| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

(?)
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 1094  [Dalších 774 >>]
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři 27764
9.9.2011 21:03:06
no my zatím neřešíme teda léčebně nic u žádného ... řekla, že zatím je to jen na sledování ...
uvidíme co bude za půl roku kdyby se mi něco nějak nezdálo tak vemu i tu třetí , ale ta i dětské přišla ok ... ač teda píšeš že u vás se to nijak neprojevovalo.
Oční ale řekla, že ji vůbec nepříjde, že by šilhali (a přiznám se, že ani mi to nepříjde... u Filípka dřív jak byl menší ano, ted ne .. má spíš každé očičku maličko jiného tvaru - v obličeji - ne panenku ... ) a to je prý normální, nikdo prý nemá obě poloviny obličeje shodné.
Martina a dvě holčičky
  • 
9.9.2011 20:59:55
Dobrý večer , my jezdíme s dětmi na Oční do Ostravy Poruby .Je tam přímo dětské oddělení , Mudr. Šajnarová je výborná .Starší dcera byla poprvé na vyšetření když jí byl rok , momentálně je jí sedm a jsme už 2 roky po operaci šilhání , taky tam . Mladší holčička , byla poprvé na vyšetření v 10 měsících .Je to nedávno .Myslím , že děti to zvládly dobře , jen ty rozkapané oči , někdy nesnese ani dospělák .Jestli chcete více info klidně napíšu .
štěpánkaa 100291
9.9.2011 20:59:00
Dandy, na tvém místě (po svých zkušenostech - nedonošená dvojčata) bych šla na vyšetření se všemi třemi, i když je mi jasný, že je to komplikovanější. Náš oční si druhého kluka výslovně vyžádal k vyšetření, a ukázalo se , že mají oba stejnou vadu (astigmatismus), ale u jednoho se neprojevila šilháním, což by mohlo na oku napáchat výraznější škody, pokud by se vada nekorigovala brýlemi - již cca od jednoho roku.~3~~3~~3~
9.9.2011 20:55:26
jo jinak jak někdo píše že se dítě začlo vztekat a bylo po .. no naši taky řvali protože se jim nelíbilo, že svítí do oka ... ale sestřička držela hlavu, já zalehla .. vyšetřli oba.
KlaudieS+M+E 90788
9.9.2011 20:53:15
My byli u očního doktora v našem městě. Je tedy pro dospělé, ale vyšetřuje i děti. Synovi rozkapal oči, šli jsme se na hodinu projít a pak mu očka vyšetřil jen světýlkem a takovým kukátkem... syn mi seděl na klíně a byl v pohodě. Naměřil mu 1 dioptrii.

Taky mu utíkalo očičko. Doktor nám napsal na měsíc kapičky a očičko se spravilo, už nešilhá. Prý u dětí do šesti let se očíčko pořád vyvíjí.
9.9.2011 20:53:04
Gabčo, já jsem z Frýdku, byla jsem teď v Porubě na očním - přímo na poliklinice na fakultce se dvěma z trojčat. Dr. jsem zdálo, že jim utíká očičko. Stačí aby dr. napsala doporučení - oni jsou tam zvyklí i na malé dítka. Nejdřív jsme byli u sestřičk a snažila se je zaujmout obrázky aby se zadívali do přístroje - nicméně mají rok takže to nešlo. Tak jsem šli k dr. - ta před očičkama pohybovala různými předměty, povítila do očka, pak nás poslala na rozkapání - nakape sestřička, za deset minut zas a za dalších 20 minut doktorka zkouší kolik má očičko dioptrií (ve věku kolem roku by dítě mělo mít 3 až 4 dioptire). U nás zatím na nic nepřišli, nezdálo se ji že by šilhali ... jen Filípek má na jednom očku 5 a Kristýnka zas spíš necelé tři .. takže nás chtějí za půl roku vidět zas. Jsou tam moc hodní, spíš se jen dlouho čeká tak to byla taková otrava. Uričtě si tam zavolej.
Malé děti umí vyšetřit i ve Frýdku - nebo teda asi v Místku na poliklinice .. ale dr. říkala, že v té Porubě jsou lepší - a umí to s dětma lépe.
štěpánkaa 100291
9.9.2011 20:51:56
tohle vyšetření je ale pro šilhavé dítě s možností zdědit tupozrakost, nedostatečné~d~~d~~d~
Kozajda+Máťa 1/08+Ondra 1/10 48822
9.9.2011 20:50:50
http://www.plusoptix.zrak.cz/

vlevo nahoře seznam pracovišť..
Pole levandulové 23006
9.9.2011 20:49:33
Byla jsem v tomto veku se synem na poliklinice na Budejovicke, coz je v Praze, ale oni maji takovy pristroj, kteri zameri oci uz malym miminkum od kterych nelze cekatr spolupraci a trva to chvilicku. Vysetreni nehradila pojistovna, stalo cca 100,-. Pozdeji totez delali detem u syna ve skolce /jen tem, kdo z rodicu si to pral/ a cena obdobna. Z toho usuzuji, ze to bude rozsirenejsi a sezenes to urcite i u vas.
Aja
  • 
9.9.2011 20:42:39
Tak za Brno hlásím pana Aleše Sendlera, ale nevím jak moc malé děti bere.
Snad poradí někdo jiný blíž k vám.
[<<Předchozích 310] Názory 311320 z 1094  [Dalších 774 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.