| Ekaterina | 67693 |
|
27.5.2010 8:53:34
Jo, a "nechat vyhnisat" rozhodně nedoporučuju - s očima není žádná sranda. Neléčený zánět spojivek se může rozšířit i na rohovku a to už pak není legrace.
|
| Ekaterina | 67693 |
|
27.5.2010 8:51:59
Já to dělám tak, že zkusím nejdřív Ophthalmo-Septonex (přes den kapky, na noc mast). Pokud se to do dvou dnů nelepší, mažu k dr., ono to pak už většinou chce antibiotika (lokálně do očí).
|
| Broňa + 2 | 82545 |
|
|
27.5.2010 8:49:14
Ahojte! Prosím o radu, nemám s tím vůbec žádnou zkušenost...
![]() Synovi (necelé 4 r.) se dnes spustil zánět spojivek, celkem slabý... k Dr. se mi nechce. Je něco, co se dá koupit v lékárně bez předpisu? Příp. musím ho vůbec něčím mazat, "nevyhnisá" to samo? (Je problém mu cokoliv do očí dát, jen ráno, když jsem mu chtěla hnis z očí vytřít tampónem s vodou... )Kojit nekojím... A takový naivní... mám plány na víkend... Mám je rovnou zabalit? Jak dlouho to tak může trvat??? Jestli víc než týden... po těch deštích už déle doma sedět nevydržím!!! |
| Bumbi&05,08,10 | 42508 |
|
|
20.5.2010 11:03:45
při koukání na televizi se zánětem spojivek mě oči víc slzí a většinou pak i řežou, takže něco na tom doporuční rozhodně je. Když se nelze vyhnout práci na počítači, pomáhá mi pracovat u PC ve slunečních brýlích. Prostě nedráždit oči moc světlem.
|
| Balbína | 99798 |
|
|
20.5.2010 10:29:03
tak my chodili, ale určitě s brejličkama. Sluníčko hrozně vadí i vítr.
|
| Hana |
| • |
20.5.2010 9:57:16
dej si pozor, je to hodně infekční - nesahat do očí, dbát na to, abyste vy z rodiny měli každý svůj ručník...
|
| Kalamity YANKA | 95278 |
|
|
20.5.2010 9:17:06
no já se zánětem spojivek ven musela...chodila jsem pro starší, každopádně brýle, klidně i na doma.....a kapat kapat kapat.
děti to ode mě mikdy nechytily, ale nikdy to ode mě nikdo nechytil, já měla oči červené a zhnisané, pálící bolící a všichni ostzatní byli vždycky v pohodě ![]() dokud nélétají pyly, je dobře, ty by ti to dráždily ještě víc.. ať se ti uleví, znám to moc dobře, je to opruz ![]() |
| Kalamity YANKA | 95278 |
|
|
20.5.2010 9:17:05
no já se zánětem spojivek ven musela...chodila jsem pro starší, každopádně brýle, klidně i na doma.....a kapat kapat kapat.
děti to ode mě mikdy nechytily, ale nikdy to ode mě nikdo nechytil, já měla oči červené a zhnisané, pálící bolící a všichni ostzatní byli vždycky v pohodě ![]() dokud nélétají pyly, je dobře, ty by ti to dráždily ještě víc.. ať se ti uleví, znám to moc dobře, je to opruz ![]() |
| Miri30 | 11611 |
|
|
20.5.2010 9:01:16
Ven s brýlemi, když příliš nefouká. Což třeba u nás teď rozhodně není, tady funí jak blázen. Nebýt na přímém slunci. Já na záněty trpěla jako dítě, což je dost let, ale tehdy bylo doporučení - TV určitě ne, ani nečíst či jinak namáhat oči, žádné ostré světlo. Nevím, jestli to není zbytečně přísné, každopádně pokud se oči namáhají, tak potom více svědí - to vím z vlastní zkušenosti. A TV mě osobně opravdu vadí dost.
|
| Ocicko | 32104 |
|
20.5.2010 8:59:39
nu ja bych teda nesla - chranit si oci musis - a je to infekcni pozor
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.