| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 1094  [Dalších 84 >>]
Ivana
  • 
2.3.2006 12:23:47
Ahoj,
Ráďa šilhal jedním okem, začal minulý rok, do té doby v pořádku. To mu bylo něco málo přes dva roky. Bylo to po antibiotikách, byl oslabený a tak se to projevilo. Viděl taky dobře, nikdy jsem nezpozorovala, že něco nevidí, třeba letadlo, parašutysty a tak, fakt dobře. Jeli jsme do Motola, tam jsou moc dobří. PhDr, která tam působí jako oční terapeutka má takové "divadlo" a jak s dítětem pracuje, tak pozná, jak oči fixuje. Prý ho má jen Motol a jedna soukromá klinika v Praze. Pak chodíme ještě k MUDr., který nás vyšetřuje zase jinak. Ráďa, kdybychom to neřešili a nechali to být, tak by měl tupozrakost, to znamená, že na to šilhající očičko by neviděl dobře a ani brýle a nic jiného by mu v dospělosti nepomohlo. To se prostě špatně spojí dráhy v mozku a když se to včas neřeší, pak už to nejde. Léčíme to klapkou, kterou lepíme na zdravé oko. On okamžitě přestane šilhat a kouká, trénuje špatné oko. Navíc má 5 dioprií na obě oči. V brýlých nešilhá vůbec, když mu se sundám na koupání, tak bez brýlý ano.
To nejdůležitější - když jsem se divila, že viděl, tak mi MUDr. řekl, že malé děti mají takovou schopnost zaostřit, že to prostě vidí, i když mají tolik dioprií. Je jsou unavenější. Kdyby takhle měl ostřit dospělí, tak by to nevydržel. Většinou se to zjistí až ve škole, kdy nevidí na tabuli a tak a to je už někdy pozdě. Ale u mého synovce to zjistili v 8 letech, léčí to a lepší se to. U každého je to jiné, podle toho, jak oči uvnitř rostou.
Možná bych třeba zkusila ještě tu Motol, je to Centrum zrakových vad a já jsem spokojená, jak jsem psala, vyšetřili tam i mého 2 měsíčního syna.
Ráďovi ta klapka pomohla.
Jak tady někdo psal, že je dcerka alergická na tu lepící klapku, tak synovci dali klapku takovou gumovou na brýle, nakonec si ale stejně lepí na oko, protože by to sám na brýle dávat nezvládl, musí se to nějak odmastit a tak. Ale třeba by to mohl mít ten, komu ta lepící nevyhovuje.
Iva
Eva
  • 
2.3.2006 11:36:57
Ahoj holky,
mám docela problém a doufám,že mi s tím někdo poradíte,pokud jste někdo zažili to samé.
Mám 5 letou holčičku,která od malička šilhala,proto jsem s ní začala uz v roce chodit k očnímu.Paní doktorka nám pořád tvrdila,že na dálku vidí perfektně a že to šilhání by se mělo samo upravit.Je teda pravda,že se to šilhání docela upravilo,poznal by to asi jen člověk,který by se na to zaměřil,ale přece jen jí to levé očičko sem tam zajede. Protože se to doktorce pořád zdálo normální a nám ne,tak jsme přešli k jínému očnímu a ten nám zjistli,co ji vlastně je. Vidí sice dobře,ale pokud má očima fixovat nějaký předmět,který má sledovat až k nosu,tak ji to levé očičko místo k nosu zajíždí směrem ven a pravé jde dobře směrem ke kořeni nosu.Doufám,že jsem to napsala tak,abyste to pochopily. Mám s ní teď proto oči procvičovat,má se dívat třeba na tužku ze vdálenosti asi půl metru a dávat ji ho pomalu k nosu aby se svaly levého oka posílily,ale jde to děsně,už jsem to několikrát obrečela. Ona moc spolupracovat nechce,pořádně se na to nesoustředí a radši řekne,že jí to nejde. Nejvíc mám hrůzu z toho,že nám doktor řekl,že je to horší vada než když zabíhá oko dovnitř. Mám z toho nervy v háji.Nevíte náhodou někdo,co by se dělo,kdyby se ji to ani po půl roce(to máme jít na kontrolu),nezlepšilo?Moc děkuji za jakékoliv informace.
Dooly. 12201
1.3.2006 20:49:30
Jeste - prodavaji to i v pruhledne variante.Je to gumove,krasne to prilne a posunes to tak,aby to tesne kopirovalo boltec zezadu a pritom neodstavali ouska:))
Libilo se to i nasi detsky Mudr,kdyz si toho vsimla.Ale to byla jedina,normalne je to temer neviditelne:))

At se detickam ocka lepsi!
Pa,D
Dooly. 12201
1.3.2006 20:45:40
Ahojky,

Elindro,my to mame vyreseno takhle:

