| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1030] Názory 10311040 z 1094  [Dalších 54 >>]
Kukaka 5370
27.5.2005 13:46:46
Můžete mi poradit, Malá bude mít v červnu 3 roky a začalo jí ujíždět levé oko, většinou při únavě...poznali jsme to z fotek. Dneska jsem s ní byla u oční...tragédie, ještě ted se orosím, když si vzpomenu, jaké scény tam dělala a přitom jinak je v pohodě, teda docela. nevíte, jestli existuje ještě nějaká možnost, jak ji vyšetřit bez její spolupráce. Odmítala mluvit, ukazovat obrázky a podívat se do některého z přístrojů? Ani omylem!
Dooly. 12201
24.5.2005 21:28:36
Marge,díky.Ve čt.jedem,tak jsem zvědavá..
Marge,Klárka02,Beátka07 16919
24.5.2005 11:57:20
Dooly-vyšetřená probíhá tak,že mu dr.bude zakrývat jedno a druhé očíčko,ukazovat mu světýlka a zkoušet různé reakce.Na čtení obrázků je ještě malej..Asi mu také rozkape očíčka a po půl hodině mu do nich pořádně posvítí.Lepení se neboj-taky jsem si myslela,že to bude horor a nakonec to není tak zlé:-) Existuje spousta úplatků,na které děti docela dají:-)))
Držím palce!
Dooly. 12201
21.5.2005 21:07:07
Ahoj holky,

můžete mi někdo prosím popsat,jak vypadá vyšetření při podezření na šilhavost u ročního dítka? A jak jste to řešily,pokud jste někdo musel oko zalepovat? Náš malý by si to jistě strhnul..ale vypadá to,že nám nic jiného nezbyde.

Díky,Dooly
Simča a beruška 6135
15.2.2005 14:16:48
Marge, díky moc za rady.
Byla jsem z toho fakt úplně vedle. Do nekonečna jsem si opakovala, že se nic tak hroznýho neděje. Když jsem se to v pátek dozvěděla, tak jsem pročítala celou tuhle diskusi až do půl čtvrtý do rána:o)
Zítra se jdeme podívat po dalších brejličkách, tak potom naapíšu, jak jsme dopadli.
Díky
15.2.2005 13:25:44
Simčo: z toho si nic nedělej-taky mě to vzalo:-( Ty máš lepší,že víš,že holčička v těch brýlích uvidí lépe-Klárka v nich vidí hůř,protože je má kvůli šilhání...
Co se týká brýlí:jednoznačně ti poradím aby jsi šla do Gradn optical.Poku jdi z Prahy tak doporučuji Zličín-metropole. Jsou tam velice ochotní a rozhodně ti nenacpou nějaké jen aby je prodali. Když byla Klárka menší a já jí za každou cenu chtěla vzít jedny co se mi líbily,tak mi to právě oni rozmluvili,že jí nesedí a nemůže je mít...
Rozhodně bych vybrala kovové obroučky-jsou trvanlivější a lépe se tvarují na obličejíček. Na pacičky nekoukej-hlavní je aby seděli na nose. Klárka měla pacičky až na konec hlavy:-) Ale u těchlech brýlí se dají dělat zázraky a tak mi je tam ohnuli do pravého úhle a má je krásně za ouška.
Mají tam výběr a respektují veškeré zákoné nároky plynoucí z pojištění(to taky není v každé optice stejné)

Držím palce a kdyby jsi potřebovala radu,tak přijď:-) Taky mi pokec s holkama tady dost pomohl v začátcích...
Simča a beruška 6135
15.2.2005 11:51:17
Ahoj, tak se v pátek asi připojíme k vám. Naší holčičce zjistili na pětileté prohlídce, že asi špatně vidí. No né asi, ale určitě. Přečte pouze polovinu z té čtecí tabulky. A to já přečtu úplně bez problémů i ten poslední řádek. Jsme objednaní na vyšetření v pátek.
Už jsme se byli podívat v optikách na brejličky. Některé jsou moc hezké. Zuzanka si je chtěla hned odnést domů:o) Vybrala si růžový a fialkový. Ale nastal jeden problém. Ani jedny brejličky jí neseděly. Když byly dostatečně dlouhé pacičky za ouška, tak jí byly široký na obličejíčku. A naopak, ty , který byly na obličeji akorát, tak měly krátký ty pacičky, nebo jak se tomu říká:o) No prostě na šířku hlavičky jí byly ty pro mimča:o(
Máte někdo podobné problémy? Je lepší, když má pětiletý dítě ty pacičky za ouška nebo jako u normálních brýlích pro dospělé. Někde mi řeknou, že je to lepší za ouška, někde zase, že pro pětiletý děti se už takové nedělají. Spíš jsem měla z těch prodejen pocit, že mi chtějí vnutit za každou cenu to, co mají na krámě.
Poradíte mi, prosím?
Dost mě ta zpráva o brejličkách vzala. A sotva jsem se s tím tak trochu smířila, tak budem řešit problém, aby jí vůbec nějaké byly. Nepřipadá mi, že by měla nějak extrémě malinkou hlavičku. Je sice drobná, ale takových dětí je plno.
martinasek 10081
15.2.2005 10:43:08
tak tady je ospověď.... okopčená...

Zobanová operuje ve Vinohradské nemocnici většinou s
primářem Krásným. Co vím, tak operují hlavně strabismus ( šilhání ) a jsou
poměrně úspěšní.

Mám se ptát dál?
15.2.2005 8:40:35
Můžu ti poradit-nejlépe se šilhání pozná na fotkách-zvlášť,kdy fotíš ve tmě a dítě pak má červené oči.. To pak bezpečně poznáš,jestli má zorničky stejně postavené. Takže jetli máte foťák,foťte a uvidíš:-)
Držím palce. Mmch-prohlídkou nic nezkazíš a budeš mít jistotu..
martinasek 10081
15.2.2005
jen ještě.. před světýlkama stačí pohled na oči a pokud mu sjíždí jedno oko (zornička)ke kořenu nosu nebo ven, tak taky... světýlka jsou taková kontrola... kluk totiž někdy šilhá jen "světýlkama" a člověk by řekl, že je to OK. A pak zašilhá normálně kořen nosu. Tak teď nevím, zda jsi z toho moudrá 8oDDDD
[<<Předchozích 1030] Názory 10311040 z 1094  [Dalších 54 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.