| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 650] Názory 651660 z 1094  [Dalších 434 >>]
Lupus 87642
14.1.2009 22:57:06
No tak já neznám všechny špeky metabolismu atropinu u zvířat a nemohu se k tomu vyjádřit. Ale u lidí se pokud vím fakt nekumuluje - nehledě na to, že do oka se kape tak podle mne jednou denně kapka a to ještě kdoví jestli, protože účinek trvá dost dlouho. Takže celkové množství je nicotné
Morrigna 50389
14.1.2009 22:07:44
Aha, tak to díky za vysvětlení těch mechanismů. s mírnou otravou atropinovými kapkami jsem se právě setkala ve veterinární medicíně kde bylo špatně upravené dávkování a tam mi doktor řekl, že se to projevilo až po týdnu právě z toho důvodu, že se nakumuloval. Ale on mi navykládal věcí...
Takže ještě jednou, nechci strašit maminku malého dítěte (to byla opravdu jiná situace), nechci působit paniku, jen jsem opatrná a lehce podezíravá.
Lupus 87642
14.1.2009 21:23:05
Atropin je zajisté jed, tak jako většina účinných léků jsou ve své podstatě jedy ... Ovšem podstata léčení je v tom, že se používají v takových dávkách, které léčí a nehubí. Terapeutická šíře atropinu je mimochodem velmi značná - tedy rozdíl mezi dávkou léčebnou a škodlivou.
Mimochodem - pokud už mluvíme o atropinu a očních kapkách : je dobré kapat tak, aby přebytek stékal k zevnímu očnímu koutku a ven z oka. Je to trochu belt and braces, ale POKUD k otravám došlo, byl zaznamenán mechanismus, kdy nadbytek kapek kapaných do oka stekl slzným kanálkem a byl požit a vstřebán. Ale uvážíme-li obsah atropinu v kapkách, nebezpečí při správném podání je mizivé.

Co se týče krátkého nebo dlouhého podávání - nekumuluje se.
Morrigna 50389
14.1.2009 20:47:21
Já bych se na tvém místě poradila ještě s nějakým dalším lékařem, třeba s dětskou. Atropin je jed a tak dlouhé podávání u tak malého dítěte.. chápu tvoje obavy.
MishuI 84229
14.1.2009 20:43:59
Segruša taky šilhá,mamina s ní jezdí na kontroly,kde jí až trápí,mi přijde.Nutí ji koukat do nějakého přístroje,což jí se nelíbí,vlastně ani nechápe,co se po ní chce.Je jí 20 měsíců.Teď vyfasovala brýličky.Taky před každou kontorlou rozkapávají a ona pak chudinka přivírá oči,je jakoby světloplachá.Je mi jí moc líto.Nejspíš taky bude muset na operaci.~;((
Lenka +4 30825
14.1.2009 20:27:44
my teda hned vyfasovali brýle a okluzor na celý den na šest dní v týdnu...
Eva
  • 
14.1.2009 20:10:48
Ano, taky známe, od 6 měsíců do 1,5 roku než jsme šli na operaci jsme kapali vždy 6 týdnu do jednoho a 6 týdnu do druhého oka, mezitím byla pauza, nepamatuji přesně asi 10 dní. Po operaci jsme dostali brýle a okluzory.
Tvoje horší já 57363
14.1.2009 19:49:00
Známe. Ale bylo to přechodné opatření, než malou pořádně vyšetřili a dostala brýle a okluzory.
Lemora 42963
14.1.2009 19:43:33
ráda bych se zeptala, jestli někdo máte podobnou zkušenost - syn (2roky,4měsíce) začal šilhat, tak jsme nelenili a vyrazili na oční. Dr. mu předepsala atropinové kapky - kapou se do zdravého očička, aby se vytvořil jakýsi filtr (de facto místo klapky, kterou by prý nechtěl nosit), oko moc nekoukalo a muselo se namáhat to šilhavé. Za tři měsíce na kontrolu.
Zajímá mě jestli jste někdo něco podobného absolvovali a s jakým výsledkem. Díky
Lenka +4 30825
19.12.2008 16:44:15
Dcera začala šilhat na třech letech. Ujíždí jí pravé oko. Když se potřebuje soustředit - trefit se nití do dírky apod. tak to oko zavře. zjistili nám tupozrakost, má 6 dioptrií:-( Nosí celodenně 6 dní v týdnu okluzor. snad se to zlepší. S brýlemi již nešilhá, když si je sundá, tak přes den taky nešilhá, ale večer, dkyž je unavená, tak jí to oko zase ujíždí.
Chodili jsme k jedné očařce, tak nám napsala okluzor jen na půl hodiny denně a brýle, se kterými stejně šilhala. Změnili jsme očařku, dostali jiné brýle, jinou okluzi a je to lepší.
Fakt se nenechte odbít a když se Vám to nezdá, tak radši znát názor i jiného lékaře.
[<<Předchozích 650] Názory 651660 z 1094  [Dalších 434 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.