Dali nam to automaticky v optice.Brejlicky opravdu drzi,ani se nehnou.Teda kotrmelec jsme jeste nezkouseli:))
elindra 28290
28.2.2006 21:31:14
Ivano, díky, zkusím se poptat, naše brejle teda byly dražší. Rovnat už jsme je byli taky několikrát, posledně se ztratil šroubek a vypadlo jedno sklíčko, naštěstí nám to v optice zadarmo opravili. Tak se měj a ať se moc nepere:-)
Ivana
  • 
28.2.2006 13:25:20
Ahoj, máme zn. OKULA - je tam napsáno ještě OK 453 pak 42 17 a 409 a na druhé nožičce F2 130. Chodíme do Kolína k MUDr. Diensbierovi, je to vystudovaný MUDr, takže očním vadám rozumí po odborné stránce. Je super. Nejdříve nám chtěl dát titanové, ale ty byly dost drahé a zlevněné modely nemoderní. Toto je nějaký druhý nejlepší materiál po titanu, nevím co, ale jsou lehké. Nožičky se dají ohýbat, takže když je nasazuje, pruží. Drží mu proto, že nožičky nezkrátily, ale ohly za uši, takže není šance, aby padaly - no, samozřejmě, že když se s někým pere, že mu je z očí nějaké dítě serve, to se nám stalo, ale kotrmelec fakt bez problémů, chodí bruslit, to padá pořád, protože se to teprve učí a taky dobrý. MUDr. říkal, že tenhle typ obrouček se povedl. Máme modré a vínové. Myslím, že jedny obroučky stály okolo 800Kč. Jen se trošku oprýskává barva, ale to zas tak nevadí, fakt jinak vydrží, už nám je kolikrát rovnal, jsou mu 3 roky, padá na ně, když je sundavá, tak za 1 nožičku rve, ale zatím fakt drží.
elindra 28290
27.2.2006 20:08:27
Majko, ty máme taky, ale takhle úžsně teda nedržej :-( Museli nám v optice zkrátit nožičky na minimum, když tam nasazovali ty pérka, ale stejně je to málo. Musím jí dozadu navázat gumičku, jinak jí brejličky kloužou po nose dolů...
Majka + 2x2 10282
26.2.2006 17:04:39
my jsme měli brýle které měly na konci pružinky kolem ucha a ty
opravdu držely i v případě že "stála na hlavě".
Myslím, že je mají v každé pořádné optice
elindra 28290
26.2.2006 16:25:49
Ivano, to je dobře, že se vám to lepší. Chtěla jsem se zeptat, jaký to máte brejličky, že se s nima dá dělat kotrmelec? Můžeš mi napsat typ nebo značku, kde jste je kupovali? A jak mu držej za ušima? Já musela k nožičkám přidělat gumičku, protože jinak mojí holčičce brejle padaly, a to tam má ty drátky - záušky. Jinak - taky lepím oko a mám na třičtvrtě dne, což se nám teda většinou nepodaří...
Ivana, kluci 3 roky a 4 měsíce
  • 
26.2.2006 15:34:07
Ahoj,
dlouho jsem tady nebyla. Mezi tím se mi narodil druhý chlapeček. Před Vánoci jsme byli na kontrole v Motole a Ráďovi se očička vyrovnala, takže by už klapičku nosit nemusel, ale máme mu ji ještě preventivně dávat. Dávali jsme mu ji od června min na 2 hodiny a takhle se to zlapšilo. Chodíme do Motola. Je to tam super. Dokonce nám tam preventivně vyšetřili 2 měsíční mimčo a to je OK. Jsou tam opravdu moc šikovní. 5 dioptrií nechali, na kontrolu jedeme v květnu, tak jsem zvědavá. Brále nosí pořád, dokonce je má udělané tak, že když udělá kontrmelec, nespadnou mu, jsou super. Proti klapce se teď brání, ale když byla hodně potřeba, tak to zvládnul, někdy na ni zapoměl a měl ji třeba půl dne. Teď vím, že už není tolik potřeba, že se oči vyrovnali, tak ho tolik nenutím, dávám mu ji obden, tak na 2,3 hodiny. Nám říkali, že s klapkou je potřeba začít co nejdříve, je to moc důležité, jinak "špatné oko" zakrní a už se to nikdy nevrátí. Někdy to bylo na nervy, když jí nechtěl, ale byla jsem důsledná a když na kontrole MUDr. řekl, že se to strašně zlepšilo, tak jsem s manželem měli uslzené oči. Obecně nám řekli, že čím dříve se s klapičkou začne, tím rychleji se to zlepší. Dávají ji třeba i půlročním dětem.
Jsem moc ráda, že náš mladší Honzík je zatím v pořádku. Budou ho sledovat, preventivně.
[<<Předchozích 1000] Názory 10011010 z 1094  [Dalších 84 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.