Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| linda o | 110568 |
|
|
11.9.2010 16:32:09
Ahoj my tam byli ve čtvrtek.Zatím jsme jen vyzvedli kapky atropin 1% ale v letáčku jsem se dočetla že se nemá podávat dětem do 3let.Tak teda nevím Jaký jste dostali vy?Náš malý má taky 2 roky Linda
|
| Orion | 99431 |
|
|
10.9.2010 10:27:05
Také jsme kapali a to dokonce 3x denně 5 dní, prý aby očička byla lépe rozkapaná, dcerku pak vůbec neviděla poslední dva dny jsem ji buď nosila nebo vodila za ruku. Byly jí tehdy 3 roky.
|
| Klauri | 95515 |
|
10.9.2010 10:24:17
Ten atropin nekapete kvůli rozšíření zorniček,ale proto, aby se změřila refrakce. Malé děti mají velkou schopnost zaostření. Zaostří i 3 dioptrie, ale po rozkapání se ukáže plná refrakce. Tim atropinem se navodí cykloplegie.
|
| Silvie+dva kluci | 103202 |
|
|
10.9.2010 10:15:34
Děkuji za uklidnění, měla jsem z toho docela obavy, když jsem si četla příbalový leták. Uvidím, co nám v úterý řeknou, ale už se pomalu připravujeme na brýlečky.
|
| Janet+sluníčko:-) | 75570 |
|
|
10.9.2010 10:03:54
Nic mu to neudělá
![]() bude mít krásně roztáhnuté zorničky. bude mít ale rozmazené vidění, takže ho "netrap" žádnými obrázky ani ničím podobným. a světloplachost... my jsme Atropin kapávali i měsíc v kuse. jednou denně. aby nezarostla zornička po operaci stažená. stejně se nepodařilo a má tam srůsty, takže jedno očko nejde ani rozkapat, prostě je tam srůst, a nejde roztáhnout ani po Atropinu, ani po kapkách Mydrum ![]() druhé očko ale se podařilo, aby zůstalo po Atropinu hezky roztáhlé, takže to se dokáže (zorničkaú) roztahovat. jsme po mnoha operacích - vrozený šedý zákal jezdili jsme do Motola opravdu 4 dny není tak moc ![]() |
|
|
10.9.2010 9:56:27
Nás poslali tam, ale na vyšetření snad nic pokazit nemůžou. Máme tam přijít zase v úterý. Ty zorničky má jak talíře, tak snad se vyšetření povede.
|
| Jit+3 | 106035 |
|
|
10.9.2010 9:04:12
Silvie my jsme kapali pět dní. Je to sice síla, je dobré ho hodně hlídat a pokud bude svítit sluníčko, nosit brýle nebo kšiltovku. Ty zorničky se hodně roztáhnou, aby to mohl lékař pořádně vyšetřit. Máme to za sebou dvakrát a rozhodně to teda nebylo nic moc. Jen my jsme nebyli v Dětské, ale v Bílém domě. Do Dětské by mě asi nikdo po všech těch zkazkách co jsem si tu přečetla a jinde vyslechla, nedostal ;)
Držím palce!! |
| Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) | 2984 |
|
|
10.9.2010 8:55:21
A za ty 4 dny tam jdete znovu na nějaké vyšetření???
|
|
|
10.9.2010 8:31:48
Syn má dva roky a pravým očičkem trošku šilhá, tak nám obvodní doktor poslal na oční do Dětské nemocnice v Brně. Tam ho prohlédli, prý opravdu lehce šilhá a dali nám kapičky do očí Atropin, které máme kapat 4 dny 2x denně, což mi teda přijde hrozně dlouhá doba. Většinou kapnou dětem před vyšetřením, potom si hodinku počkají a jdou na vyšetření. Nemáte zkušenost s tím, proč kapat tak dlouhou dobu ?
|
| Dáša |
| • |
1.9.2010 22:44:38
Ahoj,
zdravím všechny a chtěla bych se zeptat na vás názor. Mám syna 2,5 roku. Levým okem lehce šilhá, všimne si toho jen málokdo, většinou je to znát, když se dívá doprava, přes nos, tak mu to očíčko hodně zajíždí. Máme to dědičné-tchýně a manžel to měl když byl malý, ale srovnalo se to. Byli jsme na očním, oční pozadí OK, prý vidí dobře (zkoušeli ho na ty "Ečka", mimochodem hrůza a nechápu, jak z toho mohou posoudit, že vidí dobře, protože moc mu to nešlo). Závěr je ale takový, že máme brýle, bez klapky (tu dávají jen těm co prý vidí špatně),ale má 1,5 dioptrie. Máme to na 4 měsíce a pak se uvidí, když se to srovná, bude už bez brýlý. Je mi to dost divné, proto prosím o vaši radu. Nemohou se mu ty oči zkazit, když vidí dobře a má docela silné dioptrie? Dá se vůbec zjistit a takových malých dětí, jestli vidí dobře, tedy výše dioptrií? Díky moc za vaše názory. Nechci aby ty brýle zbytečně nosil, ale abychom zase něco nepodcenili. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.