| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šilhavost

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 970] Názory 971980 z 1094  [Dalších 114 >>]
elindra 28290
9.3.2006 19:50:04
Martino, máme ty samé. Jsou to nejmenší okluzory na trhu. Ono se to nepřilepí silně jako náplast, sundavat se to dá dobře. Taky lepím i přes obočí a kolikrát v tom fofru pěkně nakřivo :-) Doktorka nám píše 2 balení.
Musím se naučit sem dávat fotky...
Martina,chlapeček03,holčička99 41776
9.3.2006 19:39:37
V případě nesnášenlivosti oční náplati ty čtverečkové obavzy je jmenují: kompresy z gázy (5x5cm),
No teď jsem se dívala na naše oční náplasti, mám je také na předpis, musím zjistit zda mě tam paní doktroka napsala počet nebo zda mě ošidili v optice, mám krabičku s 30ks Opticlude mini. rozměr je 5x6cm,
Holky jaký rozměr máte vy, zkoušela jsem je přiložit malému na oko a zakrývá mu to i obočí, tak nevím zda nejsou dost velké a zda nebude problém při odlepování aby ho to nebolelo(myslím když mu to budu sundávat z obočí)díky Martina.
Ivana
  • 
9.3.2006 8:49:04
Ahoj Jani, my máme Pro - ophta Junior Mini - je jich tam 100 a bez doplatku, pokud jsou na předpis. Žádnou reakci nemá a to má docela citlivou pleť. Jsou tam ještě samolepky, které můžeš dávat pro zpestření na klapičku. Dřív jsme měli jiné, ale ty byly opravdu agresivnější. To na ty brýle měl synovec a moc to dobré opravdu nebylo a švagrová říkala, že je s tím špatná manipulace. Ráďa má mít klapičku tak 2 hodiny, dříve déle. Několikrát si ji sundavá, tak mu dávám jinou /potom už špatně drží/ a opravdu nemá vyrážku, nic takového. MUDr. říkal, že nosení klapičky je opravdu důležité, tak se neboj, že je to zbytečné. Nám se to hodně zlepšilo po 5 měsících. Iva
Jana
  • 
8.3.2006 20:53:27
Díky moc za Vaše zkušenosti. Myslela jsem, že vůbec okluzor nebude chtít a bude sundávat celé brýle. Ale problém je právě tady v tom, že má pořád hlavu nahoru nebo dolů. A my s manželem pořád jenom chodíme a říkáme ať dá hlavu správně a i když je to teprve třetí den, tak už mě to nebaví. Tak něco musím vymyslet, aby ten okluzor neměl zbytečně a očka se mu spravily.
elindra 28290
8.3.2006 20:23:58
Jano, my používáme lepící okluzor Opticlude, máme to na předpis. Nejdůležitější je, aby si to nestrhával několikrát za sebou, pak vzniká podráždění kůže. Moje dcera (19 měsíců) nosí okluzor třičtvrtě dne, každej den. Občas jí to namažu miminkovským krémem na opruzeniny a jde to. Lepící okluzory jsou určitě lepší, protože to "švindlování" kazí oči a je horší než kdyby to neměl vůbec. Jo a ještě mám je na předpis a v některých optikách chtějí doplatek, někde ne.
Tak to dobře zvládněte, ať se rychle rozkouká! :-))
8.3.2006 20:13:30
Ahoj Jani, zatím nemá osobní zkušenost,(brýle budeme mít příští týden), paní doktroka mě poradila přilepit ještě k brýlím, čtverečkový obvaz, dát více čtverečků na sebe tak aby při nasezení brýlí leželi čtverečky malému na očiku a on nemohl švindlovat.Náplasi na očička prý můžou podráždit, je to individuální, ale je nutné mít ještě i okluzor na brýlích a na tom teprve obvaz.
Jana
  • 
8.3.2006 19:19:36
Ahojky, chtěla jsem se zeptat. Můj tříletý syn nosí od pondělka okluzor. Má ho mít celý den a na celý týden kromě neděle, akorát že mi přes ty brýle buď nadkukuje nebo podkukuje. Má takový okluzor co se dělal přímo na obroučky a nasazuje se ´pomocí gumičky na brýle. Tak uvažuju, že mu koupím přímo ten na zalepení oka aby nešvindloval. Chci se zeptat, jaké máte s tím zkušenosti. Není potom to očičko z toho věčného nalepování a odlepování podrážděné?
Ivana
  • 
5.3.2006 9:52:05
Ahoj,
nás obroučky stále něco přes 800 Kč, dále příplatek za tvrzení a ztenčování skel, takže jsme doplácely něco okolo 800 Kč. Jak to tady čtu, tak to jsme na tom ještě dobře. Ale obroučky jsou dobré. I.
Eva
  • 
4.3.2006 17:37:38
Ahoj Marti,moc díky za pochopení.Přeju vám,aby vám to vyšetření dopadlo dobře.My jsme teda ze Zlína,ale taky tady máme optiku Top optik Grůzová a musím říct,že tam mají výběr velký a hlavně jsou ochotní a pomůžou s výběrem obrub.Jo naše brýle stály 1800,ale za předpis nám odečetly skoro 500,takže jsme nakonec doplácely neco málo přes 1300.
3.3.2006 22:51:25
tak teď jsem se dívala že na Kobližné je Fokus ten bude určitě drahý, ale od 1.3. mají akci více zde: http://www.fokus.cz/cz/cz-akceK.php,já jsem brýle objednávala 28.2. ;-) až doma jsem zjistila že mám na fokus 10% slevu , používám kartu RENOME, (jede v tom baťa, droxi, fokus a jiné) mohla jsem případně ušetřit dalších 230,- kč :-)ach jo , tak příště :-).
[<<Předchozích 970] Názory 971980 z 1094  [Dalších 114 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.