Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kukaka | 5370 |
|
|
27.5.2005 13:46:46
Můžete mi poradit, Malá bude mít v červnu 3 roky a začalo jí ujíždět levé oko, většinou při únavě...poznali jsme to z fotek. Dneska jsem s ní byla u oční...tragédie, ještě ted se orosím, když si vzpomenu, jaké scény tam dělala a přitom jinak je v pohodě, teda docela. nevíte, jestli existuje ještě nějaká možnost, jak ji vyšetřit bez její spolupráce. Odmítala mluvit, ukazovat obrázky a podívat se do některého z přístrojů? Ani omylem!
|
| Dooly. | 12201 |
|
|
24.5.2005 21:28:36
Marge,díky.Ve čt.jedem,tak jsem zvědavá..
|
| Marge,Klárka02,Beátka07 | 16919 |
|
|
24.5.2005 11:57:20
Dooly-vyšetřená probíhá tak,že mu dr.bude zakrývat jedno a druhé očíčko,ukazovat mu světýlka a zkoušet různé reakce.Na čtení obrázků je ještě malej..Asi mu také rozkape očíčka a po půl hodině mu do nich pořádně posvítí.Lepení se neboj-taky jsem si myslela,že to bude horor a nakonec to není tak zlé:-) Existuje spousta úplatků,na které děti docela dají:-)))
Držím palce! |
| Dooly. | 12201 |
|
|
21.5.2005 21:07:07
Ahoj holky,
můžete mi někdo prosím popsat,jak vypadá vyšetření při podezření na šilhavost u ročního dítka? A jak jste to řešily,pokud jste někdo musel oko zalepovat? Náš malý by si to jistě strhnul..ale vypadá to,že nám nic jiného nezbyde. Díky,Dooly |
| Simča a beruška | 6135 |
|
|
15.2.2005 14:16:48
Marge, díky moc za rady.
Byla jsem z toho fakt úplně vedle. Do nekonečna jsem si opakovala, že se nic tak hroznýho neděje. Když jsem se to v pátek dozvěděla, tak jsem pročítala celou tuhle diskusi až do půl čtvrtý do rána:o) Zítra se jdeme podívat po dalších brejličkách, tak potom naapíšu, jak jsme dopadli. Díky |
|
|
15.2.2005 13:25:44
Simčo: z toho si nic nedělej-taky mě to vzalo:-( Ty máš lepší,že víš,že holčička v těch brýlích uvidí lépe-Klárka v nich vidí hůř,protože je má kvůli šilhání...
Co se týká brýlí:jednoznačně ti poradím aby jsi šla do Gradn optical.Poku jdi z Prahy tak doporučuji Zličín-metropole. Jsou tam velice ochotní a rozhodně ti nenacpou nějaké jen aby je prodali. Když byla Klárka menší a já jí za každou cenu chtěla vzít jedny co se mi líbily,tak mi to právě oni rozmluvili,že jí nesedí a nemůže je mít... Rozhodně bych vybrala kovové obroučky-jsou trvanlivější a lépe se tvarují na obličejíček. Na pacičky nekoukej-hlavní je aby seděli na nose. Klárka měla pacičky až na konec hlavy:-) Ale u těchlech brýlí se dají dělat zázraky a tak mi je tam ohnuli do pravého úhle a má je krásně za ouška. Mají tam výběr a respektují veškeré zákoné nároky plynoucí z pojištění(to taky není v každé optice stejné) Držím palce a kdyby jsi potřebovala radu,tak přijď:-) Taky mi pokec s holkama tady dost pomohl v začátcích... |
| Simča a beruška | 6135 |
|
|
15.2.2005 11:51:17
Ahoj, tak se v pátek asi připojíme k vám. Naší holčičce zjistili na pětileté prohlídce, že asi špatně vidí. No né asi, ale určitě. Přečte pouze polovinu z té čtecí tabulky. A to já přečtu úplně bez problémů i ten poslední řádek. Jsme objednaní na vyšetření v pátek.
Už jsme se byli podívat v optikách na brejličky. Některé jsou moc hezké. Zuzanka si je chtěla hned odnést domů:o) Vybrala si růžový a fialkový. Ale nastal jeden problém. Ani jedny brejličky jí neseděly. Když byly dostatečně dlouhé pacičky za ouška, tak jí byly široký na obličejíčku. A naopak, ty , který byly na obličeji akorát, tak měly krátký ty pacičky, nebo jak se tomu říká:o) No prostě na šířku hlavičky jí byly ty pro mimča:o( Máte někdo podobné problémy? Je lepší, když má pětiletý dítě ty pacičky za ouška nebo jako u normálních brýlích pro dospělé. Někde mi řeknou, že je to lepší za ouška, někde zase, že pro pětiletý děti se už takové nedělají. Spíš jsem měla z těch prodejen pocit, že mi chtějí vnutit za každou cenu to, co mají na krámě. Poradíte mi, prosím? Dost mě ta zpráva o brejličkách vzala. A sotva jsem se s tím tak trochu smířila, tak budem řešit problém, aby jí vůbec nějaké byly. Nepřipadá mi, že by měla nějak extrémě malinkou hlavičku. Je sice drobná, ale takových dětí je plno. |
| martinasek | 10081 |
|
|
15.2.2005 10:43:08
tak tady je ospověď.... okopčená...
Zobanová operuje ve Vinohradské nemocnici většinou s primářem Krásným. Co vím, tak operují hlavně strabismus ( šilhání ) a jsou poměrně úspěšní. Mám se ptát dál? |
|
|
15.2.2005 8:40:35
Můžu ti poradit-nejlépe se šilhání pozná na fotkách-zvlášť,kdy fotíš ve tmě a dítě pak má červené oči.. To pak bezpečně poznáš,jestli má zorničky stejně postavené. Takže jetli máte foťák,foťte a uvidíš:-)
Držím palce. Mmch-prohlídkou nic nezkazíš a budeš mít jistotu.. |
| martinasek | 10081 |
|
|
15.2.2005
jen ještě.. před světýlkama stačí pohled na oči a pokud mu sjíždí jedno oko (zornička)ke kořenu nosu nebo ven, tak taky... světýlka jsou taková kontrola... kluk totiž někdy šilhá jen "světýlkama" a člověk by řekl, že je to OK. A pak zašilhá normálně kořen nosu. Tak teď nevím, zda jsi z toho moudrá 8oDDDD
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.