| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 1094  [Dalších 334 >>]
Janet+sluníčko:-) 75570
10.3.2008 17:07:15
Ahojj Lucko, jsem z jiné diskuse a sem jen občas nahlídnem. Jsme v záložkách Drbárny a pak Povídání nejen o očních problémech. Myslím, že jedna z nás má holčičku, co byli na té operaci, tak jim to tam "řeknu" a když tak ti tu něco napíše. Nebo přijd mezi nás.
A jaké jiné oční vady máte? My chodíme na operace do Motola (jsme z Ostravy), a máme šedý zákal.
Jinak držím palečky....R^
lucka a špunti
  • 
10.3.2008 13:29:20
Dobrá den, mám na Vás takový doraz. Máte za sebou někdo operaci šilhání?? Dcera má více očních a hlavně zývažnějších vad oka, ale jedno očíčko má dost často stočené do vnitřního koutku. 8.4.jdeme na operaci na Bulovku a přirozeně z toho mám strach. Můžete mi prosím někdo podat info, jak je to pro dítě náročné, jak dlouho budem v nemocici? Dceři je 21 měs. Děkuji Vám moc Lucie
Market+Kájinka9/02+8/05Jan 4272
13.2.2008 13:37:10
no já jsem namalovala tabuli s éčkama tak jak to vypadá u očaře vystřihly jsme s holkou krásný velký E ona si ho vybarvila jak chtěla JÁ JÍ UDĚLALa DRUHOU STRANU S KYTIČKAMA a (už ho máme skoro 3 roky) a dala jsem jí ho do ruky a ptala se jí kam ukazujou nožičky u písmenka ,které ukazuju a pochopila to hned......prostě ho otáčela jak to viděla jinak se to naučit nemůže jen tak že to bude ukazovat vlastním Ečkem
Simone.ch 16620
13.2.2008 12:50:09
Ano, takové ty E, zkoušeli jsme se ji to vysvětlit,ale bohužel marně, je dosti nesoustředěná a hyperaktivní, tohle jí absolutně nebaví,takže nemá zájem se to naučit.
Pokud máte nějakou radu, jak E dítě naučit, budu ráda.
Ale je fakt i sestry na oční klinice mi říkaly,že je na to malá.
Market+Kájinka9/02+8/05Jan 4272
12.2.2008 13:57:42
fíha jaké háky???myslíte éčka?E ...moje dcera se je musel anaučit taky ve třech letech ,když šla na vyš.očí je dalekozraká a byla tupozraká ,tupozrakost jsme vycvičili za 5měsíců..trvalo jí to asi tři dny než se "éčka " naučila
Péťa,Lucinka/01 a Jenda/06 73556
11.2.2008 20:10:00
Maminky prosím Vás nemáte někdo zkušenosti s astigmatismem u dětí?
Eva,Martínek 17-měs,
  • 
11.2.2008 13:54:35
Dobrý den,reaguju na dotaz ohledně očního vyšetření.Nechápu požadavek vaší p.doktorky,naučit tříleté dítě háky.Podle mě(dělám optometrii)je vyšetření zrakové ostrosti stejně přesné ať děťátko rozeznává obrázky nebo háky,nehledně k tomu, že háky může být zmateno a vystresováno,takže celkový výsledek vyšetření může být zkreslený.U nás se děti do šesti let vyšetřují jen na obrázcích,takže si s tím nelamte hlavu.Dalších vyšetření při šilhavosti je více a záleží na každém lékaři,co zvolí a čím začne.Ale jsou to spíše jednoduché oční testy,tedy s tím nebývají obvzkle problémy.Mejte se a držím pěsti.Eva
Simone.ch 16620
9.2.2008 14:32:33
Dobrý den, mám skoro 3 letou holčičku a máme pocit, že šilhá (manžel měl v dětství okluzor), když jsme byli u očařky cca v 1,5 roce, řekla,že se to může ještě upravit a máme přijít ve 3 letech a naučit jí tzv. háky, což se nám tedy absolutně nedaří, když jsem mluvila se zdr. sestřičkami (které pracují ve školce ve speciální oční třídě), tak říkaly,že tak malé dítě nemá šanci se to naučit, bude tedy očařce stačit k vyšetření , aby uměla jen ty obrázky nebo jsou ty háky tak důležité? Díky moc
Leonie + 2 lvíčata 70868
4.1.2008 18:14:09
Žanet je to tak, Evista ti napíše že tě přidala a můžeme si tam konečně dávat fotky, bude to bezva, se těším,.....

Evisto, už mi to šlo jak si napsala celou adresu........... huraaaaa

Mochi, vítám tě mezi náma. No upřímně, mně se zdá že nešilhá, ono jak je to z boku, tak to dost zkresluje, co takhle dát jinou fotku????????
Brýlím bych se nebránila, my je nosíme od 14 měsíců a malá je spokojená a ač to bude znít divně, těm dětem velice sluší a okolí se líbí a budí pozornost (v kladném slova smyslu), takže se toho neboj a nebran se. Ale určo pošly jinou fotku
Janet+sluníčko:-) 75570
4.1.2008 18:08:43
Ahoj holky,
tak jsem se zaregistrovala. Uf. :-))
Dala jsem si Jméno Žaneta a Maruška a přezdívku Bakinek, tak nevím, pod čím to tu bude, tak kdyby náhodou pod "bakinkem", tak ať víte, že jsem to já :-))
Bakinek byl totiž můj milovaný pejsek (vloni nám umřel - dobrmánek - miláček).
Dala jsem, že chci být přítelem těch stránek rodina.cz/ocicka a napsalo mi to, jako že jo, a že správce bude informován emailem, o tom, že chci psát na tyto stránky a musí to schválit. Tak to mi asi přijde mailem, že to Evista schválila. Asi. No a pak už by mi mělo asi jít vložit nějakou fotku Marušky a Vánoc. A tak. No uvidíme. ....
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 1094  [Dalších 334 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.