Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Katka +3 | 77171 |
|
|
3.3.2011 15:53:06
Pokud máš šilhání spojené s tupozrakostí, efekt prostě bude jen krátkodobý. Protože i když upraví okohybné svaly, mozek bude slabší oko nadále "vypínat", a tím pádem méně používané oko začne zase časem ujíždět.
Vysvětlovali mi to tak na očním v souvislosti se synem, že při šilhavosti spojené s tupozrakostí má ta operace smysl jen v dětství, kdy se slabší oko může ještě vytrénovat. |
| Renies | 31518 |
|
|
3.3.2011 15:42:19
tak doktorka mi taky řekla, že ten efekt nemusí být stálý, zvlášť když mám jedno oko tupozraké, takže babo raď :) zbytečně se mi narkoza a řezaní do oka podstupovat nechce,. ale zdá se, že tady platí, že kdo nezkusí, ten se nedozví :)
|
| jalinka | 44058 |
|
|
3.3.2011 15:07:24
Řešila jsem nedávno. Na Internetu jsem našla stránky brněnské kliniky Neovize, kde provádějí tuto operaci u dospělých tzv. metodou, jé, teď si nevzpomenu, prostě nějakých stehů, které se po operaci povolí nebo přitáhnou dle potřeby a pak teprve zafixují, takže výsledek bývá přesnější než u dřívějšího stylu operace.
Jela jsem tam na vyšetření, jestli mi to doporučí a nedoporučili. Šilhám od puberty na jedno oko dovnitř, nepříliš výrazně a zatím mi to korigovaly brejle. Z kliniky mám dobrý dojem. Mají pobočku i v Praze a stejnou novátorskou metodu operace provádějí i ve ¨Zlíně. Operují prý ale pouze výrazné defekty, u lidí, kde se to kombinuje ještě s výraznějšími dioptriemi a není to vyloženě nutné to raději nedělají. Dle všech dostupných informací pojišťovna tuto operaci, pokud je jen estetická, nehradí. Stojí kolem 20 ooo. Vyšetření stálo 1800 a bylo fakt zevrubné. Po tomto vyšetření, kdy jsem měla i rozkapané oči, se mi ale se šilhavým okem něco stalo, takže mi ještě o trochu více ujelo a vidím na větší vzdálenost dvojitě. Je to hrozně nepříjemné - moje obvodní očařka říká, že se mi to mohlo stát nějak tím rozkapáním, a když jsem pak oko nějakou dobu fakt hodně namáhala. ta klinika asi neudělala nic špatně, ale stejně mě to mrzí:-( Jinak teda netušila jsem, kolik lidí má v dospělosti tenhle problém. Všem přeju co nejlepší řešení! |
| Šáska Fúsiková,dva kluci | 116324 |
|
3.3.2011 14:18:09
Asi záleží také na tom kolik má kdo dioptriií.ja má také tuto vadu a na každém oku pět dioptrií a moje doktorka mi tuto operaci moc nedoporučuje protože prý neníještě stoprocentní a navíc jí prý pojitovna nehradí
|
| Šáska Fúsiková,dva kluci | 116324 |
|
3.3.2011 14:12:01
mám také tuto vadu a moje doktorka mi tuto operaci nedoporučila protože prý to ještě není uplně stoprocentní prý se tato vada múže vrátit a pojišťovna to
taky nehradí![]() |
| Renies | 31518 |
|
|
3.3.2011 13:06:41
no já jsem právě vyčetla, že v dospělosti je ten výsledek jistější,než v dětství, že už jsou oči vyvinuté. a taky věřím, že medicína jde stále kupředu :) ale strach mám taky. nadruhou stranu kdyby se to povedlo, stálo by to za to.
|
| Parappa | 114173 |
|
|
3.3.2011 12:47:38
Byla jsem na operaci cca 3x jako dítě.
Dneska mě otec přemlouvá,abych si oko (leve stále šilhá, ted už nepomáhají ani brýle)nechala operovat znovu. nevím no,mám z toho strach. A jestli by to vubec k něčemu bylo |
| kikina80 | 87111 |
|
3.3.2011 12:44:38
Šmudlino, dalekozrakost se věkem zlepšuje, tím jak oko roste. Horší je to u krátkozrakosti. Tak neměj strach.
|
| kikina80 | 87111 |
|
3.3.2011 12:40:09
V dospělosti zkušenosti nemám, ale na operaci jsem byla s dcerou a byla naprosto v pohodě. V úterý odpoledne nástup, ve středu ráno operace, tak hoďka v plné narkóze a večer už si hrála v posteli, ve čtvrtek v poledne nás propustili a to už byla fit, hrála si v herně. Oči jí nelepili a poznat to na ní skoro nebylo, měla jen mírné zarudnutí spojivek, jak kdyby zánět spojivek, ale jen mírně. Za týden a půl šla do školky. Určitě šilhá o dost méně, ale stále. Prý jsou potřeba většinou dvě operace - záleží jaký tip šilhání. U nás upravili nějaké přímé ted nevím co, ale to co drží oko a musí se upravit ještě ty šikmé. Záleží na více okolostech. Já bych do toho šla. Strach byl rozhodně horší než pak ta realita, byla hrozně rychle fit.
|
| Ilona,Jindrisek a Amálka | 86564 |
|
|
3.3.2011 12:36:46
Ahoj, já jsem byla v 25leteh a jediné čeho lituju, že jsem nešla dřív. Prvně jsme byla jako dítě, ale šilhala jsem dál. Měla jsem z toho pěknej komplex. CCa v 17 letech jsme chtěla jít znovu, ale dr. mi to rozmluvil, že nešilhám atd...Nakonec jsem změnila doktora a jsem ráda
Po operaci je akorát fakt blbí, jak píše někdo prede mnou, že se nemůže okem pohnout, to pak bolí, ale dá se to. A za mě, to za to fakt stojí![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.