| Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři | 27764 |
|
|
9.9.2011 21:22:32
no trojčata jsou narozená 33+2tt a oni oční preventivně dělají jen do 32týdne. Tak mi to řekli v porodnici. Takže nás nikdo nesledoval. Ušní jo - to dělají už i donošeným ... Doktorce se zdálo od mala, že Filípek šilhá - a i já jsem to jak byl maličký viděla. Ne že by mu utíkalo očičko když se zadívá, ale spíš jak se koukl do strany tak to jedno očko šlo "pomaleji" řekl bych. U Kristýnky jsem to neviděla nikdy, ji se na preventivce zdálo, že ano.
Když jsme přišli na oční, tak dr. říkala, že nešihlá nikdo z nich a že nechápe, proč se tak dětské zdálo (nicméně pak řekla, že děti mají širší kořen nosu a že to pak někdy svádí k tomu myslet si, že dítě šilhá atd.) U Filípka se ji u jednoho očička zdál lehoučký astigmatismus - nicméně řekla, že oko se stále vyvíjí a že to zatím není nic co by se muselo léčit, že je to jen na sledování. U Kristýnky zas viděla, že očko má jen dvě dioptrie a mělo by mít tři v tomto věku a že je možné, že v budoucnu může bbýt krátkozraká, ale nemusí ...takže taky jen sledování. K oboum do papírů napsala, že nešilhají - jsem zvědavá co na to řekne dětská. |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
9.9.2011 21:21:47
sundávat je bude, to se připrav, ale na rozdíl od mých kluků už asi umí chodit, tak to nebude taková "lahůdka". dají se vyměnit takové nástavce na nožičky, co se dají za uši, aby jí brýle nepadaly. hodně štěstí
![]() ![]() ![]() |
| Osamělá | 101033 |
|
|
9.9.2011 21:17:43
Děkuji za útěchu
No ještě doufám, že k případným brýlím dostaneme i lepidlo, aby je nesundávala ![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
9.9.2011 21:16:39
na oční můžeš i bez papíru, ale oni ti to do telefonu řeknou. my šli bez papíru
![]() ![]() |
| Balbína | 99798 |
|
|
9.9.2011 21:16:19
syna poslali na dětskou oční kliniku na Karláku v Praze. Určitě na vyšetření jděte, obzvlášť když máte v rodině tupozrakost.
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
9.9.2011 21:16:03
děti mají automaticky plastová skla s tvrzením s poměrně výrazným příspěvkem pojišťovny. tupozrakost určitě ještě nemá, ta se vytvoří teprve když se vhodným způsobem nekoriguje nějaká oční vada. Takže se neboj a jděte do toho, třeba dcerka nezdědila nic a jestli jo, je čas to řešit
![]() ![]() ![]() |
| Osamělá | 101033 |
|
|
9.9.2011 21:14:16
aha už to mám Je to MUDr. Janka Šajnarová, že? Musí u ní prosím tě být papír od praktické doktorky?
|
| Osamělá | 101033 |
|
|
9.9.2011 21:13:26
Díky holky, uklidnili jste mě, i když se stále trochu bojí, že dcera tupozrakost zdědila...
Mám strach hlavně protože já osobně nesnesu na nose ani sluneční brýle a dcera je hrozně divoká a pořád na puse, tak by případné brýle byly asi hrůza... ![]() Doufám, že se dělají nějaká bezpečnostní skla....![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
9.9.2011 21:09:37
nojo, tak proč jste tam šli? jen kvůli tomu, že vás poslala dětská? Myslela jsem, že nedonošeňátka sledují preventivně všechna na očním a ušním, kvůli případným vadám a zavedli to těsně po tom, co se kluci narodili (takže ty naše nesledoval nikdo), ale možné že se pletu.
![]() náš oční si vyžádal také fotografie kluků a na kterých viděl šilhání i u toho, u kterého jsme ho neviděli nikdo ![]() ![]() ![]() |
| Osamělá | 101033 |
|
|
9.9.2011 21:07:35
MUDr. Šajnarová je praktický lékař né?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.