| Everell | 54071 |
|
|
15.11.2011 22:07:22
pridam svoji zkusenost - silhalo nam mimino, pediatri rikali, ze to se spravi, nemame si toho vsimat. Presto jsem ji ukazala ocnimu (pri navsteve starsi dcery) a ten rozhodl, ze je nutne okamzite resit - dostala bryle (8 dioptrii) + okluzory na stridacku. bryle nesnesla, z pohodoveho mimina se stal ujeceny uzlicek, byli jsme z toho zniceni vsichni (starsi sla do regresu, ja unavena, nevyspala, rvouci dite cele dny v satku a nic nepomohlo). Tak jsem bryle vzdali, pokracovali jen v okluzorech do jejich 9 mesicu. to podstoupila botox a postupne zacala nosit bryle ale uz s mnohem mensimi dioptriemi. Botox splnil funkci jne castecne, takze v 17 mesicich jsme ho zopakovali a ted nesilha vubec, okluzory uz nema, nosi jen bryle (1,5 dioptrie), takze pohoda. Ty brejlicky ma s penalizaci - kazdy den ma jedno sklicko hodne silne, druhe normalni, pry je to na strabismus nejlepsi, nejlip tim cvici. Snasi je dobre.
Chodime s ni k jednomu z nejlepsich svetovych odborniku na strabismus (ten ji delal i ten botox), ale neni to v CR. prekvapilo me, jak tu nekdo psal, ze tupozrakost se da vycvicit - nam vsichni oftalmo rikaji, ze ne - binokularni videni se vyviji cca do 6 mesicu veku, pak uz jsou cesty v mozku hotove a uz se to neda napravit. Takze opravdu silahve deti (ty, kterym oci nikdy nespolupracovaly), budou mit uz vzdycky videni jen monokularni. Zbytek je otazkou nacviku situaci - mala chodi na gymnastiku, trenujeme motoriku. Ale relief pry neuvidi nikdy. Chozeni napr po kladine zvlada bez problemu, schody taky, nema zadny viditelny problem a na prvni pohled ma oci rovne. Ze zacatku to bylo tezke, mit dvoumesicni miminko s brylama a okluzorama, ale stalo to za to. doporucuju nechat oci premerit - nejlip rozkapane a pro vetsi presnost atropinem ne jen skiacolem (i kdyz je to pro deti narocnejsi), zkuste zkontaktovat nejakeho optometristu a urcite oftalmo, ktery se specializuje na deti - maji pristroje (male jako sestitydenni merili oci specialnim prostrojem, ktery se priklada k oci, nemusi moc spolupracovat) hodne stesti a hlavu vzhuru! |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
15.11.2011 22:04:35
my tam chodíme roky, ale jak je to s novými pacienty, to fakt nevím. a i tak máme 2-3 měsíce, pokud to není akutní (třeba když se rozbily všechny brýle nebo se zánětem spojivek nás vzal bez objednání hned)
![]() a ta Zobanová, ta snad teď momentálně nové lidi nebere, až po Novém roce. Fakt nevím, zkus to![]() |
| Kolářová Adéla | 53847 |
|
15.11.2011 22:00:00
štěpánko, moc děkuju!!!! Do Prahy klidně dojedeme, to je kousek... jaké jsou obj. lhůty u toho vašeho dr.? Já právě nevím, jestli jí ty brýle nechat udělat nebo počkat...
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
15.11.2011 21:56:09
Romano, kdyby se ti chtělo do Prahy, tak zde jsou snad dobrá pracoviště:
Na Bulovce (MUDr.Ondráček), poliklinika Barrandov (MUDr. Zobanová) a v Motole to centrum, jak už někdo psal. Ovšem objednací lhůty budou děs běs My chodíme k tomu prvnímu, ostatní znám z doslechu![]() ![]() ![]() |
| Kolářová Adéla | 53847 |
|
15.11.2011 21:53:55
jjenny, naše dětská dr. taky něco říkala, že to je širokým kořenem nosu, ale že mi to doporučení dá (ona mi dá vždycky, o co si řeknu, když mám pochybnosti), ta sebud edivit, až jí donesu výsledky.
Štěpánko, však já chci jít ještě někam jinam - a pátrám kam, tady u nsá v Plzni asi jiný odborník není, všude kde se ptám, doporučí mi dr., u které jsme byli... šárko, kluci jsou stateční oba dva... u nás je asi ční školka a škola přímo na denní docházku, ale na to máme ještě času dost. |
| Ufonka | 62140 |
|
|
15.11.2011 21:53:00
U nás v Pardubicích je vyhlášený oční skríning, dělají ho teď ve školkách. Je to sice pro starší dětičky, ale třeba by se vyšetření dalo provést i u maličkých dětí.
Máme tu i speciální školku, která soustsřeďuje děti s očními vadami. Zkuste vygooglit. Pardubice jsou z ruky, třeba byste našla něco blíž. A Dvůr Králové je vyhlášený. Držím palce, ať vše dobře zvládnete. |
| domenica | 50201 |
|
|
15.11.2011 21:51:10
ano, neco fyziologicke rozhodne je, ale v zadnem pripade ne 11 dioptrii, je to divne, rozhodne bych se objednala jeste k nekomu jinemu (ocari), nez mu vubec nechate udelat bryle ...
|
| Lenka a dva kluci | 57001 |
|
|
15.11.2011 21:49:04
my máme tedy i tupozrakost i astigm.
|
| Lenka a dva kluci | 57001 |
|
|
15.11.2011 21:47:29
my to máme od 10 měsícu nyní mu je 11 let má za námi dvě operace a ted má 3,5 a4,5dioptrie
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
15.11.2011 21:45:15
buď ráda za svojí tupozrakou tchýni. Neodhalený a nekorigovaný astigmatismus může způsobit jak šilhání, tak tupozrakost
![]() |
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.