| Berda-Berda | 12477 |
|
|
1.3.2012 20:33:56
zajdi na ortooptiku, maji na to pristroj, jen se koukne na cervene svetylko,kamera to sejme, pocitac vyhodnoti a je hotovo. Starsi dcerka ma sirsi koren nosu, take se nam zdalo, ze silha, bylo nam receno, ze je to "opticky" klam, ze nesilka a ze az povyroste, tak to zmizi.
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
1.3.2012 20:23:57
k očAři se snad nechodí jenom se šilháním. preventivky u očaře jsou naprosto běžné
![]() ![]() ![]() |
| Dlask | 84460 |
|
|
1.3.2012 20:20:26
Hm, jenže on očař už minule na mě koukal jak na blázna proč tam jdem, když nešilhá.
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
1.3.2012 20:14:13
myslím si, že bych s ní k očaři zašla znovu. jednak se za rok mohlo něco změnit a jednak, pokud se nezměnilo, budeš klidnější
![]() |
| Dlask | 84460 |
|
|
1.3.2012 20:11:30
Jdu si k Vám více méně pro uklidnění.
Mojí dcerce je pěet let, před rokem jsem byli lékařky na preventivce s její mladší ségrou, a naše dr se na větší jen koukla od stolu a odstřelila mě zjištěním že se jí zdá že starší dcerka šilhá, že na to zrovna včera koukala v tv v sama doma. Čímž mě odzbrojila, jelikož nikdo z rodiny ani ze známých, ani mi rodiče jsme si nikdy nevšimly že by byl a malé nějaký náznak šilhání. Nu což, řekla jsem si ať něco nezanedbáme a objednala jsem se u očaře na kterýho mi dala naše dr tel., ale když ni podle hlasu nějaká starší paní řekla ať se připravím, že je to vyšetření na celé dopoledne a budou ji lepit na několik hodin oči, hned na to jsem zavolala mému očaři, o kterém vím že je opravdu dobrý, jestli by mohl šilhavost vyšetřit, a ano mohl. Nakonec oční ji vyšetřoval několika přístroji, koukal na ní a že nešilhá, jen chtěl vědět jestli šilhání někdy zpozorujeme, a to jsme nespozorovaly. Takže pohoda, a teď po roce jsme byly na preventivce a naše dr na ní koune a říká, nešilhá? Já na to, že ne že už jsem s tím byly před rokem u očaře, a naše dr spokojená. Jen mě to zase nahlodává,. Když se na mě malá kouká, nevidím že by jí oko nějaké někam ujíždělo, a nejsem sama, nespozoroval to nikdo, kromě naší doktorky. Co si o tom myslíte? |
| Pavlína a Dominik | 68138 |
|
|
16.2.2012 12:09:03
Dobrý den,
dovoluji si zde vložit svůj dotaz a budu velice vděčná za odpověď. 1.3.2012 má být náš 5-ti letý syn operován z důvodu strabismu. Od půl roku věku nosí brýle, posléze i okluzor. Vše naprosto pečlivě. Dioptrie má minimální. I tak se před 3-mi měsíci šilhání poněkud zhoršilo a paní primářka přistoupila k operaci,ačkoli před onou dobou ještě nechtěla. Mám z ní neskutečný strach. Je to zákrok do oka,hlavy-nejsem si jistá, zda nemůže v budoucnu něco negativně ovlivnit. Byli jsem se synem u paní,která praktikuje alternativní medicínu. Pomocí cvičení se snažila roztáhnout lebeční kosti. Má za to, že složitý porod koncem pánevním a následné kříšení mohou být šilhání příčina. Nevím, zda operaci uskutečnit. Moc vás prosím o radu. Máte někdo zkušenosti s operací v Opavě u paní primářky Wandrolové? Velmi děkuji za odpověď, Pavlína* |
| Ivuljenka | 98698 |
|
|
16.11.2011 12:30:36
Romčo, držím palce, ona z toho může časem vyrůst,ale určitě to chce podchytit a dodržovat okluzory. Jak se jí srovná šilhání pravděpodobně jí ubydou i ty dioptrie...
Jsem z jiného kraje takže Dr. nedoporučím,ale moc držím palce ať najdete dobrého,to chce opravdu profíka! |
| Kolářová Adéla | 53847 |
|
16.11.2011 11:43:24
Všem vám moc děkuju! Dnes jsem nás obj. do H. Počernic na 19.1. a uvidíme, konzultovala jsem to s dr. po tel. brýle máme pořídit a pak se uvidí, když tak jí vymění skla. Dřívější termín ani tady neměli, ale rpý to v tomto věku nehraje roli.
zoulinko, jejda, 10 dioptrií až ve 4 letech, tak to pak není tak divné, že my jsme si špatného vidění zatím nevšimli, vidíme jen to šilhání, to je je hodně vidět. Uvidíme, co nás čená. Ještě nás dr. poslala do střediska rané péče na test preferenc looking, taky nás vezmou až v lednu. |
| nany+2 | 75253 |
|
|
16.11.2011 8:16:20
s holkou jsem byla u dvou dr - taky řikali, že nešilhá ,,(na kořen nosu mě upozornovali už v porodnici, že mám oči hlídat, aby se jí nezačali sjíždět....)
šla jsem ke třetí dr (do těch počernic) a šilhání tam je. Neříkám, že je to i váš případ, to ne, ale důvěřuj, ale prověřuj. |
| zoulinka + 3♥ | 18862 |
|
|
15.11.2011 23:33:32
Zkušenosti s očními vadami mám - jeden má 10 dioptrií, bez šilhání, zjištěno až v 4 letech!!!! ,díky bráškovi, který začal šilhat. Ten má tedy 6 dioptrií.
Chodíme na běžné oční, jen jsem si "vynutila" ortoptickou péči, půl roku jsme pravidelně jezdili na cvičení, měli doma půjčený přístroj, střídavá okluze, práce na blízko - skládání, pc hry, malování aj. Vada se nezhoršuje, naopak se stabilizovala, bez brýlí šilhá, ale vzhledem k velké oční vadě stejně bude nosit brýle a proto nám lékařka nedoporučila operaci. V brýlích má krásně rovné vidění a obě oči jsou prý vyrovnané. Spíš uvažuje o brýlích, co mají rozhraní ve sklech, něco jako bifokální. Uvidítě, co vás čeká, ale plus je, že jste to podchytili tak brzo! Držím palečky, a´t vše dobře zvládnete. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.