| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1040] Názory 10411050 z 1094  [Dalších 44 >>]
martinasek 10081
14.2.2005 22:35:42
klíííd. Dej na sebe... zkus ho pozorovat, zda Fildík nešilhá. Jeden znak je, že když se mu zadíváš do očí, tak jak je duhovka a zornička tak má taková světýlka v každém oku - světlá místa. Ty by měly být na stejném místě u obou očí.
To světýlko je odraz světla.

Takhle mi to tedy aslepoň vysvětlovala naše "teta". nevím, třeba ti poradějí holky jinak, ale my jsme to sledovali a sledujeme takhle.
Olča_Fíla_8/02_Lucka_3/06 19057
14.2.2005 22:12:37
Ahoj holky,
jsem tady v diskuzi o očíčkách poprvé, jinak stálá návštěvnice rodinky.
Dneska jsem byla s malym (2,5 roku) u naší praktický doktorky na prohlídce a ona mi řekla, že se jí zdá, že Filípek šilhá na levé očíčko. Sestra jí to potvrdila. Ale já ani nikdo z rodiny si toho nikdy nevšiml. Prostě mě to ani nenapadlo, připadá mi že vůbec nešilhá.
Přesto mě poslala dokrorka k očnímu. Proto jsem hned sedla k rodince a čtu vaše zkušenosti.
Co myslíte, mám jít k naší místní oční doktorce nebo zkusit tu "Zobanku" o který tady píšete.
Jsem úplně bezradná a mám strach co bude dál. Nechci nic zanedbat, ale taky bych nechtěla aby mu dali třeba zbytečně brejličky....
Prosím poraďte
Děkuju
Olča a Filípek

Jana, Michálek 17 měsíců
  • 
15.9.2004 21:02:22
Řeším ten samý problém. Někdy se mi zdá, že Michálek taky šilhá. Dnes mi pediatr řekl, že je to asi způsobeno širokým nosním kořenem a že mě v 19 měsících pošle na kontrolu k očnímu, aby se ujistil. Takže si myslím, že tato vada není ojedinělá a pokud je příčinou opravdu ten nos, tak se ani nemusí léčit.
HANKA+Marek 18měsíců
  • 
22.6.2004 12:24:13
Maminky,poradíte?
Na prohlídce v 1,5 roku bylo synovi zjištěno šilhání.Doktorka si myslí,že jde o tzv.nepravéšilhání způsobené širokým kořen nosu,ale i přesto nás poslala na oční.Máte někdo s tímto druhem šilhání nějakou zkušenost,eventuelně,jak se dá léčit?
Díky Hanka
Jezura 8526
15.10.2003 20:09:04

diky moc, zitra mu zavolam, ale nevim, ajk se bude tvarit na konzultaci po telefonu, ja bych se hnala :), nechci Anku moc trapit.

P.
Dana
  • 
14.10.2003 20:35:55
Dej vědět jak si dopadla.
Dana
  • 
14.10.2003 20:32:48
Pokud si z Brna doporučuji Dr. Giacintova ordinaci má na České. nevím číslo, ale je to hned vedle bývalého Sputniku. Já k němu chodím a teď k němu povedu i dceru protože má asi stejný problém jako já :o(. Tel na něj je 542217420
Je opravdu dobrej.
Jezura 8526
14.10.2003 20:24:19

diky za radu,

jevi se mi to tak, ze moznou pricinou silhani je nedostatecnost jednoho oka, ale bez presneho zmereni dioptrii nevim, co se vyresi brylemi bez klapky. Pokud by jste nekdo znal dobreho deckeho ocare v Brne, rada uvitam kontakt.

Dekuji
Lidka
  • 
14.10.2003 19:53:22
Já mám neteř, která šilhala - přišly na to ale pozdě, ve školce učitelky...takže pak musela na operaci.Začala šilhat kvůli tomu, že na jedno oko hůř viděla /proto ty dioptrie/, a tudíž ho přestala používat a to jí začalo ujíždět!
Dana
  • 
13.10.2003 20:47:44
Šilhání se dioptriemi neřeší. u dětí se to dělá tak, že na zdravé oko se dá tzv. záklopka aby se namáhalo to oko šilhající. Já sama nosím brýle a mám se šilháním problémy (bez nich vidím dvojtě)
Bohužel v dětství mi jen oči rozkapávali pak se upravilo samo, později jsem zjistila, že ne dostatečně :o(
takže brýle jsem začala nosit poprvé v životě před třemi lety a už asi napořád. Pokud jde o dioptrie tak to už je podle mě jiná záležitost. já mám na jednom oku čtvrt na druhém nic.

Víc ti k tomu řekne jistě očař. Doporučuji navštívit jiného. první očař u kterého jsem byla mi naordinoval 4 dioptrie. teprve až u druhého jsem se dozvěděla že mám šilhavost (přitom očima koukám normálně, vidět to není) a k tomu částečný šedý zákal.

U dětí pokud se začne šilhavost léčit včas a co nejdříve je vysoká pravděpodobnost uzdravení.

Informace mám od svého doktora.
[<<Předchozích 1040] Názory 10411050 z 1094  [Dalších 44 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.