| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 1094  [Dalších 344 >>]
Sedmikrásky 66951
7.4.2008 12:07:36
Pěkný den,
chtěla bych Vás požádat jestli by jste mi někdo mohla dát tip na dobrou kliniku nebo očaře v ČR ohledně šilhání.
Malá má 9 měsíců a od 3 měs. pozoruji šilhání, když se na něco zaměří, doktorka říká, že děti do 1 roku na to mají "nárok", což se mi moc nelíbí. Tak jsem si nechala vystavit doporučení k odborníkovi a tak chci ji nechat vyšetřit jinde.
Na netu jsem našla nemocnici v Třebíči s paní MUDr. Marií Kousalíkovou (pokud by jste měl někdo zkušenost uvítám:-) ), chtěla bych to totiž první zkusit cvičením nebo jiným způsobem jen ne operací.
Za všechny názory předem moooooc děkuji Lucie
Patricie
  • 
17.3.2008 12:26:16
Lucie, máme asi podobný problém. Pokud chceš, napiš mi na email. Patrika
lucka a špunti
  • 
14.3.2008 20:47:46
Holky, strašně moc děkuji za reakce. Valeri, Tobě díky moc za odpověď - je to přesně to, co jsem potřebovala slyšet. Snad to bude taky probíhat tak v pohodě jako u Vás. Ale Valče jak zalepím oko, tak je úplně vyřízená a ta hadička, to bude síla. U nás to asi taky nebude jedna operace,Valuška šilhá opravdu hodně, obě očička, ale hlavně to jedno. To má úplně v koutku. Tak strašně moc děkuji a kdyby mě něco napadlo, napíšu mail. Ale nechci Tě zbytečně otravovat, Tvoje odpověď byla naprosto dostačující.
Přeji malému, ať to zvládne co nejlépe a hlavně ať těch operací je co nejmíň.
Moc, moc děkuji Lucka
Valeri, Davídek 5/04 25085
14.3.2008 16:03:33
Ahoj Lucko, my jsme se včera z Bulovky vrátili. V nemocnici je to na 3 dny. V úterý ráno se nastupuje a ještě se provádí vyšetření, ve středu dopoledne operuje a ve čtvrtek ráno po vyšetření se jde domů. Opravdu se není čeho bát, i když já jsem byla předem taky úplně vystresovaná. Zvládli jsme to tam v pohodě, a na oddělení byli všichni moc milí. Pro nás byl nejhorší ten první nástupní den, který se zdál nekonečný, Dáda se strašně nudil, byl nevylítaný a žádné hračky, knížky ani hry z domova ho nezajímaly, a chyběl mu pohyb venku. Ale zvykli jsme si a dneska se mě ptá kdy zase půjdeme na chodbu a do "jeho" pokoje.
Samotný pobyt na operačním sále trval asi 45 minut, po probuzení z narkózy byl Dáda neklidnej a strašně mu vadila kanyla v ručičce(tu děti musím mít až do druhého dne do rána), ale ustáli jsme to. Hodně pomohlo že jsem si od sestřiček nechala taky zavázat ruku, jako že mám taky kanylu, pak už byl spokojenej a nevadilo mu to vůbec. Zalepené očičko jsme taky měli do rána, ale to mu skoro nevadilo, stačilo vysvětlit že ostatní děti to musí mít taky. Očičko vůbec nebolelo ani nebolí, na bolest si nestěžoval ani jednou. Dostali jsme mastičku a musíme 3x deně mazat. V pondělí jdmeme na kontrolu k Dr. Zobanové. Šilhání je viditelně lepší, ale v našem případě bohužel jediná operace stačit nebude, Dáda šilhal oběma očima a navíc i výškově.
Doufám že jsem ti pomohla, pokud by tě cokoliv zajímalo, můžeš mi napsat na val.eri@seznam.cz
Martina_Sam_Nath 8848
12.3.2008 15:32:07
Ahoj

jo jo
Máme Nathana, měl 5 týdnů :o)). Hlavní důvod, že nakouknu opravdu jen málokdy. Prostě můj volnej čas už není můj :o)).
Ale nějak jsme se už celkem sžili tak si zas kousek toho času na sebe najdu :o))

