
  • 
21.2.2006 11:32:48
Můj 11 měsíční syn šíleně šilhá, obzvlášť, když se na něco zakouká nebo se při ležení na zádech jakoby kouká dolů přes nos. Dr říká, že se čeká do 1 roku dítěte, ale mám pocit, že se nám to vůbec nelepší. Nevíte, jak se pak postupuje, co nás čeká?
Helena
  • 
6.10.2005 22:16:01
Díky moc za odpověd a radu...to my máme 2,5 a 3 dioptrie, zdá se mi to hodně na to, co všechno prečte. Ted máme brýlicky 10 dní a není to tak hrozné, snažím se mu je dávat aspoň na "čtení", malování atd. Lepení nesnese, tři dny to vydržel cca 8 min., ale to jsem dělala vše možné a uplácela mini čokoládkou - také proti vlastnímu přesvědčení. Říkám si, že je malý a když budeme trpěliví, časem to zvládneme. Tvoje odpověď mne povzbudila. Děkujem a pěkný den...helena a spol.
Ivana, Ráďa 3 roky
  • 
6.10.2005 19:08:45
Jak jsi psala o tom, že je syn alergický na tu klapičku, tak Ráďa měl také vždy červené okolo oka, když jsem mu ji sundala. Pak mi optik doporučil jiné, jsou lepší, sice tolik nedrží, jsou větší, tak nám poradil, abychom je u brýlý ustřihly, ale to vám nevadí, když nemáte brýle a navíc mají nalepovací obrázky, takže se to dětem líbí. Platí je normálně pojišťovna, je jich tam 100 ks, jmenují se se Pro-ophta Junior Mini.Předtím nám MUDr. napsal jiné, těch tam bylo 30, už nevím, jak se jmenovali, ale Ráďa s nimi měl také problémy. Tady ty snáší dobře. Ivana
lydushe + 3 háďata 3538
4.10.2005 14:50:15
Heleno zatím jsme bez brýlí, máme čtvrt a tři čtvrtě, takže doktorka uznala, že nemá smysl brýle dávat... Ze začátku jsme měli taky problém s lepením, začínali jsme přesně před rokem, takže mu byly 2 roky. Nejdřív jsme to zkoušeli vždycky na chvilinku, postupně jsem to protahovala a protahovala. Zjistila jsem taky, že je Šimon na tu předepsanou náplast alergický, takže teď lepím klasickým polštářkem a přelepuju náplastí, která mu nevadí... Snažila jsem se ho hodně zabavit, aby na to zapomněl, dokonce jsem i proti svému přesvědčení pouštěla pohádky.. Jde o zalepování hlavně při námaze do blízka (u nás teda...), teď už to nosí celkem bez problémů, brblá to jo, ale nosí..
helena
  • 
1.10.2005 11:27:49
Dobrý den, mohu se zeptat, kolik má Šimon dioptrií? A jak byl starý, když jste začali lepit? Nám to vůbec nejde, nevím, jak to mám udělat. Díky moc
lydushe + 3 háďata 3538
22.9.2005 22:44:08
Ivano promiň teď jsem si přečetla, že jsi ivana a ne terka..:o) Už je moc hodin...
lydushe + 3 háďata 3538
22.9.2005 22:42:38
Terko je to možný, četla jsem knížku 7 prvních let života rozhoduje a tam bylo napsaný, že pokud se ta šilhavost neřeší včas (tj. zhruba do tří let), tak náprava je sice možná, ale že důsledkem toho neřešení je potom ztráta prostorového vidění. U mě se to řešilo ve 4 a 5ti letech, paralelní viděni jsem měla poměrně záhy, určitě do 6ti let a prostorový vidění nemám..
Tak nevím, nejsem lékař, mám jen osobní zkušenost. Je pravda, že u Šimona se to sice řeší, ale nijak zvlášť se na to nespěchá a tři mu byly...
[<<Předchozích 1010] Názory 10111020 z 1094  [Dalších 74 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.