| Písanka | 70755 |
|
2.1.2012 12:28:52
Dobrý den,
chtěla bych se poradit, Týnka (2 roky) má asi zánět spojivek.Včera měla 2x malinko zhnisaný koutek oka. dneska jí nehnisá a ani doránaho neměla zalepené,jen v koutku měla maličko.Oko má jen trošku červené jinak nic. Volala jsem dr. a ta mi řekla, že návštěva u ní není nutná a at jí kapu optalmo septonex a kdyby se to zhoršilo, tak at s ní přijdu. nevím, jestli jí brát ven, nesvítí,nefouká. Na oko si nesahá je jen na pohled červenější. Myslela jsem, že bych ji vzala jen na půl hod.na procházku,ale nevím. Nikdy jsem zánět spojivek neměla. |
| Aleksandra | 36158 |
|
|
19.4.2011 20:26:28
prosim jen o kratkou informaci, zda deti meli i nudle v nose nebo be?
predem dekuji sn |
| Mab |
| • |
30.3.2011 21:19:50
Bromelie co považuješ za lepší kapičky? Lékem první volby bývá např. Floxal a ev. mast. O-Framykoin na noc při opravdu velkém zánětu (jinak kapky většinou dostačují samotné) a to opravdu může předepsat pLDD. U nás na očním by čeklai tak možná 3hodiny a ne-li víc, je tu málo doktorů a takovéhle případy řeší při recidivách zánětů či dalších komplikacích. Ale běžný zánět spojivek je opravdu v plné kompetenci PLDD. Navíc PLDD třeba doporučí i napíše něco na rýmu - třeba na hnisavou rýmu Pamycon, což očař neudělá.
|
| Miri+L&M&K | 53516 |
|
|
30.3.2011 13:58:38
V pondělí jsem akorát byla s mladším u naší mudry, protože se mu zalepily oči v neděli a v pondělí ještě víc. Kapala jsem Opthalmoseptonex a nepomohl. Mudra dala ATB kapky a hned večer to bylo lepší. Ani jsem se neptala, jestli to by zánět spojivek. Hlavně, že mu to zabralo a zítra kapeme naposled. Určitě ke svojí mudře
![]() |
| Raduza | 68805 |
|
|
30.3.2011 13:55:32
Mab, proto, protože nemůžou předepsat ty lepší kapky a mastičku. Naše dr. nás tam posílá kvůli tomu.
|
| Mab |
| • |
30.3.2011 13:09:00
Proč na oční, je to běžná dětská infekce, kterou léčí PLDD. Pokud jsou ospalky zelené , tak budou asi lepší atb kapky do očí, sluneční brýle, nekoukat na TVa pod.
|
| Balbína | 99798 |
|
|
30.3.2011 10:51:12
kapu ofthalmoseptonex, dávám sluneční brýle (sluníčko je nejhorší, to je lepší zůstat doma) a většinou máme za dva dny pokoj. Pokud by se ti ale nezdály, můžeš zajít k dr, napíše asi navíc mast nebo nějaké ATB kapky,
|
| Raduza | 68805 |
|
|
30.3.2011 10:39:14
TAk jestli můžeš, běž rovnou na oční.
|
| stressya + 2 | 105174 |
|
|
30.3.2011 10:25:22
Přesně tak, ta "zelená nudle" byla v oku, když jsem jim je čistila, abych je odlepila, měli tam tvrdé zelené ospalky, ale i takové měkké zelené, prostě takovou zelenou nudli... Mladšímu už oko slzí, a znovu se zalepuje, má ho trošku červenější, takže odpoledne vyrážíme k dr...
|
| rotrecka | 67157 |
|
|
30.3.2011 9:39:09
No tak já pochopila, že ta zelená nudle byla v oku. Pokud to mají dva tak to asi zánět bude. U nás to měla zrovna jen mladší dcera a vystačili jsme s opthalmoseptonexem kapky a mast na noc.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.