| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 1094  [Dalších 364 >>]
Janet+sluníčko:-) 75570
1.5.2008 23:27:29
Renčo,
jak už jsem psala, chtěj v optice tzv. "menší průměr skel", a oni snad budou vědět o co jde. Jsou to taky ztenčené plasty, ale tohle jde na pojišťovnu. Snad jsem to ted napsala srozumitelněji ;) Taky máme dioptrie cca 7 a 9 (i s cilindry), a vypadají hezky.
Renča a Simča
  • 
28.4.2008 12:55:47
Tak to je síla,doplácet cca 1800 Kč na bifokály na 1 plast. Nás čekají asi odhadem +9D a +6D. Teď jsme dopláceli cca 750 Kč na obě skla (plasty),a máme cylindrická + 6D. No uvidíme,co nám v říjnu doktorka řekne. Každopádně každý rok nám brýle nějak mění, a to ještě máme mít druhé stejné brýle v záloze, kdyby si je rozbila. Na to tedy už kašlu a náhradní vůbec dělat nebudeme. Nikdy si brýle nerozbila, maximálně ohnula a to nám je na počkání v optice srovnali.Náhradní jí kdyžtak zůstanou s původními skly. Tedy doplácet za zúžení 3600 Kč mi přijde hrozný! Ale v nezúžených by vypadala asi né moc pěkně a ještě budou dost těžké na nose. No nic, těším se na kontrolu v říjnu
:-(
Janet+sluníčko:-) 75570
24.4.2008 14:37:11
Leoni, tak to nejsu ztenčené plasty - ty se musí platit. Obešli jsme cca deset optik, možá i víc, a všude nám nabízeli ztenčené plasty - cena v jejích dioptriích byla 1800kč plus minus nějaké drobné na jedno sklo. Což se nám zdálo strašně moc - kvůli tomu, že se dioptrie tak dvakrát za rok mění.
Až jsme přišli do jednoho optika - v nemocnici na fakultce - v Ostravě - a tam nám řekli, že je možost udělat "menší průměr skel" - plastů - plastových skel, a to prý platí pojišťovna. Takže to byl jediný optik na celé Ostravě , co nám to nabídl, nechápu, proč to nenabízí i ostatní optici. Takže i když měla ty druhé brýlečky asi o dvě dioptrie vyšší než ty první, tak jsou o dost tenčí.
Ted půjdem už jen tam, a doufám, že to zas půjde, i když ted budou ty "e-liny" - půlené, něco jako bifokály.
Ale když řekneš v optiku "ztenčené plastové skla", tak oni nabídnou skoro všude jen ty placené. Vy jste teda asi měli štěstí, a nebo my sakra smůlu Napíšu to i té paní na naši starou diskusi. At to zkusí požadovat v optice a nebude muset platit nic.

A to ted máme s cilindrama ty skla - plastová - cca osm a devět dioptrií (plusky). Takže píšu pro tu paní, co sis s ní psala, že se nemá bát, není to tak hrozné

Jinak naše diskuse o očních problémech je taky:

http://www.rodina.cz/diskuse13241.htm
Veverka 81062
15.4.2008 15:55:11
aha, tak to musím čekat, děkuji moc moc moc a hezký den:-)
Leonie + 2 lvíčata 70868
15.4.2008 14:40:50
Veverko, obávám se že se jí asi nedovoláš, dokud sem lucka nepřijde nakouknout. Dívala jsem se na to a v nicku mail nemá, takže bohužel....Ani sem nevěděla, že má Lucka takový problém. Nic o tom nepsala, jen ze dítko straaaašně šilhá. Tak už to víme. Takže holky, napište o tom i něco sem pro ostatní maminky co budou mít stejný problém, díky
Veverka 81062
15.4.2008 14:07:49
Prosím jak se mám spojit s ,, Lucka a špunti " jak jí osobně kontaktovat, jsem tu nová a bezradná, má podobný problém jako my s malým, díky
Veverka 81062
15.4.2008 13:58:50
Děkuji za odpověď, já odepisovala jedné mamibnce, která psala, že mají rzštěp sítnice, ale nevím, jak napsat přímo jí, jestli jí to došlo na mailíka domů ??? Můžete mi poradit ???? dala jsem odpovědět, ale napsalao se mi to tady na první místo a já nevím, jak se spojit rovnou s ní, díííky, pa
Leonie + 2 lvíčata 70868
15.4.2008 13:57:50
Tak jsem se dívala a nikde jí nemám vyfocenou ze zadu. Tak snad si to dovedeš představit, jak sem to popsalaR^
Leonie + 2 lvíčata 70868
15.4.2008 13:53:42
Renčo a určitě si připlat na ty plastový ztenčený skla aby to neměl jak popelníky....
Viki ty obroučky má tenký a přesto se jí tam vešlo (na spodek) 6DR^
Leonie + 2 lvíčata 70868
15.4.2008 13:51:40
Veverko, tak s tímto tady nikdo asi zkušenosti nemá, no musíš počkat, třeba to některá maminka se stejným problémem přečte a poradí ti. Samotnou by mě to teda ale zajímalo, páč to slyším poprvé, tak pokud zjistíš nějaké info, tak to sem prosím písni, díky.

Renčo díky za pochvalu Viki-moc mě to zahřálo u srdíčka. Opravdu to mooooc potěší, když ti někdo řekne, že máš krásný dítko, však to určitě maminky znáte.
Viki má klasické brýle, bez jakýchkoliv pérek apod. Akorát má vzadu provrtané dírky a tam jsem jí navlíkla kloboukovku, takže jí nespadnou. Jinak je má samozřejmě natvarované přímo na obličej (dělali jí to v optice) a R^R^R^
Pokusím se ještě podívat, jestli mám fotečku zezadu, aby si viděla, jak jsem jí to vymyslela
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 1094  [Dalších 364 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.