Hodně zdraví všem :o)
Leonie + 2 lvíčata 70868
12.3.2008 12:51:22
Martino a ty už máš druhý mimi? A kdy se ti narodilo? Teda doufám, že si tě s nikým nepletu, máš synka Samuela a občas si sem chodila?
Martina_Sam_Nath 8848
12.3.2008 9:24:20
Ahoj

moc nestíhám, měla jsem problémy i se sebou a dneska mám chvilku tak relaxuju.
Lucko, pokud jste u dr. Zobanové a operace bude od ní na Bulovce, není se čeho bát. My k ní jezdíme z Brna, operovala mi syna poprvé loni, letos mu bude rovnat druhý směr. Přístup její, všech na bulovce, péče byla naprosto úžasná. Srovnání mám s nemocnicí tady v Brně a je to nesrovnatelné. Není se čeho bát.
Pokud chceš a máš trpělivost, tak mi klidně napiš na mail, jak si zas najdu chvíli čas, ráda ti odepíšu.

Ahoj
Janet+sluníčko:-) 75570
11.3.2008 20:15:40
Lucko, děkuju. Vám taky přeju jenom aby se to zlepšovalo. Určitě mezi nás přijd. Tady je to jen na poradu o očních problémech, ale tam na "Povídání nejen o očních problémech" jsme tam fakt supr parta, povídáme o všem, vkládáme fotky svých dětí i nás do alba. A všechny máme děti s očními problémy. Teda holky mají šilhající děti, my jsme jediní, kteří k tomu ještě máme ten vrozený šedý zákal. Víc je o nás napsáno v našem deníčku, na který máme přístup jen my které chodíme do naší drbárny, at si to tu nečte každý. Ale jestli bys chtěla mezi nás, tak tě určo vezmem ~s~
adresa je teda:
http://www.rodina.cz/diskuse13241.htm

Tak určitě přijd.
Mrzí mě, že jsem nenašla nikoho, kdo by ti poradil, s tou operací. Taky vím, jaké to je, když ti řeknou, že vidí jen světlo a tmu a možná obrysy. Tohle mi taky řekli na Fakultce v Ostravě, když jí to zjistili - ve čtyřech měsících. Nějaká "výborná" doktorka v porodnici to totiž nepoznala, i když se od roku 2002 dělá už v porodnici na šedý zákal novorozeneký screening...:(:-©:-©:-©
lucka a špunti
  • 
11.3.2008 14:06:01
Žaneto - a samozřejmě i Vám moc držím palce. Ten začátek asi také nebyl jednoduchý. Hodně štěstí.
lucka a špunti
  • 
11.3.2008 14:03:58
Ahoj Žaneto, moc děkuji na reakci. Nakouknu k Vám. Dcera má rozštěpy na sítnicích u obou očí a jedno očičko menší.
V Motole jsem rodila a hned po porodu i skončila na očním. Nevím, jestli to bylo tím totálním rozhozením po porodu(že neni něco v pořádku), ale z Motola jsem utekla k dr. Zobanový. A jsem moc ráda. Dceru chtěl dr v Motele vyšetřit pouze v narkoze a u pani doktorky Zobanový to šlo najednou i bez narkozy. Hlavně jsem si tam hned druhý den po porodu vyslechla ortel, že asi vidět nebude, možná tak světlo-tma a obrysy. Dnes to musím zaklepat. Kdyby vada nebyla tak viditelná, tak nepoznáme, že špatně vidí. Určitě bude celý život v něčem omezená, ale VIDÍ. Díky za reakci Lucka
[<<Předchozích 740] Názory 741750 z 1094  [Dalších 344 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.