| Lassiesevrací | 134328 |
|
13.5.2021 15:21:26
Málo studentů. Dostat se na stomatologii je náročnější, než dostat se na medicínu.
|
| Lassiesevrací | 134328 |
|
13.5.2021 15:20:37
Máš tušení, kolik stojí vybavení takové zubní ordinace?
|
| Kaipa | 98564 |
|
13.5.2021 14:52:42
Termix, nečteš pozorně. Psala jsem, že jinde neordinuje, a taky to, že stejně to má zubař, který má dveře proti ní.
Proč je podle tebe málo zubařů? Málo studentů? Zubaři masově odcházejí do zahraničí? |
| Alžběta174 | 150415 |
|
13.5.2021 14:33:35
Rigel, zubní prevenci bez jakéhokoliv zásahu mám 2x do roka zdarma. Jinak případné další zákroky si platím. Zubní hygiena 2 x do roka fakt vyřeší hodně a zejména pak ta každodenní doma. Pak dost ušetříš za výkony u zubaře. Mám poměrně dobrou osobní zkušenost. V mládí jsem na své zuby dost kašlala, měla jsem dost kazů a plomb. Pak už jsem o ně začala dbát víc a furt jsem měla dost kazů. Udělala jsem si závěr podobný tomu, co píšeš, někdo holt má smůlu, trpí větší kazivostí, a to jsem já. Ale velký kulový. Pak jsem přešla fakt k dobrýmu zubaři, všechny plomby mě spravil a předělal, začala jsem chodit 2 x ročně na hygienu a doma je fakt poctivě čistím různými kartáčky, a roky už jsem neměla kaz. Čili asi to nebude úplně jen smůlou na zuby a jo zubní hygiena je hodně řešící, všeřešící asi ne, ale to není nic.
|
| ivaxx | 44192 |
|
|
13.5.2021 14:22:58
Poté, co naše zubařka zavřela ordinaci kvůli velkým problémům s páteří, se vůbec nedivím, že mají omezené ordinační hodiny - zkus se předklonit, předpažit a v této pozici pracovat 8 hodin v kuse. Máme zubařku v rodině, mladou, a bolesti zad už má také.
Navíc ti, kteří nevybírají šílené částky a neplatí si další administrativní pracovníky, mají opravdu dost papírování a zajišťování chodu ordinace. Je to stejné, jako kdyby ses ptala, proč učitelé neučí 40 hod týdně... |
| Martina, 2 kluci | 15942 |
|
|
13.5.2021 14:14:46
Člověče, to má podobně dobrý jako učitel...furt volno
![]() |
| 1kulička | 119729 |
|
|
13.5.2021 14:13:00
Rigel, to je přece nesrovnatelné. Zubař má ruce v puse a když se sekne, nadělá tam pacientovi pěknou paseku, zadělá na problémy do budoucna. Zkus si držet ruce s nástroji několik minut v jedné poloze tak, jak to dělají zubaři.
Studnař si odpočine, kdy potřebuje, nemá frontu lidí čekající na něj. Zrovna teda za studnaře dnes práci dělají stroje, ale tak nějaký kopáč taky nekope 8 hodin v kuse. Jedou nějakou dobu, pak mají padla nebo se střídají. I v pekárně jedou pásy hodinu nebo dvě a pak je pauza, změna práce. Nikde se nedělá 8 hodin v kuse, to jde jen v kanceláři. U fyzické práce to nejde. Když něco rozbije dělník, odepíše se to nebo se to dá lehce spravit. Zubař má velkou zodpovědnost, vždyť o tom sama píšeš, jak to dopadlo, když ti někdo zkazil opravu zubů. Chápu, že tě štve, že je péče drahá. Ale ona prostě je a zase takový zlatý důl to není, uživí se slušně, ale velké zbohatnutí nehrozí, nic k závidění. |
| 1kulička | 119729 |
|
|
13.5.2021 13:48:41
Tak nejde ani tak o honění, ale zubařina je těžká práce. To není jen tak, makat celou ordinační dobu. Je to strašně namáhavé na ruce a my, co máme problémy se šlachami, tomu hodně rozumíme.
A soustředit se a neudělat žádnou chybu u 10 pacientů za sebou? Taky papírování, vedení ordinace a zásob materiálu, to pár hodin týdně zabere. |
| Rigel | 156451 |
|
|
13.5.2021 13:39:48
není problém i v tom, že pojišťovny tento vztah neuzavřou - uzavřou jen s omezeným počtem zubařů v dané lokalitě ?
|
| Rigel | 156451 |
|
|
13.5.2021 13:38:51
no, uznáváš, paskvil, kde si část lidí ( ne ty ) bude platit plnou cenu ? a na dentální hygienu jim pak jaksi nezbude ? ale část nedostane ani tu plně placenou péči, když je zubaři nepřijmou.
Ale tento náhodný systém nemá jaksi nic společného s dentální hygienou, jak to původně vypadalo z tvých odpovědí, že ? nebo s mou hygienou vaječníků ( zbytků vaječníku, které mi zbyly po mnohonásobných gyn. operacích ? ) nebo s mou hygienou vrozené páteřní vady ? nebo astmatem ? bude hrazená péče jen pro část lidí ? to přece nechceme, v jakémkoli zdravotním oboru. nebo jo? |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.