| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zubaři a zubní kliniky

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 3606  [Dalších 3416 >>]
Kaipa 98564
13.5.2021 18:39:04
Okolíku, vůbec se neomlouvej, já taky čtu selektivně.
* Liv 30003
13.5.2021 18:38:27
kaipo, díky za poučení, myslím že s porozuměním čtenému textu problém nemám

zkusím ti ještě jednou napsat, v čem je z mého úhlu pohledu potíž:

buď jsem ráda, že mi někdo vyšel vstříc, nebo ho veřejně properu na rodině, oboje najednou se mi nezdá příliš vhodné

ano, jsem lékař, termíny objednání s pacienty neřeším, to není moje práce, na to je sestra/recepční

osobně termín řeším jen s lidmi, na kterých mi záleží (rodina, přátelé, sousedi:-)
dost by mne mrzelo, kdyby někdo, komu poskytnu servis nad rámec svých povinností si pak nade mnou povzdechl na veřejném serveru (a do budoucna bych svůj postoj k němu dle toho přehodnotila)
Okolík 129526
13.5.2021 18:37:17
Kaipo, promiň, že se znáte i mimo ordinaci jsem přehlídla.
Kaipa 98564
13.5.2021 18:28:59
Liv, ty jsi zřejmě lékařka... ty se svými pacienty nekonzultuješ termín objednání? Mně se u žádného lékaře NIKDY nestalo, aby mi nenabídl víc termínů nebo se mě neptal, kdy se mi to hodí. Asi mám tedy nebývalé štěstí.
Pro upřesnění: termín řeším v drtivé většině se sestrou. Pochopitelně se musím podřídit ordinační době, ale je to vždy o dialogu.
Kaipa 98564
13.5.2021 18:25:26
Liv, četla jsi pořádně? Evidentně ne (nebo tam je nějaký problém s pochopením psaného textu). Závěr úvodního příspěvku zní: "Jen povzdech, jinak jsme rádi, že ji vzala."
Předpokládám, že průměrný čtenář z toho pochopil, že to je obecné zamyšlení ilustrované na konkrétním příkladu, naprosto to není zaměřené proti konkrétní paní doktorce (to bych musela být blázen). Je to takto už srozumitelnější?

* Liv 30003
13.5.2021 18:17:58
Kaipo,
chápu to správně, že ta zubařka, jejíž pracovní dobu tu rozebíráš a poněkud kritizuješ je sousedka, která ti vyšla vstříc s ošetřením tvé maminky, která u ní není vůbec registrovaná a pak dále i s domluvou dalšího termínu dle tvých možností?

Čtu to správně? Nebo mi něco uniklo?

Pak se jen modli, aby dotyčná zubařka taky nechodila na rodinu.
protože být jí, příště bych se na na tebe i tvou maminku zvysoka ....
Žžena 83005
13.5.2021 18:07:56
Rigel,
no ano. Zubní kazy nevznikají samy od sebe zevnitř zubu. Vznikají tak, že začnou na povrchu, třeba v mezizubním prostoru, kam není vidět, a postupně prorůstají dovnitř, až prožerou třeba celý zub. A ano, je to v drtivé většin případů tím, jak umíš udržovat hygienu zubů. A tím je myšleno také (nebo hlavně) míst, kam není vůbec vidět. Tj. mezizubní prostory, prostory za osmičkama atd.
Kaipa 98564
13.5.2021 17:39:59
Okolíku, psala jsem, že to je sousedka, daly jsme řeč (když jsme domlouvaly další návštěvu, řídí se to podle mě, musím být volná, abych mohla mamku dopravit, tedy řídí se to paní doktorkou, jak má volno, ale hledáme termín, který by vyhovoval oběma). A po nás už nikdo nebyl, tak jsme mohly chvilku hovořit).
Okolík 129526
13.5.2021 16:26:35
Samozřejmě, někteří zubaři odcházejí do zahraničí, tam si vydělají na byt a ordinaci a v lepším případě se vrátí do ČR. V horším (pro nás pacienty) zůstane v cizině.
Čerstvě vystudovaný zubař, bez rodinné tradice a vybudované ordinace je v ČR v háji. Ještě se může nechat zaměstnat v některé zubařské "firmě", ale tím si na ordinaci nevydělá....
PS. Kaipo, jak víš, že jinde neordinují?
Lavi 32665
13.5.2021 15:33:04
Kaipo, hlavně je jich strašně málo přijímáno ke studiu. Kamrádky dcera chtěla jít studovat zubařinu, ale bohužel. Zájem o studium má přes 1000 lidí, ale přijmou jich 90. V ČR jsou pouze 3 fakulty, kde se dá tento obor vystudovat.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 3606  [Dalších 3416 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.