| kili |
| • |
20.5.2010 8:56:15
čtení nebo sledování obrazovky bych neměl za nějaký problém a nevím, čím by to mohlo špojivkám škodit, ale jestli Vám to poradil ophtalmolog, tak asi nějaký důvod má. Chodit ven bych nedoporučil bez ohledu na slunečno či zataženo, zánícené spojivky nejsou odolnéí proti infekci (prach).
|
| remus | 99695 |
|
|
20.5.2010 8:53:38
Dej sluneční brýle a pozor na vítr, ten také vadí, z knížky nic nevyzařuje, tak to oči tolik nenamáhá, ale pokud dcerce už neteče hnis, tak bych jí pohádku pustila, ať si i na tu vezme brýle, ty si už rovnou mázni framykoin, ať se ti ten zánět nerozjede tak jako holkám.
![]() |
| Cimbur | 64764 |
|
|
20.5.2010 8:53:30
Jenom ať do očiček nenafouká nebo nanapráší.
|
| Surikaty | 71669 |
|
|
20.5.2010 8:52:06
U nás je taky pod mrakem, ještě neprší. Jak jsme zavřený doma, tak z toho hrabe všem - mě i jim.Děkuji za odpověď.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
20.5.2010 8:45:06
Když není sluničko, tak určitě ano. U nás na vých. Moravě je takové idelání deštivé počasí
, takže aspoň nelétají pyly. Jak je to u vás, nevím, ale sluneční brýlky rozhodně dej. |
| Surikaty | 71669 |
|
|
20.5.2010 8:41:28
Může se chodit při zánětu spojivek ven? Mám oči nějak chránit (sluneční brýle)?A je nějaká možnost "nechytnout to" taky? S dcerou jsem byla v úterý, tak už to má jakž takž. Hnis začíná malé (půlroční), ale nemá je zarudlé (a ta je v hlubokým, takže tam ji nefoukne). Dnes ráno manžel a mě jakoby taky svědí, ale zatím ani hnis ani červený. A co děláte s malými dětmi, když si má oči chránit (dr.nedoporučila TV), ale třeba při čtení knih taky namáhá oči, ne? Děkuji moc.
|
| Raduza | 68805 |
|
|
28.2.2010 7:41:47
TAk to já mám problém i s osmiletou :-(. Běžte k dr. pro jiné kapky a mastičku.
|
| Eva + Klárka2/07 | 93216 |
|
|
27.2.2010 21:13:44
Protože to máš už přes týden. a už to měla dobré (můj názor) a zčervenalo jí to. A alergie už začínají - na pyly, tak proto si to myslím.
Ale možná to je bakteriální, ptž nakapat a namazat je docela problém. Mažu to opthalmo-framykoinem, ale tak, že Klárka zavře oko, dám to do koutku a rozmažu. Do otevřeného oka to nejde. |
| Raduza | 68805 |
|
|
27.2.2010 20:20:13
Proč myslíš, že je to zrovna alergický zánět spojivek?
Dcera teď po několika letech dostala zánět a myslím, že zrovna infekční. Měla samozřejmě dnes jet na hory. Prý stačí dva dny a může jet (i když dr. se na mě dívala jako, že proč by jet nemohla . Projevuje se to prakticky stejně. Když je rýma, tak může vstoupit do oka infekce. Já měla jednou infekční zánět spojivek skoro měsíc až jsem vynechala kapky a jen mazala. To pomohlo hned. Bohužel už nevím jak se mastička jmenuje co dr. dávala malé na spojivky (ve školce to měla docela často). TEd má Maxitrol. |
| Eva + Klárka2/07 | 93216 |
|
|
27.2.2010 20:09:00
Klárka měla předminulou středu ve školce červené oko. Za 2 dny to měla v druhém. Kapala jsem opt-septonex a na noc opt.-framykoin. V po jsme šly k dr., ta mi řekla, že kapat a mazat co 3 h. Takže od pondělka jsme na to najely pořádně. A včera odpoledne a dneska zase odpoledne (byli jsme na návštěvě) se jí zase trochu "prokrvilo" oko. Taťka je alergik, zrovna mu začíná alergie, svědí ho oči, tak jsem jeho kapkama kapla Klárce. Hned to pomohlo, přestala si to i třít.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.