| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zubní kaz

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 1409  [Dalších 1179 >>]
Luc. 57250
9.1.2014 9:30:45
Zubaři dávají dětem nějaké oblbováky, jakoby anestetikum, jsou to kapky do pusy, dítě pak moc nevnímá co se děje a zákrok je v pohodě.
kdyzsluncenesviti 89186
9.1.2014 9:06:44
Synovi dávají před zákroky nějaký "oblbovák". Každopádně i tak musíme na větší zákroky jezdit ve dvou a minimálně 3 lidi držíme a čtvrtý pracuje. Zrovna zítra nás čeká pečetění stoliček při kterém musí být v naprostém klidu. To zas bude akce. ~8~
a je to? 72327
9.1.2014 9:00:47
Potřebuji poradit, jak u zubaře zklidnit dítě, když se mu vrtá zub.
Mladá si poslední dobou stěžuje na stoličku. Už jednu plombu má, takže ví, co ji čeká. Když jsme byli na prohlídce před půl rokem (a pak ještě v mezičase kvůli kývajícímu se mléčnému zubu), měla jsem co dělat, abych ji udržela. Sestřička asistovala, zubařka dělala co mohla.
Četla jsem něco o diazepamu, ale moc se mi to nezdá. Nemám s tím zkušenosti. Tak čím mladou zklidnit, aby sebou tolik nemlela, aby otevřela pusu?
Pomoc :(
hamik 140478
27.12.2013 12:42:06
mam podobny problem u 8 mesicniho syna akorad ma prvni zub a kraje ma bile prostredek zluty nevim co to muze byt.ze by kaz tak brzo je to mozne???~a~
Duhová + kulička 116333
10.12.2013 21:36:55
Já to mám naprosto stejně jako ty a odpověď jsem na to ještě nenašla. Zuby mám taky spravené. Mojí dcerce taky ráno bohužel z pusinky nevoní a to jí před spaním zoubky pečlivě vyčistím, má jich zatím jen pár, jako perličky a stejně...

Když jsem ale řešila, proč se mi tvoří i přes pečlivé čištění zubní kámen, tak jsem našla, že někteří lidé mají více mineralizované sliny, takže tam ten zubní kámen vzniká mnohem snadněji. Takže z toho usuzuju, že prostě ty moje sliny nemají zcela optimální složení, aby tu pusu "udržely" přes noc v příjemném stavu. :-) To je ale pouze moje domněnka.
Líza 17721
10.12.2013 17:32:56
Inko, před snídaní tomu moc nepomůžeš, protože všechny zbytky jídla, plak a bakterie od snídaně ti potom zůstanou v puse.
wer
  • 
10.12.2013 17:32:20
Já bych změnila zubaře. Prostě ať je objedná co nejdřív a kazy spraví, ~a~ čekat do dubna.

Osobní zkušenost: Po pastě elmex měly moje děti takové hnědé skvrnky na zubech. Prý to způsobuje nadbytek fluoru.
Nemyslím že nadbytek fluoru v té pastě, ale celkově v těle. Já používám i fluoridovanou sůl, a s dlouhodobým používáním té kvalitní pasty se to nějak sečetlo.
Winky
  • 
10.12.2013 17:00:23
Tak mi tedy prosím vysvětli, jak to s tema slinama je. Taky jsem slyšela odborné nazory, ze sliny zubum neškodí, naopak nedovoluji bakteriim aby se premnozily atd, takže kdyz si vyčistím večer pečlivě zuby, jsou ok až do dalšího jídla.
Ale jak je teda mozné, ze ja si zuby vyčistím fakt tak 5 minut predtim než si jdu lehnout, v noci nic nepiju, rano se vzbudim a v puse mám "jak v polepsovne" - proste hnusná pachuť, neliba vůně a tak. Co teda v te puse mám, proč se mi to děla? Ja si musím rano vyčistit zuby hned jako první věc kdyz vstanu, neexistuje abych se nejdriv šla nasnidat a cítila si zuby až po jídle, to bych sama se sebou nevydržela a asi bych ani chuť žádného jídla necitila. Zuby mám teda spravované, stoličky všechny, ale to uz od mladi, posledních cca 10 let žádná zmena.
Shayla a 3 kluci 43054
10.12.2013 15:15:16
Zmen zubare za nekoho, kdo se umi chovat slusne.
Duhová + kulička 116333
10.12.2013 13:53:49
Doporučuji pročíst si tento dokument vydaný Českou stomatologickou komorou.

http://www.dent.cz/detail-novinky.php?id_polozka=184&id_strana=4
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 1409  [Dalších 1179 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.