| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 1094  [Dalších 794 >>]
popice+2kluci (08,10) 80415
9.9.2011 21:50:56
Já byla s mladším synem na očním v NJ, zatím ho vyšetřila bez rozkapání. Za 2 měsíce mám přjít pro kapky a 7 dnů kapat doma a pak jít na vyšetření (překvapilo mně, že vám děti rozkapávali tam). Ještě nám vrchní sestra dala spoustu "úkolů", co mám s ním dělat doma a pozorovat u toho oči. Vrchní sestra byla nepříjemná a to byl syn celkem v klidu. Trošku se pohnul a hned měla plno keců. Přišlo mi, že čekala, že 14ti měsíční dítě se bude chovat jak dospělý (sedět v klidu na zadku a čekat, až ho vyšetří ~o~). Celkem mně to její chování rozladilo a mám strach, že se syn příště "kousne" a bude protiva a vrchní se z toho potento
Pole levandulové 23006
9.9.2011 21:49:06
stepanko, tohle jsou informace cca 4 roky stare /ta budejarna/ a pak letos na jare /ta skolka/. Nazory asi mohou byt ruzne, ale spis mi to pripomina jak moje ocarka desne brojila proti operaci oci laserem a az ted musela uznat, ze to je nahodou velice dobre, kdyz uz 15 let nemusim nosit bryle.
Vladimír Hlaváček
  • 
9.9.2011 21:44:33
Dobrý večer,prosím vás chci se zeptat jestli se vám podařilo najít příčinu úklonu hlavy, máme ten stejný problém jako vy a nemůžeme najít příčinu.Děkuji Hlaváček
Klauri 95515
9.9.2011 21:43:36
No nezdílné jsou tam obě lékařky, jak Janka , tak Sylva :-((.
Ale objednací lhůta bude nejméně 3 měsíce.
Klauri 95515
9.9.2011 21:40:51
Jsou tam dvě lékařky Šajnarová a Horáková- z mého pohledu je lepší Horáková, ale bez doporučení tě nevezmou.
Pokud vím, že děti ti vyšetří i Hustá z Vratimova a co vím i Tylová z Hrabůvky- obě děti dělají a berou i bez doporučení.
štěpánkaa 100291
9.9.2011 21:37:33
skramuško, nevím, tlumočím názory našeho očního dr. překvapilo mě, že on nic takového v ordinaci nikdy neměl a klukům oči měřil "jen tak". nepamatuju si už přesně jeho vysvětlení, ale říkal, že prý ten přístroj neukáže všechny vady (u dětí) protože mají velmi "pružné oko". pro dopělé je prý ten přístroj dobrý. To mi ale vyprávěl tak cca před 5ti lety. Od té doby chodí s klukama manžel, tak nevím, jestli se něco nezměnilo~d~
Buchlovanka
  • 
9.9.2011 21:34:33
Jděte k očnímu, ten vás odešle na specializované pracoviště. My jezdíme do ortooptické ambulance v Brně v dětské nemocnici.
Janet+sluníčko:-) 75570
9.9.2011 21:31:47
Jak už tu holky psaly - pokud jste ze severní Moravy. Tak jedině Centrum pro děti s vadami zraku na Fakultce v Ostravě Porubě.
Jsou tam odborníci. Jsou zaměřeni přímo na šilhavost (strabismus) a tupozrakost.
Zavolej si tam
http://www.fno.cz/ocni-klinika/oddeleni-pro-deti-s-vadami-zraku
aby ti řekli, jestli je nutné doporučení od dětské. Ale myslím si, že i to by neměl být problém. Dětská to přece napíše hned. Jen tam asi budou dost blbé objednací termíny.~d~

Chtějte k primářce Šajnarové. Sice není nijak moc sdílná, a k dětem není nijak extra příjemná. Ale je to starší paní s mnohaletými zkušenostmi se strabismem. Dovoluju si říct, že tady na Severní Moravě asi největší odborník přes šilhání dětí. Ještě taky MUDr. Palečková - ordinace v centru OV.

My chodíme s malou (nyní pět let) taky k šajnarové. Je po více operacích očiček. Vrozený šedý zákal. ~7~

Neměj strach, vyšetření není vůbec bolestivé. Jen se jí podívají na očka přes mikroskop (absolutně bezbolestné), asi přeměří na refraktometru dioptrie (taky nebolí vůbec) - jen je třeba aby se chvíli dívala nehybně, aby to změřilo. Toť vše.
Den před tím asi rozkapete očka. Možná ne.
A brýlemi bych se vůbec netrápila. Bereš to jako katastrofu, protože sama brýle nenosíš. Jinak bys to brala jako prkotinu - že má tvoje dítě nosit brýle (možná). Pokud má nějaké dioptrie a oni by jí dali skla do brýlí, tak by si je určitě nesundávala, protože by lépe viděla.
Moje malá je taky "vybijokno" šílené ~:-D, a brýlečky nosí od roka a čtvrt. (do té doby boj s kontaktními čočkami).
Zvládá je krásně, sluší jí mooooooc. ~m~
Akorát pokud šilhá jen jedním očkem, je možné že dr nasadí okluzory, a to už je horší boj....~7~ lepení zdravého očka, aby se víc používalo to "nemocné".
Držím palce ~x~
Pole levandulové 23006
9.9.2011 21:29:54
Stepanko, my tam sli prave kvuli silhani a ve skolce v letaku psali, ze se tim vysetruje ta tupozrakost, tak nevim?
štěpánkaa 100291
9.9.2011 21:26:32
aha. tak třeba mají oči v pořádku, to bych ti přála, ono s těmi brýličkami je fakt hrozně starostí, o penězích ani nemluvím~Rv~Rv~Rv
(ale já bych vzala příště na kontrolu radši všechny 3~;), promiň, že ti do toho kecám, ale vlastní zkušenost mě poučila)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 1094  [Dalších 794 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.