Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| elindra | 28290 |
|
|
12.5.2008 19:38:24
Leonie ahoj
Doktorka mi říkala, že u dětí se dioptrie často mění a u nás holt k horšímu, ale hodně se jí to horší očičko zlepšilo, teda že už s ním kouká. Ze začátku s ním skoro nepohybovala a hrozila tupozrakost, díky zalepování a brejličkám ho rozhejbala! Ono taky to měření vždycky není úplně přesný a víc spolupracuje až teď a mám pocit, že nám ze začátku dala těch dioptrií míň.No a na operaci se netěším... Lízinka ale jo, neví co ji čeká a ještě jsem jí slíbila bárbínu i když je moc nemusím ![]() Firsty, vydrž... časem se to zlomí. |
| Leonie + 2 lvíčata | 70868 |
|
|
12.5.2008 14:48:12
Firsti, určo si to rve proto, že vidí i bez nich dobře, proto, jak jsem už psala, nemá potřebu je nosit. Kdyby měl D více, tak věř, že by je nosil rád a ani by neprotestoval. To vám samozřejmě vůbec nepřeju, jsem ráda i za tebe, že máte D celkem málo.
No a co ti říkala očařka. Většinou (aspoň té naší) nevadí, když děti mají míň D, že brýle nenosí. Ani nenadává. Jen když je těch D více, tak chce vidět brýle na očích, to je pak prý oheň na střeše. Jsem slyšela, páč mi tam vždy přijdeme s brýlema na očích, tak nás chválí. |
| Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 | 38107 |
|
|
12.5.2008 13:40:37
Lenko - to máte fajn, že Viki byla klidná a hodná. Co nadělám. Zkoušíme a zkoušíme, ale tak na minutu a pak už ani to ne, rve to dolů hned.
Fotečku ráda dodám, ale až na ní nebude Matoušek jen v póze s drženýma rukama a řvoucí ![]() ![]() ![]() |
| Leonie + 2 lvíčata | 70868 |
|
|
12.5.2008 11:22:18
Jééé Elindro, tebe jsem tu dlouho neviděla. Takže vy jdete na operaci, chjoooo. Zajímavý, že místo zlepšení, se malé ty očka zhoršily, to bych teda necekala. Já myslela že se to spíš bude zlepšovat. Jak ti to zdůvodnili, nebo co ti vlastně řekli k tomu, že se to zhoršilo.
My jdem na přeměření po roce teď v květnu. Už teď z toho mám hrůzu. Firsti, Viki nosí brýle od 14 měsíců a musím říct, že už v optice byla max spokojená a od té doby není problém. Spíš pláče a je nervozní, když ty brýle nemá. To bude tím, že má hodně dioptrií. Říká se, že děti co mají 2 dioptrie a více, že po brýlkách rády šáhnout. No a malej má celkem málo, tak nemá potřebu brýle nosit. Uvidíš. Už se těším na fotečky, jak mu to sluší ![]() |
| elindra | 28290 |
|
|
11.5.2008 18:20:51
Firsty, může být, ale jde hlavně o zvyk. Doktorka mi říkala, že malý děti uměj akomodovat čočku fakt hodně, že viděj docela dobře i ty s větší vadou. Líza začínala na dvou dioptrích, bohužel se teď dostala už k pěti
![]() Můžu se zeptat, jak jste na to přišli? Opravdu moc těch dioptrií nemá... My na to přišli kvůli šilhání. Na konci června čeká Lízinku operace, šilhání by se mělo zlepšit, ale dioptrie zůstanou. Mám docela strach i když vím, že je to celkem běžná operace, ale stejně... |
|
|
11.5.2008 17:34:01
možná že je taky blbý, že má ty dioptrie poměrně malé a nevidí moc rozdíl mezi tím, že má a nemá brýle (má mínusky 1,5 a 0,5)
|
| elindra | 28290 |
|
|
11.5.2008 15:10:59
Firsty, fakt to chce trpělivost, u nás to trvalo měsíc... nevěřila jsem tomu. Určitě to nakonec zvládnete, jen vydrž!
|
|
|
10.5.2008 22:21:26
Holky - děkuju za rady.
Zkusím ještě to jídlo i když najít oblíbené jídlo, které syn neháže na zem je skoro nemožné. Zatím se to teda nezlepšilo, už málem jen ulomil nožičku, jak si je rve vztekle dolů. Přitom moje brýle má rád, pořád by mi je chtěl brát. Syn je takové zlobítko samo o sobě - nechce si na sebe nechat šáhnout - nechce čistit zuby, nos, jíst, chodit kam je potřeba ... je hodně živý a svůj. ![]() budu zkoušet dál Kdyby mi ještě někdo napsal jak to bylo u nich |
| elindra | 28290 |
|
|
10.5.2008 11:07:46
Firsty, taky jsem zažila horor v optice
Dcera nosí brýle od asi 14 měsíců a začátek byl děsnej, nevěřila jsem, že to někdy půjde, ale nakonec to šlo. Trvalo to asi měsíc... Byla teda menší, takže se dala líp oblbnout, pomohlo nasadit brýle a rychle odvést pozornost, po chvilce si neuvědomila, že je má. Taky jsem to dělala třeba tak, že jsem jí do každý ruky dala něco dobrýho k jídlu, co nechtěla zahodit a tak neměla čím si brejličky sundat Brejle jsme doma nasadili všichni, aspoň sluneční a to i plyšáci a panenky. Byl podzim a začínalo bejt zima, takže jsem ji upla do fusaku a brejle nasadila, za chvíli nevěděla, že je má, ale to pro tebe teď moc použitelný není... Taky se musí brjeličky často čistit, protože děti jsou schopný je neuvěřitelně zapatlat a pak nic nevidí a logicky je sundavají. Ještě u nás pomohlo to, že si je sama vybrala a časem taky pochopila, že s nima vidí líp, dneska si je bere naprosto dobrovolně a nosí je ráda. (Jsou jí skoro čtyři roky.) Hodně štěstí! |
|
|
10.5.2008 0:52:59
Dobrý den maminky,
chci poprosit o radu. Dneska jsem vyzvedla brýle pro 22měsíčního syna ale horor už v optice - bylo potřeba je upravit dle obličeje, takže při zkoušení jsem mu musela držet ruce, jinak to nešlo. No a doma totéž - párkrát jsme je s manželovou pomocí nasadili na obličej, snažili se zabavit, ukázat knížku, televizi ale zabralo to tak na minutu, jak se mu pustí ruce tak si je hned sundává!!! Povídáme mu, že má hezké brejličky a že je má i maminka ale bez efektu. Kdyby vás něco napadlo, tak prosím poraďte. Pokud jste měl někdo podobnou zkušenost, tak odkdy si nechalo dítě vysvětlit, že brýle musí nosit? Děkuji za příspěvky. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.